• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Filidutter

    RD 9, jag blir knäpp av väntan, oro över cg förhoppningar.. Mensvärk och ont i ländrygg idag, hoppas det är ett positivt tecken. En hel vecka kvar till testdag. Hur går det för er andra som ruvar? Några symptom? 

  • hbg83

    Skiljer mig nog från majoriteten här, eftersom jag är man. 🤣 Främst pga mig som jag och min sambo inte kunnat få barn. Vi gjorde utredning förra året och det visade sig att jag har Oligoasthenoteratozoospermi. Helt enkelt få spermier, dålig kvalitet, med låg rörlighet, avvikande utseende.

    Idag hade vi ET vid RMC i Malmö. 6st ägg vid äggplock. Därefter gjordes befruktningsförsök på 5 av dem och 4 blev befruktade 😃 Vi blev så glada för att ens det var "möjligt". Idag vid ET (dag5) hade 2st klarar sig och såg jättefina ut, så nu har min sambo börjar ruva på ett och det andra i frysen. Så himla nervöst! Men vi har verkligen positiva tankar och gör detta tillsammans 😃

  • Pea593

    Imorgon är min officiella testdag. Men testade på rd 9 med negativt test, och igår fick jag blod blandade flytningar och även då ett negativt test. Så för mig har det nog inte gått så bra tyvärr. 

    Men har ett ägg i frysen som vi hoppas på nu istället. 

  • hbg83

    Åhh, tack Pea!! Håller tummarna för er också! Så himla tråkigt/jobbigt med negativt test 😔, men det är ert första försök nu? Förstod det som att ni också (precis som vi) fick 2st som klarade sig bra. Jag har fått för mig att det finns en anledning till allt och att det egentligen är nummer två som är den rätta,, om inte nr ett är det. 

  • hbg83

    Nu är min sambo på RD2 och hade i förmiddags mycket knip vid nedre delen av magen. Känns lite jobbigt för vi har läst av andra som även upplevt liknande och därefter fått minus... Menmen,, bara hålla tummarna 

  • Filidutter

    RD 11 här. Hade mensvärk igår och så kom det lite rosa, sen liten blödning. Fortsatt lite idag men har avtagit nu sen lunch. Haft väldigt ont i magen idag, men mer som knip, inte mensvärk. Trodde hoppet var helt ute igår, men ändå fått lite mer förhoppningar idag när det avtagit. Berg och dalbana de lux.. inga övriga symptom
    Ska tillägga att jag blödde extremt mycket under min förra graviditet (ivf) - var helt övertygad om missfall och blev total chockad vid UL då vi såg ett tickande hjärtat! Så det finns hopp trots blödningar.. 

  • Pea593

    Ja precis Hbg83, det är vårat första försök. Åh hoppas du har rätt om nr 2. Men hoppas såklart att nr 1 är erat guldägg. Jag har hört att knip i magen i början kan vara när ägget fäster så jag hoppas det är så i ert fall. 

    Åh hoppas blödningen fortsätter hålla sig borta nu Filidutter! Inte långt kvar till testdag nu! 

    Jag ringde kliniken igår som sa att jag inom de närmsta dagarna kommer ha en bortfallsblödning. Därefter kommer mensen troligtvis om ca 3 veckor. Och efter det ska jag börja tracka ägglossning och höra av mig till kliniken när jag får positivt utslag för att planera in FET. 

  • palettjunkie

    Testade supersvagt positivt på RD6 och RD8 med clearblue 1 min. Nu på RD13 testade jag negativt med clearblue digital :( Testdag på lördag men inte mycket hopp kvar nu när även molvärken i magen smyger sig på. Fan. Detta var vårt första FET och vi har ett helt gäng ägg i frysen så jag kanske inte ska gnälla, men det sved verkligen mer än väntat. 

  • MeIMyself
    loppan483 skrev 2023-01-25 11:09:00 följande:

    Åh vad spännande! Hoppas verkligen att det tar sig för er nu! ❤️ Kul att få följa er! 

    Har ni varit nöjda med Malmö rmc? 

    Vi har gjort diverse tester och fått reda på anledningen till att vi inte lyckas själva så hoppas att vi slipper göra de igen och bara kan komma igång. Har varit en evig väntan bara att få komma hit. Det har varit fullt på gyn här hela tiden så fick söka oss privat för utredning och trots det så var det enorma tider vi fick vänta. Vill bara komma igång med allt nu! 


    VI är jättenöjda, mycket trevlig personal.
    Hade äggplock idag och vi fick ut 15 ägg, så nu ska vi bara hålla tummarna så att några ägg blir befruktade  Glad
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023