• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Dumlan

    @pea vi gjorde i naturlig cykel :) 


    @msMr hoppas äggplock går okej. När jag gjord ÄP var de väldigt måna om att det skulle känns bra och att jag skulle säga till annars. jag lider också av en fruktansvärd mensvärk (min förlossning var mindre smärtsam än en del av de menssmärtor jag haft) men smärta är ju så individuellt och svårt att mäta. 

  • theremustbeabetterway

    Jag och min sambo håller också på med IVF nu, vi gjorde ett första försök i januari som slutade med att vi behövde avbryta då bara en ledande äggblåsa hade vuxit. Nu är vi igång igen på sprutdag 11 och lutar åt äggplock på måndag. Har aldrig gjort ett äggplock innan men var med när min sambo gjorde det när vi skulle få barn första omgången, vilket ledde till vår 1,5-åring. Spännande att vara på andra sidan nu, men också lite nervöst över att det ska göra ont eller bli överstimulering. 

  • fiialiisa

    Jag vet flera som gjort många äggplock o där det gjort ont typ 1 gång av 4. Jag har gjort en gång och det gjorde ont. Men det är ju en procedur som går väldigt fort så jag känner att det är överkomligt och skulle jag behöva göra det igen skulle jag inte känna mig rädd eller så. Jag tycker också de var väldigt snabba med att ge mer morfin.
    Det är såklart olika men jag hoppas ingen ska behöva känna sig rädd eller orolig för sitt äggplock 💙

  • fiialiisa

    Hej igen!
    Första IVF-försöket med ett tvådagars embryo. Fick otroligt nog ett plus och är i vecka 6 o ska på UL nästa vecka. Känner dock sån himla oro! Inga symptom alls mer än lite ömma bröst. 
    Har sen ett par dagar haft nån slags väldigt lätt värk mest på höger sida (där jag har haft utomkvedshavandeskap en gång) men senaste dygnet även en lätt obekväm känsla i hela livmodern som jag aldrig haft tidigare (inte som sån mensvärk som kah brukar ha). Jag har haft bruna o rosa flytningar av o till (tar lutinus) men igår kväll fick jag en lätt blödning som kah upplevde som klarröd o nu på eftermiddagen en till, dock vääääldigt liten.
    Vet inte vad jag ska tro. Skulle det kunna vara missfall på gång tror ni? När jag hade utomkvedshavandeskap hade jag inte så ont men blödde i 2 veckor så det var så ser uppdagades... Pratat med gyn tidigare om min oro men de vill inte att jag kommer in om jag inte blöder mkt i flera dagar i streck...
    Känns som en evighet till det där ultraljudet om drygt en vecka... :(

  • Dumlan

    @fialisa, grattis till plusset! Jag hade inga symtom (förutom liiite ömma bröst och typ lite mensvärk) i vecka 5+. började må lite småilla i v 6+ och sedan har det eskalerat till kräkningar och medicinerar nu 3 ggr om dagen med lergigan för att ens kunna funka.

    jag har 4 missfall/MA i bagaget och de har startat Med en rejäl mensvärk i ryggslutet, mycket blod och klumpar. tycker det låter som att du kanske bara har sköra slemhinnor och växtvärk i livmodern :) Men vill inte förminska din oro, jag var ett nervvrak fram till första ultraljudet som vi gjorde i 6+5, och sedan där emllan till senaste UL i 8+1 var jag nog inte så rolig att bo med, hehe. 


    lycka till på ultraljudet! <3

  • Nexii

    Hej . 


    jag tycker inte att äggplock gjorde ont alls , de va mer efteråt så jag skulle rekommendera att vara ledig dagen efter också. ingen brutal värk direkt, men de känns att någonting är väldigt ömt.. 

    det är 2 veckor sedan imorgon jag gjorde äggplock och  9 dagar sedan inseminering. Har passerat beräknad mens med tre dagar . Tar lutinus 3 ggr om dagen och är brutalt svullen nedre del av magen, lite mol värk mest på natten annars mindre symtom än inför mens..

    fick brev idag om att de två andra blastocyst inte klarade av nedfrysningen 😔

    så tappa hoppet lite.
    har test dag den 17/3, men funderar på testa redan imorgon lr fredag. Livrädd 🙁 speciellt nu när man vet att de andra inte överlevde .. 

    hur har era nedfrysningar gått ?

  • Loppan92

    Mitt äggplock gjorde ont, men jag skulle inte vara nervös för att göra det igen, det går så fort! Fick ut 33 ägg, kan tydligen  göra ondare då det är många ägg som trängs tolkade jag det som att läkaren menade? Osäker.

    18 befruktades och 12 klarade sig till frysen. Gör min första FET om en månad. Nervöst!

    håller tummarna för er alla!

  • Karlavagneniskyn

    Hej på er alla☺️ Jag har läst och följt denna tråd men aldrig riktigt våga skriva något. Jag blir så otroligt imponerad över eran kamp och jag känner mig mindre ensam efter att jag läst denna tråd. Detta är mitt första inlägg på familjeliv och jag hoppas detta hamnar rätt😂 

    Jag är idag 34 år och min nuvarande man 47. Jag försökte skaffa barn med min exman i ca 5 år men inget hände. Vi har två barn tillsammans som jag fick när jag var riktigt ung vilket jag tror var det som möjliggjorde dessa graviditeter. 

    Nu lever jag med en ny man, mitt livs stora kärlek och vår stora dröm är att få ett gemensamt barn tillsamman. Jag fick ett utomhavandeskap för ca ett år sedan och förlorade då en äggledare. Jag och min man sökte hjälp på en privat klinik i Stockholm där de fann att jag hade pcos. Jag har mycket bra äggreserv (kommer inte ihåg vad värdet heter) och min man har bra spermier men för mycket vätska🤨 Vi har gjort ett försök tidigare där vi enbart fick ut 1!!! ägg trots att jag fick maxdos av Menopur. Ägget utvecklades dock mycket väl och sattes in på dag 5. Detta försök blev inget och mensen kom på självaste julafton😔 Nu är vi inne på försök två och denna gång fick jag annan medicin vilket resulterade i 13 ägg, alla befruktades och två 3 dagars har jag fått tillbaka. Jag är på ruvardag 2 och jag känner mig helt galen av denna väntan. Hoppas så på att någon av dom fäster, gärna båda💕 Är rädd att råka göra något som gör att det inte går bra. Arbetar som förskollärare på förskola där det blir många lyft och är rädd att detta ska skada chanserna på något vis. Detta inlägg blev mycket längre än tänkt????😂 men men. Kul att följas åt i denna ivf karuseli.

  • Bubbligoglad

    Hej på er! 


    Ny i tråden, det är så spännande att följa er alla det gör verkligen att man inte känner sig så ensam. 


    Jag och min sambo påbörjade vårt första försök av IVF den 3/3 och är inne på min 6e sputdag idag, första UL imorgon för att se hur det ha utvecklats.
    IVF är den ända lösningen och chansen för oss att skaffa barn då min sambo haft cancer och inte längre har några spermier kvar alls. Vi ser dock positivt på att han innan han påbörjade de starka behandlingarna lyckades frysa in 10 strån med spermier av god kvalité!


    Håller tummarna, någon som har erfarenhet av frysta spermier dela gärna med er i så fall hur det har gått. 😀

  • Bubbligoglad

    @loppan92

    Låter som väldigt många ägg, vilken tur att det går snabbt!


    Lyckades alla 12 ägg bilda blastocyster? 😍

    Jag har kanske missat din berättelse tidigare i tråden och det kanske är en jobbig fråga men varför gör ni ivf? ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023