• Sat 14 Jan 2023 09:46
    3397 visningar
    22 svar
    -1
    22
    3397

    Får en 15-åring se ut hur som helst ?

    Nu måste jag höra med er, andras tankar.
    Har ett bonusbarn som är 15 år.
    Får en 15- åring se ut/uttrycka sig precis som den vill ?
    Barnet går igenom utredning för könsdysfori, även hos BUP för depression och trauma sedan tidigare hos sin mamma. Jag förstår väldigt väl att barnet mår jättedåligt. Men jag står inte ut med hur hon uttrycker sig i sin stil.
    Det är nytt varje vecka. 
    Någon typ av Emo, punk, goth, deathmetal. Färgar håret i alla tänkbara färger,  eller bara rakar av det. Fult svart kladd runt ögonen,  bara hoodies med döskallar, satan, helvete och allt sånt skit.
    Det är så långt ifrån mig. Tycker det ser otroligt ofräscht ut och skäms. Skulle inte åka till affären eller ut på stan tillsammans med henne när hon ser ut så.
    Nu senast har hon rakat bort ögonbrynen helt och ser helt sjuk ut istället. Hon har även en piercing under läppen, som hon fick godkänt av sin pappa att göra, en Smiley som hon då har spetsar på så att  det ska se otäckt och häftigt ut.

    Jag vill inte vara som en kärring och trångsynt, men hon går mig på nerverna med sitt sätt att klä sig och ändra stil hela tiden. Jag tycker inte man ser ut så här och vill knappt ta hem vänner och familj för jag skäms och står inte för detta. Hennes pappa är väldigt accepterande och går visst med på nästan vad som helst.
    Snälla, ge mig råd. Vad ska jag göra ?

  • Svar på tråden Får en 15-åring se ut hur som helst ?
  • Sat 14 Jan 2023 12:20
    #10

    Tack  för svar. Jag tar till mig vad ni skriver och ska verkligen försöka lägga energi på vad som är viktigt. 
    Vi har en helt okej relation.  Aldrig något gap och skrik på varandra eller i familjen utan behandlar varandra med respekt. Och försöker så gott det går med gemensamma middagar och spela kort m.m
    Självklart så förstår jag att man inte ska hänga upp sig på hur hon ser ut. Jag gillar olika stilar och tycker om att människor kan visa sin personlighet.
    Det är nog bara att det blivit lite mycket av det goda en tid här nu. Men jag ska jobba med mig själv och försöka ändra mitt tankesätt.
    Har två äldre döttrar som även de har uttryckt sig i många olika stilar.  Så jag är verkligen inte helt inskränkt. 
    Men den här fröken är några strån vassare i sitt sätt att provocera och uttrycka sig. Men som sagt, ska verkligen försöka lägga fokus på rätt saker.

    Men en sak kommer jag inte kunna gå med på och det är vassa spetsar som sticker ut under läppen.

Svar på tråden Får en 15-åring se ut hur som helst ?