Inlägg från: Anonym (Nikki) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nikki)

    Vem byter förnamn i vuxen ålder?

    Jag känner två personer som har bytt namn utöver transpersoner, där jag tycker att det är mer uppenbart varför namnbytet behövs för att hjälpa identiteten. De båda jag tänker på är kvinnor. Den ena vet jag inte varför, hon hade ett vanligt namn så kanske ville hon ha ett mer speciellt. Hon bytte strax efter 30. Den andra pratade alltid om att byta och har bytt alla sina namn. Jag märkte det för att jag är en galning som googlar folk och när jag inte hittade henne googlade jag hennes man som hette som han alltid gjort. Hon måste ha bytt några år efter 30, kanske runt 35. Det väcker min nyfikenhet: blev livet bättre med det nya namnet? En del byter tillbaka sitt kön, och Robinson-Robban hette väl nåt annat ett tag men bytte tillbaka. Natascha Peyre har ju bytt till något babydollnamn. Jag tror att det handlar om identitet och osäkerhet. 

  • Anonym (Nikki)

    Min erfarenhet av att kalla personer som bytt namn och kön för sitt nya namn och sitt nya kön är att det skapar en dubbelhet. Jag säger såklart "rätt" namn och "rätt" kön, men det är lättare med transpersoner som jag aldrig känt under ett annat namn än transpersoner som jag känt under sitt förra namn. Tyvärr är det så för mig. Men jag är noga med att respektera deras val. 

  • Anonym (Nikki)
    Anonym (Jag) skrev 2023-01-17 20:54:38 följande:

    Jag bytte namn när jag var runt 30. Är en helt normal person med man och jobb. Vet inte exakt vad du är ute efter? Vad vill du veta?


    Jag är nyfiken på varför du bytte, och om livet blev bättre efter att du bytte. Jag undrar också om du träffade din man före eller efter bytet och ifall ni redan var tillsammans, om det var lätt eller svårt för honom och andra att kalla dig det nya namnet. 
  • Anonym (Nikki)
    Anonym (Jag) skrev 2023-01-17 21:53:54 följande:
    Jag bytte för att jag alltid tyckt att det var fint, för att det kändes mer som jag. Jag bytte förnamn när vi gifte oss, i samband med att jag bytte till hans efternamn. Vet inte om det var lätt eller svårt, han kallar mig inte ofta vid namn. Till andra pratar han om sin fru och mig säger säger han älskling.
    Tack, vad intressant att höra! 
Svar på tråden Vem byter förnamn i vuxen ålder?