• Thu 19 Jan 16:25
  4611 visningar
  13 svar
  13
  4611

  Vem är man utan nikotin?

  Varför hålla på med något som bara tillför nikotin också? Då drar man ju ut på processen. Jag har en gång slutat tvär. Då tog det inte så lång tid tills jag var som vanligt. Men jag återföll. Senast som jag slutade, för gott nu - för 14 år sedan - skaffade jag sån där medicin. Det är en antidepressiv medicin som tar bort röksuget. Finns två olika såna. Wellbutrin var den ena, Champix, tror jag var den andra. 

  De är bra på det sättet att man inte har någon abstinens. Jag hade åtminstone ingen alls. Dock hade den också biverkningar. Jag blev väldigt deprimerad i några dagar, men det gick över snabbt. Om man verkligen vill sluta, så är det lättast att göra så. 

 • Fri 20 Jan 09:18
  #11
  Anonym (rökavvänjaren) skrev 2023-01-19 21:42:22 följande:
  Anledningen är att mångfaldiga studier visar att de som använder NRT (nicotine replacement therapy) och trappar ner nikotinet över tid har högre sannolikhet att lyckas bli rök- och nikotinfria.

  Det är hela basen för läkemedelsgodkännandet av dessa produkter och om det inte vore så enligt kliniska studier hade de aldrig blivit godkända.
  Njaa.... jag vet bara att det inte är något för mig. Jag har också provat det. Jag tycker det bara drar ut på beroendet. Och.... en klinisk studie är inte hela sanningen heller. Det händer ju regelbundet att andra studier sedan visar motsatsen. 

  Högre sannolikhet än vad? Än helt utan? Det tror jag säkert. Men det utesluter ju inte att det finns ännu bättre alternativ.
 • Fri 20 Jan 19:15
  #13
  Anonym (rökavvänjaren) skrev 2023-01-20 18:55:48 följande:
  Det finns minst en studie per produkt och sammantaget blir det många dussin studier över världen.

  Samtliga beredningsformer av plåster, sugtabletter, mikrotabletter, tuggummin, inhalatorer och sprayer med nikotin samt substanser som Champix ger alltså bättre chans att sluta än att bara sluta rakt av, enligt dessa studier.

  Annars hade inte produkterna fått säljas och så enkelt är det.

  Kommer någon med en ny smärtstillande substans idag så måste den i något hänseende vara bättre än de liknande substanser som redan finns i segmentet för att få ett godkännande.

  Sen kan du tycka vad du vill men det är så världen fungerar.
  Jag har väl aldrig påstått att det skulle gå lika bra utan något??? Suck.....vilken onödig diskussion. 
Svar på tråden Vem är man utan nikotin?