• Ascendere

    Vän som vänder sig till din man istället för dig?

    Anonym (Vad hade du tyckt?) skrev 2023-01-20 00:25:07 följande:
    Vän som vänder sig till din man istället för dig?

    Tänk dig att du har en nära väninna med äktenskapsproblem. Men istället för att vända sig till dig med sitt ältande vänder hon sig istället till din man, och söker hans råd, öppnar sig mycket mer till honom än till dig och din mans telefon har långa...noveller till sms om detta och din egen har meddelanden som hej vill du gå på Bodypump med mig på söndag kl12? Det är inte så att din man är psykolog eller något eller på något sätt bättre än dig att vända sig till, och hon är ju din vän från början, men hon gör det här ändå? 

    Vad hade du tyckt om detta? Bara ta det eller ifrågasätta?


    Gränslöst beteende av henne, det enda rimliga är att hon vänder sig till dig som är hennes vän eller, via dig, till er som par. 
    Att direkt kontakta din man på det sättet är väldigt oförskämt och respektlöst. Din man borde sätta ner foten och markera att hon går över gränsen. 
  • Ascendere
    Ddny skrev 2023-01-20 12:51:02 följande:
    Hur kan det vara gränslöst, oförskämt och respektlöst att skriva till någon om hjälp?
    Det verkar ju inte vara en flyktigt bekant utan en väninna, de brukar iaf jag träffa och lära känna när min fru bjuder hem sina på mat eller skitsnack. Vissa bättre, andra sämre.

    Låter väldigt stelt att inte få prata med vem man vill utan att be frun om lov först, likt de religioner/tider mannen förde kvinnans talan.

    Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om fruns vän messade nåt i stil med "gaah! Hur tänker/funkar ni karlar egentligen?!" Och skulle bara ta det som bekräftelse på att jag gett ett bra intryck, att hon litar på mig och känner att hon vågar vända sig till mig, som utomstående neutralt bollplank.
    Jag läste fel, trodde hon försökt få med mannen på bodypump men så var det visst inte. 

    Varför kan ni inte ha en chatgrupp alla tre på WhatsApp, Messenger eller whatnot så blir det inga konstigheter för någon?
Svar på tråden Vän som vänder sig till din man istället för dig?