• Anonym (Man)
    Tue 24 Jan 2023 20:42
    5325 visningar
    39 svar
    -2
    39
    5325

    Rädda upp relation?

    Om du kan ta mitt ärliga intryck får du det här. Hur gammal är du? Om du är väldigt ung eller har väldigt strikt sexualmoral kan jag förstå ditt beteende men om du är en vuxen kvinna låter ditt beteende lite märkligt i mina öron och jag förstår att han drog sig undan. Ni har knappt träffats och haft kontakt i två månader och du börjar redan ställa krav på hur han ska tolka relationen och hur han får och inte får se på den. 

    Sen har ni blivit mer "fysiskt intima" men fortfarande inte legat med varandra och ändå tycker du att han är för sexfixerad?

    Det låter svårt och krävande att träffa dig. I början av ett förhållande vill man väl att det ska vara lekfullt, okomplicerat och gärna störtförälskat. Och i de flesta vuxnas värld vill man nog ha sex också, inte nödvändigtvis första eller andra gången man ses men går det flera veckor med massa dejter och inget händer hade nog åtminstone en sån som jag börjat undra vad problemet var, men då är jag i och för sig verkligen ingen tonårong längre.

    Jag vill inte skriva på näsan hur du ska vara och vad som funkar för dig men kvinnor som jag blivit kär i har lindat mig runt sina fingrar genom att inte ta saker så allvarligt, genom att hålla mig lite kort och sen också genom att jag älskat att ha sex med dem. Sen kan mna bli oerhört attraherad av generositet också, som om någon lagar en fin middag eller gör något annat snällt för en (och det gäller väl i och för sig åt båda hållen).

    Det skadar inte heller att visa att man har ett rikt live med många olika vänner och inte direkt blir som en igel på mannen, vilket man möjligen kan få intryck att du varit när du legat hemma på kvällarna och tänkt på honom hela tiden. Hade nog varit bättre både för dig och dina chanser om du hade hängt med dina kompisar på krogen istället. Då hade nog han ringt sent på kvällen och velat ses :)

  • Anonym (Man)
    Tue 24 Jan 2023 21:33
    #12
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-24 20:55:07 följande:
    Nej jag är inte så ung. Jag har erfarenhet från tidigare av att ha haft sex med någon som inte hade rätt känslor för mig. Min erfarenhet är att det fick mig att känna mig utnyttjad och att jag ångrade det efteråt. Efter det så hoppar jag inte i säng med vem som helst utan jag vill känna att jag vet var jag har killen först. Men visst, detta kan väl möjligen översättas i att jag har någon form av strikt sexmoral med dagens mått mätt, jag vill inte ligga med vem som helst hur lättvindigt som helst.

    Sedan har jag inte så mycket vänner, tyvärr. Ingen att gå ut på krogen med. Och jag är ganska introvert vilket innebär att jag gärna kan sysselsätta mig hemma med att läsa böcker, träna eller liknande saker. Och generellt mår jag inte dåligt av det, det passar mig, men det här rubbade min balans.

    Men tack för din feedback. Det ligger säkert en del i det du säger. Det är väl klart att det ser mer intressant ut om man kan skylta med sina 100 vänner och roliga fester. Tyvärr ser mitt liv dock inte ut så.
    Fair enough, finns säkert män som passar för den synen också. Min erfarenhet som vid det här laget är ganska lång - man ändrar inte på andra människor, man ändrar på sig själv och man accepterar eller lämnar. 

    Men tidigt i en relation är det nog väldigt mycket instinkter och ren biologi. Mannen - och bli nu inte skogstokiga ni som inte accepterar generaliseringar - gillar att jaga, vill inte att du ska kännas självklar och vill absolut inte att du för tidigt ska visa att du planerar ett helt liv tillsammans. 

    Om du själv vill ha sex och har det kommer du inte känna dig utnyttjad, då är det ju ömsesidigt. Om du inte vill ha sex, ha inte det.  
  • Anonym (Man)
    Tue 24 Jan 2023 23:03
    #18
    +1

    Tack, men jag reagerar på att du ser på sex som något du "ger bort", det låter i mina öron som du ser det som en valuta. Ser du i så fall på kyssar på samma sätt? Du kysser väl, eller har sex med någon, inte för att du ska vara snäll eller som en bytesvara utan för att du själv vill? Och om du gör det förstår jag inte varför du skulle må sämre av det.

    Man ska vara försiktig med att leka hobbypsykolog men i mina öron låter det som du på flera sätt behöver morska upp dig, förbättra självkänslan och vara snällare mot dig själv. Du kan inte kontrollera andra, men du kan kontrollera dig själv. Och utstrålar du trygghet är du dessutom mer attraktiv.

  • Anonym (Man)
    Wed 25 Jan 2023 00:16
    #23
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-24 23:27:13 följande:
    Det hade varit bra med citat på vad du reagerar på. Jag sökte i texten och hittade att jag skrivit detta på ett ställe "I t.ex. det här fallet känner jag att det känns väldigt bra att jag inte har haft sex med den där killen än, jag hade känt att jag gav bort mer än vad jag ville till någon som inte värdesatte mig och jag hade förmodligen mått ännu sämre än jag gör just nu."

    (vad konstig formateringen blir..)

    Hur som helst, jag skriver om hur jag hade upplevt det, det är högst personligt hur man upplever saker. Och ja, jag tycker att sex är något oerhört intimt och om jag har sex med någon så delar jag / ger bort, en oerhört intim del av mig själv. Du kanske inte alls upplever sex på samma sätt och det är helt okej. Men jag har iaf rätt till mitt eget känsloliv och jag hade känt just så att jag hade gett bort för mycket av mig själv för enkelt till den där killen om jag redan  skulle ha haft sex med honom för att bli dumpad en vecka senare.

    Vara snällare mot mig själv? Du får gärna konkretisera dina råd.

    Ja precis, jag kan kontrollera mig själv (men inte andra). Om jag mår dåligt av att ha sex med random killar som kanske inte ens respekterar mig så är det väl bra att jag låter bli. 

    Jag får känslan av att du står väldigt långt ifrån mig i synen på sex och inte har en öppenhet för att man kan se olika på det. För mig är det helt okej om människor vill vara "frisläppta" eller vad man ska kalla det. Jag kan förstå att man tycker det är kul att ha spontansex till höger och vänster. Jag har även testat att ha lägre ribba för  när jag har sex, så jag har personlig erfarenhet av det. Det jag med åldern har landat i är att jag personligen inte trivs med den moderna lössläppta synen på sex som råder i dagens samhälle. Jag vill se sex som något lite heligt och som jag delar med just den person jag känner rätt typ av intimitet och närhet med. 

    Jag får generellt intrycket av att du har mycket svårt att relatera till min typ av personlighet och verkar vilja att jag ska försöka vara någon annan som inte alls är jag.
    Då var jag otydlig, jag skrev att du bara ska ha sex om du själv har lust, och så är det givetvis. Om du själv inte vill ha sex spelar det ju ingen roll om en man respekterar dig eller inte, då ska du bara låta bli. Och även om män är kåta av naturen tror jag faktiskt de allra allra flesta bara vill ha sex om kvinnan genuint vill också. I debatten hör man ofta att alla män skulle vara mer eller mindre latenta våldtäktsmän. Det stämmer inte alls med mina många och väldigt öppna diskussioner med olika män i massa sammanhang.

    Men det jag vände mig mot var just uttrycket att du "gav bort" något genom att ha sex. Det ger vibbar till en gammaldags sexsyn där en kvinna ger mannen sex som en belöning eller för att få något i gengäld. Du menade säkert inte så, utan just att du vill vara helt säker på att du vill, innan du gör det. Inget fel med det och i så fall gäller det kanske att hitta en man som tar sex på samma allvar, så kan ni vänta på varandra :) 

    Jag vill inte att du ska vara någonting, men du bad om råd eller i alla fall feedback och som jag skrev tidigare så kommer du inte kunna ändra på andra, men du kan ändra på dig själv om du vill. Och där var mitt tips att jag tror att du kommer ha lättare att attrahera män i början av ett förhållande om du inte tar relationen på så stort allvar, börjar tänka så långt och kritiserar dig själv och eller mannen för vad du eller han gör som inte precis svarar mot hur du tycker att det borde vara i en relation. Försök ta det lite coolt, ha inte för stora förhoppningar och tankar om framtiden utan njut av att det faktiskt är rätt kul att få lära känna en ny person och inte hela världen om det inte leder till ett långvarigt förhållande. Och är det inte i vänner du finner din egen styrka så kan det ju vara i att du faktiskt trivs rätt bra med att vara ensam. Att signalera det är också attraktivt. 
  • Anonym (Man)
    Wed 25 Jan 2023 19:41
    #37
    Anonym (Bläppo) skrev 2023-01-25 16:48:51 följande:
    Det är det. Och det var nödvändigt. Idag ser jag mer nyktert på dejting utan att behöva göra avkall på mina krav och jag upplever att jag har roligare dejter och träffar bättre folk att dejta. Min standard har höjts av att jobba med mig själv. Vilket var en otippad bonus. 
    Snyggt, du lyckades förmedla det jag också ville säga men utan att det uppfattades som konfrontativt. 
Svar på tråden Rädda upp relation?