Inlägg från: Anonym (Erika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Erika)

    Rädda upp relation?

    Anonym (Man) skrev 2023-01-24 21:33:58 följande:
    Fair enough, finns säkert män som passar för den synen också. Min erfarenhet som vid det här laget är ganska lång - man ändrar inte på andra människor, man ändrar på sig själv och man accepterar eller lämnar. 

    Men tidigt i en relation är det nog väldigt mycket instinkter och ren biologi. Mannen - och bli nu inte skogstokiga ni som inte accepterar generaliseringar - gillar att jaga, vill inte att du ska kännas självklar och vill absolut inte att du för tidigt ska visa att du planerar ett helt liv tillsammans. 

    Om du själv vill ha sex och har det kommer du inte känna dig utnyttjad, då är det ju ömsesidigt. Om du inte vill ha sex, ha inte det.  

    Fast det där låter knepigt. 


    Ponera att vi dejtar, jag tycker allt med dig känns bra. några månader går men jag skall spela ett spel att jag är lite svår, du ska inte veta var du har mig riktigt och absolut inte planera en ev framtid. Fast jag kanske velat för att de känns bra? som exempel. Många män klagar ju på oss kvinnor att vi är svåra eller skall hålla på att spela svåra och det är inte populärt heller. Det blir lite märkligt 

  • Anonym (Erika)
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-24 23:27:13 följande:
    Det hade varit bra med citat på vad du reagerar på. Jag sökte i texten och hittade att jag skrivit detta på ett ställe "I t.ex. det här fallet känner jag att det känns väldigt bra att jag inte har haft sex med den där killen än, jag hade känt att jag gav bort mer än vad jag ville till någon som inte värdesatte mig och jag hade förmodligen mått ännu sämre än jag gör just nu."

    (vad konstig formateringen blir..)

    Hur som helst, jag skriver om hur jag hade upplevt det, det är högst personligt hur man upplever saker. Och ja, jag tycker att sex är något oerhört intimt och om jag har sex med någon så delar jag / ger bort, en oerhört intim del av mig själv. Du kanske inte alls upplever sex på samma sätt och det är helt okej. Men jag har iaf rätt till mitt eget känsloliv och jag hade känt just så att jag hade gett bort för mycket av mig själv för enkelt till den där killen om jag redan  skulle ha haft sex med honom för att bli dumpad en vecka senare.

    Vara snällare mot mig själv? Du får gärna konkretisera dina råd.

    Ja precis, jag kan kontrollera mig själv (men inte andra). Om jag mår dåligt av att ha sex med random killar som kanske inte ens respekterar mig så är det väl bra att jag låter bli. 

    Jag får känslan av att du står väldigt långt ifrån mig i synen på sex och inte har en öppenhet för att man kan se olika på det. För mig är det helt okej om människor vill vara "frisläppta" eller vad man ska kalla det. Jag kan förstå att man tycker det är kul att ha spontansex till höger och vänster. Jag har även testat att ha lägre ribba för  när jag har sex, så jag har personlig erfarenhet av det. Det jag med åldern har landat i är att jag personligen inte trivs med den moderna lössläppta synen på sex som råder i dagens samhälle. Jag vill se sex som något lite heligt och som jag delar med just den person jag känner rätt typ av intimitet och närhet med. 

    Jag får generellt intrycket av att du har mycket svårt att relatera till min typ av personlighet och verkar vilja att jag ska försöka vara någon annan som inte alls är jag.

    Har också svårt för dagens syn på dejting. Kanske kom det o samband med dejtingapparna. Att månniskor blev mer och mer utbytbara än personen i sig. Det fanns kanske nåt bättre osv. Upplever också en stark rädsla hos många män idag att bli seriösa. Utan det skall gärna vara oseriöst och kravlöst så länge det går. Alltid finnas en öppning ifall mannen träffa nån bättre. 


    Tycker det är fint att det idag fortfarande finns personer som ser dejting som nåt seriöst. Och inte bara hoppar i säng innan det känns bra. Istället för dagens swipa-ligg-swipa-ligg. Förr dejtande man ju oftare bara en åt gången men efter dejtingapparna kom så blev det mer ?dejta och byt?. Förr träffade man mer en person, lärde känna dennes små egenheter och lärde sig leva med dem? eller inte. För man satte liksom värde på personen och relationen. Idag swipar man bara vidare vid minsta motgång och vill inte bli seriös.

  • Anonym (Erika)
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-25 08:04:02 följande:
    Vad kul att det finns någon i denna tråd som håller med mig om någonting i alla fall i hur jag agerar. 

    Ja precis, många killar idag är så rädda för att binda sig. Och det är väl inte så konstigt när kravlöst sex erbjuds till höger och vänster? Dagens dejting gynnar främst oseriösa män.

    Vi kvinnor å vår sida blir helt indoktrinerade med att vi måste vara så himla frigjorda, det är bara att exempelvis kolla svaren jag har fått här om hur jag borde ändra mig och ligga lättare med folk. Jag måste verkligen gå motströms mot samhällsnormen och alla råd jag får för att stå upp för att min inre kompass guidar mig åt annat håll, att jag vill känna någon form av stabilitet i relationen innan jag har sex.

    Jag tycker att man ignorerar idag att kvinnor till naturen generellt inte har samma typ av lösaktiga sexualitet som män har. Jag säger inte att det inte finns någon form av undantag eller att en kvinna aldrig kan uppskatta ett engångligg eller liknande. Men vi är i sin helhet mer försiktiga i vår sexualitet vilket relaterar till att vi kan bli gravida av samlag och även om det finns preventivmedel idag har vi starka inbyggda instinkter som vi har ärvt genom hundratusentals år av evolutionen, de plockar man inte bara bort. Kvinnor överlag gillar inte att ha sex med killar som inte respekterar dem och kanske dumpar dem så snart samlaget är över. Vi separerar generellt inte sex och känslor på samma sätt som män gör, som kanske bara vill ha en f*itta för natten, mer eller mindre vem som helst duger som råkar vara av rätt kön.

    Dagens dejting premierar den manliga sexualiteten där vi kvinnor hela tiden hjärntvättas med att vi ska bete oss på det här lösaktiga manliga sättet. Jag pratade faktiskt av mig med en person här om dagen som arbetar just med samtal (säg samtalsterapeut eller liknande) och då nämnde jag att jag inte tror att kvinnor alltid mår så bra av den här "lösaktiga" (sorry, jag hittar ej bättre ord, menar inte att använda det nedsättande) kulturen när det kommer till sex. Den jag pratade med svarade att "Jag pratar med många och jag vet att det är så." (Alltså att många kvinnor inte mår bra av det.)
    Om jag skall gå till mig själv har jag sen 25 ungefär bara haft långa relationer. Men innan det hade kan sex med väldigt många. Jag mådde inte alls bra av det och har idag inget som helst intresse av att ligga med olika personer. Utan sker det så är det med nån jag verkligen vill satsa på.

    Absolut att dagens dejting mest gynnar män som vill ligga runt och även de kvinnor som vill det.

    Tror också lite att kvinnor generellt sätt inte är programmerade att ha sex med många utan hitta en trygg partner i grunden medan män kanske mer har i sig att ?sprida sin säd? medan kvinnan väljer den mest lämpade till papparollen. Sen är det ju inte alltid applicerbart på hur verkligheten funka utan i stora drag . Sedan har nog många av oss oavsett kön en period vi vill testa oss fram lite. En del som går in i en stabil relation tidigt kanske utforskar det där senare när första långa relationen tar slut. Men överlag, män som
    levt som singlar många år och är 40 plus och fortfarande är kvar i det där känns mest tragiskt. som om de stannat i nån evig tonår liksom.
Svar på tråden Rädda upp relation?