Inlägg från: Anonym (Bläppo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bläppo)

    Rädda upp relation?

    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-25 12:44:23 följande:
    Tack för dina tips, det är väl typ så jag gör. Det får mig ju inte att trolla bort att det svider i nuläget men jag hoppas som du skriver att det plötsligt släpper en aning.
    Ett tips som hjälpte mig i ungefär samma sits var att faktiskt sätta mig ner och köra en stunds brutal självrannsakan och ta reda på vad som egentligen skaver och svider i en sån här händelse. Vad är det egentligen man reagerar på. När man satt fingret på den ömma punkten och mer konkret kan sätta ord på när, var, hur och varför så upplever jag att det blir lättare att släppa taget. Du kan inte ändra det inträffade men du kan lära dig mer om dig själv och bli bättre på att trösta dig själv och kanske känna igen vissa känslor och flaggor i fortsättningen. 
  • Anonym (Bläppo)
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-25 15:58:25 följande:
    Tack för tips. har du exempel på vad du kom fram till för typ av insikter som hjälpte dig? Om du minns? Kanske en privat fråga men å andra sidan är vi ju alla anonyma..
    Jag kom ju fram till olika saker beroende på vad som hände förstås men jag mådde ju som du beskriver och hade samma typ av frågor som du. Jag är en känslomänniska och tar åt mig saker personligt vilket jag många gånger sett som en styrka men som jag börjat förstå är en stor nackdel. Jag har därför jobbat med mig själv och blivit mer snäll mot mig själv och det har hjälpt mig att kunna släppa saker fortare och gå vidare. Jag behövde skapa distans till mig själv och inte ta allt på så blodigt allvar. Det betyder inte alls att jag släppt på nån moral, etik eller samvete. Men jag har blivit bättre på att vissa saker i livet faktiskt måste få vara kul utan baktanke hos varken mig eller nån annan. Vissa saker behöver vara villkorslöst och nåt man gör utan krav på motprestation och framförallt att känslorna faktiskt inte behöver vara mer seriösa än oj så kul det här var. Dejta kan vara tidsfördriv samtidigt som det är seriöst menat. Det ena utesluter inte det andra. Jag har slutat se motsättningar i det jag gör och det har räddat både mitt hjärta och förstånd många gånger.  Kort sagt, sedan jag slutade krångla till det för mig själv med hittepåregler  så blev också dissar och dumpningar betydligt lättare att ta sig förbi. Jag faller inte så hårt så fort längre och det är största skillnaden. 
  • Anonym (Bläppo)
    Anonym (Mandarin) skrev 2023-01-25 16:39:07 följande:
    Det låter onekligen som konstruktiva förändringar.
    Det är det. Och det var nödvändigt. Idag ser jag mer nyktert på dejting utan att behöva göra avkall på mina krav och jag upplever att jag har roligare dejter och träffar bättre folk att dejta. Min standard har höjts av att jobba med mig själv. Vilket var en otippad bonus. 
Svar på tråden Rädda upp relation?