• Fyran4

    BF Oktober 2023

    HejGlad

    Här kan vi samlas som har beräknad förlossning i oktober! 


     

  • Svar på tråden BF Oktober 2023
  • Elsa1295
    anonym 254 skrev 2023-02-08 15:57:08 följande:
    Grattis! tog du testet igår? Vad kul att vi har samma BF :D 

    Plussade faktiskt 8 dagar innan BIM, hade senaste mens 12/1. Ja så himla roligt och spännande! hoppas det går hela vägen nu bara, håller tummarna. 

    är mitt första, vilket barn för dig?

  • Anonym (Em)

    Hej alla
    stort grattis till oss!

    jag hade BIM den 8 februari och jag plussade idag (9 feb). Testade mig inget innan det.
    Blev gravid i maj som slutade med missfall.. började blöda 1 vecka efter förväntad mens. Är så rädd att det blir samma denna gång.

    Vad har ni för symtom? 


    mvh
    orolig själ

  • MammaTillFyraHoppasJag

    Anonym (Em): Förstår att du är orolig för missfall igen, tyvärr hjälper det ju inte att va orolig 💗 Jag försöker mota bort min egen oro (stor missfallsrisk när man är 42+ som jag) genom att fokusera på att må så bra som möjligt i livet i övrigt, stoppa tankarna direkt, se roliga komedier, äta nyttigt och vila mycket mellan varven. För mig underlättar det att jag vet att jag snart ska göra ett UL i v.8, (jag är i v. 6 nu) finns ett tickande hjärta
    så kommer jag känna mig lugnare. så kan man hålla ut till nästa UL i v.12 (kub). Så man får fokusera på milstolparna, och distrahera sig när tankarna pockar på. Mitt bästa råd. 

  • MammaTillFyraHoppasJag

    Anonym (Em): jag har skumt nog inga symptom, blev rätt paff när jag plussade, hade inga symptom alls förutom 2 dagar sen mens. Men de senaste dagarna nu i v.6 har jag haft pyttelite mensvärk/växtvärk. Men jag har inga synliga blodådror på brösten eller mörka vårtgårdar, inga känsliga bröstvårtor, inget illamående? Som jag har haft i mina tre tidigare graviditeter. Vad har du för symptom?

  • Ettanvandarnamn123

    Någon här som ska göra KUB/NIPT? Eller någon som inte ska göra det? Varför/varför inte?

    Jag är för ung i vår region för att få det gratis, så blir antingen NIPT eller inget. Velar lite fram och tillbaka från: det blir vad det blir, samtidigt som jag såklart vill veta att bebisen mår bra och inte har trisomi 18 tex. (Har en bekant som fick en bebis med trisomi 18 och var inte alls förberedd på det).

  • MammaTillFyraHoppasJag

    Ettanvändarnamn: Vi ska göra både kub och Nipt, vi vill veta liksom, ser det dåligt ut kommer vi att utreda det vidare trots risk för missfall, för att vi vill ha ett så friskt barn som möjligt, vi hade ärligt talat inte orkat ett barn med allvarlig problematik, det hade gått ut över de tre barn vi redan har. Vi får det bekostat, men jag hade inte haft någonting emot att betala det privat, värdet att veta är större än kostnaden. 

  • sofsan
    MammaTillFyra - Får ni NIPT bekostat innan resultatet av kub? Här får man det om man får siffror under 200. 
  • Sallyn

    Varit sängliggande två dagar pga illamående. Försöker få saker uträttade idag men tungt. Blev tvungen att berätta för barnen.

  • Anonym (Em)

    MammaTillFyraHoppasJag: Jag har inte heller några symtom, förutom mensvärk nångång och lite könsliga bröstvårtor. 


    Ja jag ska verkligen försöka fokusera på att göra saker som får mig och må bra så hoppas jag att sluta tänka negativ. 

    Jag är 27 år gammal. När jag fick min missfall var jag 26 år. dock sa dem att missfallet äe wn kemisk graviditet vilket innebär att den avstannat väldigt tidigt. Så de kunde inte se nånting på VUL. 


    men jag hoppas det håller sig den här gången!

Svar på tråden BF Oktober 2023