Inlägg från: Anonym (Vadhänder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vadhänder)

    Mobbad av psykopat på jobbet?

    Hej hur ska jag ta mig ur den här sitsen?

    Jag har jobbat på mitt jobb i dryga halvåret och har där en nära kollega som började strax innan mig. Hen är supertrevlig, social och presterar bra. Kompis med alla. Till en början kom vi skitbra överens men märkte att hen hade en tendens att baktala en annan kollega vilket gjorde mig lite obekväm. Till en början valde jag att svara undvikande men för några månader sedan valde jag att på ett fint sätt försvara den baktalade kollegan. Det verkade tas emot väl då, men nu tror jag att det är anledningen till att jag fått problem. Antingen det eller en budgetmiss från kollegans sida som jag påtalade tidigare. Inte säker.

    I alla fall. Igår insåg till min bestörtning att jag under en period successivt blivit mer och mer mobbad av den här kollegan. Jag borde ha insett det tidigare. Jag blir inte inbjuden till möten med leverantörer där jag förväntas delta, vilket leder till en del problem för mig. De första gångerna sa hen att hen glömt, vilket jag kan köpa om det händer en gång men inte 3- 4 gånger. När jag är på väg att säga något till kollegan kan hen skutta iväg till första bästa människa och inleda en kort och rakt av onödig konversation, komma tillbaka till min sida bara för att upprepa proceduren igen när jag åter öppnar munnen. Sen samma sak om och om igen tills jag ledsnar och går därifrån. Hen ser då så lyrisk och nöjd ut.

    Det finns många fler grejer som hänt, men vill inte ta upp för många exempel. Men en del kommentarer hen kläckt ur sig får det att vända sig i magen.

    Hur som helst, jag känner mig inte bekväm med att ta det här med vår chef eftersom de är bundisar. Nån som har nåt tips på hur jag ska ta mig ur det här på ett bra och smidigt sätt utan att behöva byta jobb? 

  • Svar på tråden Mobbad av psykopat på jobbet?
  • Anonym (Vadhänder)

    Tack för tips! Det här är en jävligt störd situation, har aldrig varit med om nåt sånt här tidigare och det verkar ju inte direkt finnas nån handbok i hur man bör hantera det heller. Själva jobbet är lite av mitt drömjobb, därav oviljan att lämna.

    Cleo, jag har försökt citera dig men familjeliv bråkar. Hur slutade det för din del? Fick nån av er byta jobb eller vad hände?

Svar på tråden Mobbad av psykopat på jobbet?