Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    Mogen75 skrev 2023-05-04 07:39:54 följande:
    Det är säkert inte några fel men förstår din oro med tanke på dina ma. Är ditt barn beräknat till 21 nov? Mitt ä beräknat till 22/11 men jag kan ha räknat fel på när min sista mens startade så kan ha gått ett par dagar längre än jag räknat på. Anser att man får lite dåligt stöd av landstinget när man som jag är lite äldre, inte konstigt att folk betalar en slant privat för olika undersökningar, eftersom det är mkt oro för att allt är bra🙂.
    Ja precis 21e.😊
    Tyvärr är det ju bara 2-3 regioner som erbjuder Nipt direkt istället för kub och lika vård verkar inte gälla för fosterdiagnostik...
  • Maymom
    Blåbärsris123 skrev 2023-05-04 07:49:59 följande:
    Vi fick se en aktiv bebis visa upp sig på UL tidigare i veckan😍 Gjorde NIPT så vi inväntar svar på det. Vi har berättat för några enstaka som står oss nära, längtar till vi ska berätta för övrig familj och vänner.

    Såg att du skrev att bm mätt bebis till lite större än väntat. Det gjorde min bm också, typ 3-4 dagar längre gången fick hon det till. Från 10+3 till 11+0. Men hon sa att det kan vara svårt att mäta rätt än så länge och att det inte finns anledning till oro när det är åt det hållet. Att hon däremot drar öronen åt sig om fostret mäter 1 v mindre än beräknat typ. Så jag känner mig lugn gällande det.
    Vad härligt!!😃
    ja min sa också att det var svårt att mäta men man börjar ju ändå fundera. ja med mina ma i bagaget tänker jag likadant, det är inte mycket mindre iallafall, så det växer ju.😊 och jag hittar inget om det när jag googlar på det så verkar inte vara tecken på något konstigt.
    sen var min första bebis rätt stor när han föddes så får se om de gör tillväxt-ul med denna sen...
  • Maymom
    Blåbärsris123 skrev 2023-05-04 08:30:23 följande:
    Ja konstigt nog reagerar man ju på minsta lilla som skulle kunna vara avvikande, och börjat googla! Så knäpp man är egentligen🙈 
    Mina barn har också varit stora vid födseln så får se hur det blir med denna. Yngsta vägde över 4,7 kg när hon föddes, men gick över tiden typ 10 dagar. Det vill jag gärna slippa denna gången😅
    Ja det blir väl mer när man går över. Min första vägde 4,6 och alla bm jag träffade efteråt sa typ: oj, bra kämpat.😅 
    ja Jag slipper gärna gå över igen också. Hade en bra igångsättning men hade varit fint att få vara med om det naturliga förloppet. Kom ditt igång spontant?
  • Maymom
    pinkv0dka skrev 2023-05-04 08:56:38 följande:

    Har en vecka kvar till KUB, tiden går så sakta. 

    Fruktansvärt trött och vill bara berätta för alla nu!!
    Vi har berättat för våra föräldrar, våra syskon och några få vänner. Jag tänker att händer något så kommer jag ändå vilja ha deras stöd. Det är jobbet och andra i omgivningen jag är lite försiktig med att berätta för. 


    Jag var Rh-negativ också, så inväntar svar på bebisens Rh-faktor. Blir lite orolig men skulle det vara något skulle nog min barnmorska höra av sig, tänker om det bildas antikroppar pga av tidigare missfall. Sen var jag ej immun mot röda hund vilket är så märkligt för jag är vaccinerad i barndomen. 


    Bara en vecka ändå, snart är du där!😊

    jag är också rh- min första var +, då fick jag ta spruta efter att han föddes. Nu har de gjort om reglerna så tror jag får i 25 eller därefter om denna är +. Tidigare missfall ska inte påverka.

    Det är jättevanligt. Jag har dåligt skydd mot röda hund och behöver ta ny efteråt. Den fylls ju aldrig på. Detta kom upp lite iom covid, det pratades ju om att vaccin mot röda hund kunde hjälpa lite mot covid. Kan ha varit en förklaring till att äldre och män drabbades mer(min spekulation), barnen är ju nyvaccinerade och kvinnor får oftast en påfyllnadsdos efter de fött barn. 


    är det det längre järnvärdet ni fick?


    Jag fick bara hb på plats och det låg på 114 el 117, jag brukar ta järntabletter, men svaga hittills, ska byta till en starkare sort. 

  • Maymom
    Blåbärsris123 skrev 2023-05-04 13:18:32 följande:
    Haha ja det är ju inte helt lätt att klämma ut en dunderklump😅🤣 

    Jag var inne på kontroll och då såg man att fostervattnet börjat minska plus att jag gärna ville bli igångsatt då jag var helt slut. Där gjordes en ordentlig hinnsvepning av läkaren  och så fick jag tid för igångsättning dagen efter. Men hon föddes en timme innan jag skulle bli igångsatt, värkarna startade under natten.
    nej det är ju inte det. Jag blev förvånad över att det inte var klart när huvudet var ute utan jag fick krysta en gång till för axlarna. Har bara hört tidigare om att huvudet ska ut och sen schlurp så är de typ ute, fick en liten chock när det inte var klart..😅

    Vad skönt att det kom igång då. jag hörde nånstans att merparten av de som går över tiden har ändå fött senast 10 dagar efter så 10 dar känns ok att vänta nånstans. Jag gick 14 dar över tror jag det blev. Igångsättningen tog 2 dygn men mesta tiden var ju knapra tabletter och gå promenader/se på film.😊
  • Maymom
    Blåbärsris123 skrev 2023-05-04 19:16:14 följande:
    Haha fattar vad du menar! De första två som vägde runt 4 kg var det just så, att efter huvudet gled liksom kroppen ut av sig själv mer eller mindre. Men inte med stora lillasyster, där fick jag kämpa😅

    Vi får hoppas vi slipper gå över tiden denna gång och att förlossningen startar av sig själv. Känns så sjukt att man ska göra detta en gång till😅🥰 Pratade lite förlossning idag hos bm, kändes ändå så himla mysigt. Och häftigt!
    Jag var sugen på att göra det igen ganska direkt efter första.😅 var nog lite revanschlusta också, att jag ville att det skulle starta av sig självt och kanske få styra lite mer under förlossningen. Bm ville ha mig på rygg och jag ville ligga på sidan, men förstår ju att det var bra att hon styrde och kunde klippa så jag slapp spricka mer.😊
  • Maymom
    Mogen75 skrev 2023-05-05 06:04:39 följande:

    Jag är så larvig.. I tisdags hos BM tog hon ett cellprov och sedan dess har jag blödit sparsam men igår och i dag lite mer. Ringde eftersom jag blev orolig till 1177 men hon sa avvakta. Kommer att ringa BM och kvinnokliniken idag. Vet att det kan blöda men har inte blödigt en droppe fram tills nu och jagar upp mig något katastrofalt .. Det känns som ingen lyssnar på mig.. Det är så jobbigt!


    Förstår känslan.
    men tänker att nu när du är gravid är slemhinnorna känsligare och du blöder mer. Jag har blött från nästan hela tandköttet nästan varje dag jag borstar tänderna senaste veckorna. Nu är det såklart läskigare att blöda därnere, men jag menar att det är inte konstigt att du är mer blödningsbenägen och de hade ju inte tagit cellprov vid nästan varje graviditet om de märkt att missfallen ökar,
    vet att det är svårt och lätt att säga till nån annan, men ta det lugnt.❤️
  • Maymom
    Mogen75 skrev 2023-05-05 07:03:34 följande:
    Jag vet att det troligtvis är ofarligt men det har startat en orosprocess. Var inte orolig när det blödde sparsamt de första dygnen men nu blöder jag mera och det är så påfrestande psykiskt. Har ju inte fått något vul el hört hjärtat ännu så var lite orolig redan innan eftersom jag bara med min ålder löper högre risk? Tänker iallafall ringa och se om jag kan få ultraljudet några dagar tidigare samt ringa BM för att lugna nerverna..
    Ja gör det, det är ju inte bra att gå omkring med för mycket oro.❤️
  • Maymom
    barnlängtan2021 skrev 2023-05-05 08:56:55 följande:

    Någon som har erfarenhet av att vara magsjuk/matförgiftad i samband med gravid. Varit så dålig inatt och orolig att det påverkat bebis 


    Det ska inte påverka. Barnet får den näring det behöver ändå, du kanske mår sämre och blir ännu svagare än normalt eftersom barnet tar en del av det du får behålla.
    krya på dig!
  • Maymom
    Mogen75 skrev 2023-05-06 18:53:03 följande:
    Tyvärr fick jag missfall idag. Är så ledsen önskar er andra bättre lycka😭❤️.

    Åh beklagar verkligen!❤️


    Det är hemskt att gå igenom och i vår ålder när man är glad bara man kan bli gravid är det ännu tyngre.
    Var du inne och fick det bekräftat?
    Vet du om ni ska försöka igen nu när du vet att det gått en gång?

Svar på tråden Bf november