Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    barnlängtan2021 skrev 2023-05-27 05:33:39 följande:
    Jag är i vecka 13+6 och känner inte heller så mycket. Rörelser är ju vanligast att känna runt vecka 18 som tidigast, så tror inte det är någon fara! Men prata absolut med din BM om din oro, det är därför dom finns 😊 
    Maymom skrev 2023-05-27 02:28:45 följande:
    Gissar på pojke. 😊

    Tror också det men sambon är helt säker på flicka denna gång för hela graviditeten är annorlunda 😂 Men jag har fått för mig att jag bara kan få pojkar haha. 


     


    Min sambo tror också på tjej här hos oss, jag tror pojke. Tänker att det blir kul för sonen med en bror men vete tusan hur vi ska komma på ett till pojknamn, vi hade två bra och sonen fick båda😅

    vill du gissa på mitt?

  • Maymom
    barnlängtan2021 skrev 2023-05-27 07:52:12 följande:
    Tror nog också pojke där 🙈 Namn är så svårt, var samma med oss sonen fick båda bra haha. Har många fler tjejnamn på lager så vi håller tummarna in i det sista att det är en liten tjej där inne 😂
    haha, samma här. Sambon har godkänt 2 av mina tjejnamn. Min mamma hatar dock det ena för min farmor heter det... Så alla namn min mamma föreslår blir nu kategoriskt nedröstade😅
  • Maymom
    Anonym (Elsy) skrev 2023-05-28 17:10:50 följande:

    Är det någon mer som inte känner fosterrörelser än? Börjar bli då nojig. Väntar tredje barnet och jar precis gått in i vecka 17. Någon enstaka gånger har jag känt något svagt längst ner men verkligen osäker på om det är det och det sker som sagt inte ofta. Med andra kände jag vid det här laget.


    V17 är ju fortfarande tidigt, men förstår att du tycker det borde kännas eftersom du känt vid tidigare graviditet. Kanske sitter moderkakan annorlunda så det inte är lika lätt att känna?
    jag har bara känt något diffust, inte på samma sätt som förra graviditeten så är inte helt säker på om det är det.  V.16 här.
  • Maymom
    Anonym (Elsy) skrev 2023-05-29 06:24:52 följande:
    Tack, känns skönt att höra att det är fler som inte känner tydliga rörelser. Mee andra barnet satt moderkakan i framvägg men jag kände ändå det här typiska fladdret. Första kände jag senare men det står ju överallt att det brukar vara då första gången. Blir så nojig att jag funderar på att boka ett privat ul. Rul är inbokat dagen innan vi ska ut på en lång resa och det gör att det känns ännu jobbigare.
    Börja med att ringa din bm. Och är du fortfarande orolig efter det så boka ul privat. Jag tänker att det egentligen inte vore konstigt om man kände senare andra gången än första då det är lite mer uttänjt och allt växer snabbare och det finns mer plats i början.
  • Maymom
    Anonym (HF) skrev 2023-05-29 15:02:34 följande:

    Jag kände min bebis ganska tydligt i 2-3 veckor. I slutet verkligen regelbundet. Senaste 3 dagarna ingenting. är i v 18 (17+1)  Fler som haft/har det så? 


    Hade så förra graviditeten. Det kom tillbaka 18+5 igen och mer tydligt då. 😊
  • Maymom

    Ca 3 veckor till rul. Här går tiden ganska snabbt tycker jag, v17 idag och 40% avklarat redan, vad hände?😊
    Fick reda på att bebisen också är rh- så jag behöver ingen extraspruta denna gången.

    Lite småtrött men annars känns det bra just nu, magen börjar redan synas, får se om den går att dölja ända fram till rul. Men lite skönt att den kommer, då kanske det kommer synas att jag är gravid i sommar när jag har bikini istället för att jag bara ser lite tjock ut som nu.😅


     

  • Maymom
    Anonym (Lovisa) skrev 2023-06-07 12:05:33 följande:
    bild ifrån kub i v.14 (13+1)  om jag minns rätt. Någon teori om de blir kille eller tjej? Bebisen låg aldrig still så detta är den bästa bilden😅
    Den var svår att gissa på. En livlig krabat iallafall.😅
  • Maymom
    Anonym (Elsy) skrev 2023-06-10 20:30:12 följande:
    Nu gick det att citera igen. Konstigt. Ja, jag testar regelbundet för uvi och senast igår. 
    Om man ska citera ett annat inlägg än det sista så måste man vända på skärmen. Konstigt, men det funkar.😅
  • Maymom

    Här är det drygt 2 veckor kvar till rul, segt.
    tänker kolla kön, gjorde inte det med första, men om detta är en kille behöver jag klura rejält på namn...
    vad har ni för namn ni funderar på?

    Känner inget just nu, mer än massa bubbel i magen häromdagen men det var för högt upp för att vara bebis. Förra gången kom det igång ordentligt 18+5 så har lite tid kvar innan det kommer kännas rejält, har moderkakan i framvägg så det hindrar ju lite..

  • Maymom
    Anonym (HF) skrev 2023-06-11 15:22:12 följande:

    Vi har en lista med nam? Men problemet är att jag och sambon inte alls har samma smak. Han gillar väldigt annorlunda namn medan jag gillar äldre svenska namn.
    vår gemensamma dotter fick ett dubbelnamn som bara hon heter. Ni vet sånt riktigt udda. gillar det inte alls så vi kallar henne bara vid ett av namnen. Hon fick sitt namn när hon var 4 månader! 


    vi hade ett namn vi var överens om när hon låg i magen som är lite annorlunda och inte alls ?svenskt?. Bonnie.  Men när hon sen föddes så sa nägon på BB till mig att usch det är ett hundnamn. Så då börja jag vela och ville ha ett svenskt namn igen. Något som gått i släkten eller så. Samtidigt hade sambon barn sedan tidigare och jag ville ge dem en chans att vara delaktiga så det sluta men ett namn jag ångrar än idag. men som jag vant mig vid. så denna gång vill jag bestämma namn INNAN samt inte berätta för någon förrän vi bestämt oss så vi slipper alla åsikter. De 4 månader vår dotter var namnlös så hade vi många namn vi faktiskt tyckte om men så när vi sa till familj och vänner vilja namn vi tänkte på fick man ju alltid någon dålig kommentar. Jag var ganska lättpåverkad just då, det Var stor omställning att bli mamma, och alla hormoner plus att jag blev väldigt sjuk i början och fick fara in och ut på sjukhus. Iallafall så vill jag att jag och sambon kommer överrens denna gång och sen bara berättar att nu kommer bebisen heta si eller så och vi önskar inga åsikter kring det! 


    låter jag sjukt tråkig nu? haha. Men så får det bli! 


    Vår gemensamma dotter som fyller 4 år i år har bestämt ett namn och vi tänker eventuellt ha det som förnamn eller mellannamn.

    Men de få namn vi kommit överens om är 
    Ebbe
    Arnold


    Alma
    Lykke
    Elise 


    och då ska ni veta att jag från början hade en lista på typ 50 namn. Vissa som jag VERKLIGEN vill men som sambon vägrar. 


    fick du det namn du ville på er första? 


    har ni någon lista med namn redan nu?
    Tar ni samma lista ni hade till er första eller en helt ny? 


    Har två bekanta som bytt namn på sina barn då de valt fel vid födseln, man kan byta.

    jag gillar också namn som känns typiskt svenska, gubbnamn.☺️

    Ebbe är jättefint, Arnold och Roland funderade jag kring sist. Adolf är så tråkigt att det är förstört, är i grunden ett fint namn. Arvid och Axel gillar jag. Algot och Vilgot likaså. Många namn på A och E som jag faller för.
    Karl kanske får ligga med som alternativ för andranamn. 


    ångrar lite att vi tog båda de namn vi hade som alternativ till sonen.
    Där är jag annars väldigt nöjd med namnen, alla har anknytning i släkten.

    ska nog läsa lite släktböcker och kolla namn. 


    alva och Alma gillar jag. Astrid Ingrid och Estrid likaså. Edit finns på min lista. Pojknamn är det som känns svårast.

Svar på tråden Bf november