Inlägg från: Anonym (Emma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Emma)

    Bf november

    pinkv0dka skrev 2023-10-06 10:10:50 följande:

    Vecka 33+6 idag 
    Har börjat uppleva att magen sjunkit en del på sistone, den har blivit väldigt hård. 
    Imorse vaknade jag med mensvärksliknande känsla? Eftersom detta är första barnet så har jag ingen aning om hur det ska kännas och vad som är vad.. enklast är att förklara det som en blandning av molande värk i nedre mage och rygg samt rejält magknip till och från? Min mage har varit lite kaos också men så är det när jag har mensvärk annars också. Hoppas bara livmodern tränar för han får gärna stanna några veckor till, har inga andra symtom. 

    Mår annars rätt bra förutom att jag har svårt att komma till ro när jag ska sova, ont i benen osv. Är hemma på gravpenning så har fixat det mesta. Det som är kvar är att packa bb-väskan. Nu kämpar vi på!


    Det är säker helt normala förvärkar/sammandragningar, livmodern förbereder sig. 


    Jag sa det till bm idag att jag har gott om dem och för henne var det bara bra. Min mage har också varit lite kaos till och från senaste veckorna, har för mig att det har varit så i slutet (sista veckorna) av mina tidigare grav. med. 


    Men känner du att det blir värre så ska du såklart kontakta vården. 

    jag har också svårt med sömnen nu, svårt att somna och vaknar flera ggr/natt, därför blir det skönt att bara jobba två veckor till. Känner att det mest är sömnen som ställer till det. Men det är bara att stå ut nu, när grav är över Så blir det amning och ev. blöjbyten på nätterna istället.

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-10-10 12:45:39 följande:

    Vecka 34+3

    Mensvärken och magknipen har lättat, skönt för lilleman får gärna vänta några veckor till. Kroppen kommer nog göra några såna här spratt nu innan det är dags på riktigt. 
    Ilar fruktansvärt där nere när jag ska sätta mig, vända mig osv ibland, bebis verkar borra sig ner ordentligt, någon mer som känner samma? Hur mår ni andra? Är så nyfiken nu hur alla känner sista veckorna och om det är bebis på gång nånstans😃


    Jag är i vecka 36 (35+5). 


    Får ordentliga sammandragningar till och från och det ilar mest när jag gått längre promenad eller ansträngt mig på annat sätt fysiskt. 


    Kräkningar har kommit tillbaka, kommer från ingenstans och att gå i trappor låter som att jag har sprungit ett maraton. En fördel är att magen fungerar bättre, inte hård längre alls  


    Jag kollade på preglife vilket datum som är troligast att föda på utifrån ultraljud, ålder, vikt och längd. Fick då den 14/11:e, så jag är inställd på att gå några dagar över bf. Har hört att deras uträkningar har stämt rätt så bra. 

    Min bebis där inne rör sig mer än vad han är lug, känns som att han ska spräcka hela livmodern emellanåt och att han tar spjärnar för att ta sig ut. Det gör ont!


     

  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-10-11 09:14:18 följande:
    Har du betalversion av Preglife eller var hittar man den funktionen?

    Segt med kräkningar igen. Funkar det bättre om du äter mindre portioner ofta? 
    Här är det halsbränna hela tiden med lite sura uppstötningar, så äter omeprazol som funkar bra.
    Pregspect heter det, men jag fick rabattkod från preglife så det var halva priset på deras beräkning. Kostade 79kr, så det var mest bara för skoj skull. 

    Får inte i mig så mycket, tar stopp fort och förmodligen kräks jag när jag ätit någon tugga för mycket. Det är trångt i magen. 
  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-10-11 09:29:47 följande:
    Hur gör man det på Preglife? har bara hittat en sannolikhet och där står det bara i procent.

    Det är samma med min mage, helt plötsligt efter magknipen så funkar den typ bra igen? inte gjort en enda gång under graviditeten pga förstoppning.

    Jag äter omeprazol dagligen för jag får sån halsbränna annars, dock tror jag hallonbladsteet jag dricker ger mig mer halsbränna..

    Trångt i magen nu, jag känner och ser haha sparkar på sidan av magen långt ut, fötter som sticker ut haha, ser helt sjukt ut 

    På pregspect är det som sagt med rabattkod ?PREGLIFE?. 


    Man fyller i alla uppgifter och får sedan en länk som ser ut såhär: 

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-10-11 12:09:26 följande:
    Jag tycker typ det blivit tvärtom😂 har inte samma aptit som innan och känner av lätt illamående. Inbillar mig att det är för att det är trångt i magen, har din mage sjunkit lite? Säg att det ska lätta lite då även med sura uppstötningar. Jag inbillar mig att min sjunkit men inte jättemycket än.

    Hallonbladste smakar verkligen hö, men har druckit 1 kopp dagligen i över 2 veckor, tänkte börja med 2 koppar per dag nästa vecka. 
    Min aptit är också sämre. 

    Jag trodde att min mage hade sjunkit, men vid senaste besöket hade bm svårt att mäta för att rumpan låg så tätt med revbenen. Hoppas att det blir lite mer mellanrum om magen sjunker. 
  • Anonym (Emma)

    Jag läste någonstans att bm ibland kan ge influensavaccin, jag ska på kontroll på fredag igen och kan fråga. 


    Två dagar kvar att jobba! På fredag går jag redan in i vecka 38, helt galet. Har bokat in gravidmassage, får se om det är något att ha. Är också bokad på spahotell i helgen, så efter sista arbetspasset ska jag ha det gott och njuta. Nästa vecka ska jag börja ?bona? lite för bebis, fixa vagnen och sängen mm. Bb-väska för bebis har jag fixat, men packning till mig själv är klar. Min tanke är att köra bb-hemma om allt går bra, i så fall behövs inte så mycket packning. 

  • Anonym (Emma)

    Packning till mig själv är inte klar, utan kvar att göra Skulle det stå. 

  • Anonym (Emma)

    Jag har haft mycket väldigt Mycket sammandragningar och varit dålig i magen tre dagar nu. Kollegorna tyckte igår att magen sjunkit ner och sa att det måste vara dags när som helst nu. Får se, är helt inställd på att han kommer på höstlovet och det är inte heller så långt bort. Jag känner ett större tryck nedtill i ryggslutet, har varit skonad från ryggont i denna grav tills nu. Samtidigt är magen verkligen stor och jag är inte så stor i kroppen i övrigt, så det är klart att tyngden gör sitt. 

  • Anonym (Emma)
    pinkv0dka skrev 2023-10-19 10:05:16 följande:

    Väskan är packad och klar här, och varit det i snart en vecka. 

    Vi har något som heter BB-påväg så även fast det är första barnet så åker man hem samma dag oftast om det inte finns några komplikationer med i bilden. Först kändes det väldigt jobbigt men nu tycker jag det känns skönt och BB-påväg gör hembesök dagen/dagarna efter man kommit hem. 


    Känner av mycket hur kroppen känns men man har ju ingen aning när det ska starta och dra igång, känner mig rätt rastlös och instängd här hemma. Någon som har tips på vad man kan hitta på? Allt är klart till bebis.

    30 dagar till BF idag


    Kanske bada/simma, gå till relax, fika med vänner eller bara ta det lugnt. Jag tänker bara unna mig avkopplande saker nu och ha det skönt   
  • Anonym (Emma)
    Maymom skrev 2023-10-20 23:15:55 följande:

    Sonen låg åt fel håll idag hos bm. Eventuellt blir det vändningsförsök nästa vecka, kan ju hoppas han vänt sig innan dess... 

    Nån som gjort vändningsförsök tidigare?


    Jag har en kollega som gjorde det nyligen, men de lyckades inte. Hon tänkte först föda i säte ändå, men när de mätte bäcken så gick inte det. Vad jag har förstått så är det 50/50 att man lyckas med vändning b
Svar på tråden Bf november