Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Boeuf Bourguingnon

    Jag har inga morötter, ingen palsternacka, ingen syltlök i min boef bourgogne.
    Högrev, schalottenlök, sidfläsk, vitlök 
    Det här är den jag utgår ifrån 
    www.arla.se/recept/boeuf-bourguignon/

  • sextiotalist
    Savannah skrev 2023-02-27 16:26:35 följande:

    Oj, jahaaa ok... Inser att det finns en del tycke o smak.


    Jag vill ju så klart inte att min BB gryta smakar skit. Så svårt att veta vad som passar ihop. Men jag kan absolut utesluta purjon. 


    Jag gillar palsternacka och tycker de passar in lite överallt. Antar att de ska åka i senare tillsammans med champinjoner etc.

    Min BB verkar mer o mer vika av från alla recept som jag hittar... Antingen får jag väl slänga allt eller så blir allt helt ok


    Du gör din köttgryta och inget fel med det.  Men troligen gör du ingen boef bourgogne. 
    Det är som köttfärssås. Det finns den egna och så finns det köttfärssås bolognese. 
    Allt är köttfärssås. Men olika recept 
  • sextiotalist
    Savannah skrev 2023-02-28 10:27:41 följande:

    Jag förstår att det inte är köttfärs i boef bourgogne och det har jag aldrig påstått att jag kommer använda  // Glad


    Jag har Fransyska som jag skurit i bitar.


    Det jag undrade var om de övriga ingredienserna passar att ha i. 
    Jag kör på och utesluter purjon.


    Tusen tack för alla svar!


    Rekommendera högrev 
    Min erfarenhet är att fransyska gärna blir lite hårt även om man kokar länge
Svar på tråden Boeuf Bourguingnon