Inlägg från: StudierKemi |Visa alla inlägg
  • StudierKemi

    En attitydförändring måste ske angående förhållanden.

    Carolatom07 skrev 2023-03-03 18:15:54 följande:
    Det är så jag upplevt att det blivit mer och mer på 2000-talet. Och hur trenden har "utvecklat" sig syns mer än väl på forum som detta. Jag vet att folk fortfarande söker kärleksrelationer, men trenden pekar mot att polyamori/ polygami, öppna förhållanden och att leva sina liv utan stadig partner till förmån för tillfälliga sexkontakter, och att tvåsamhet och monogami alltmer ifrågasätts.

    Kanske är det främst media som vill ge denna bild, men jag har under 2000-talet sett att folk som lever i förhållanden flirtar ganska friskt på arbetsplatser och utbildningar. Tänk om deras respektive såg detta, hur skulle de reagera?

    Det vore perfekt om monogami fungerade, men så verkar inte vara fallet? Idk. Det enda sättet för att få monogami att funka vore om varenda individ vore OK med att mannen är det könet som tillåts att känna mest, högst attraktionsnivåer, och alla kvinnor ska acceptera att de är det könet som ska nöja sig med att få pengar/försörjning, eller en bästa vän som finns där i vått och torrt (men mannen själv tar emot attraktion). Vi har haft många intressanta diskussioner om det här i min familj, och min mamma och bror är katoliker som blir arga när kvinnor vill känna lika mycket som män i livet, att kvinnor vill känna attraktion. Det är allra lättast för alla om kvinnan ger upp sökandet på attraktion! Att man istället ser på detta som en manlig känsla (samtidigt den starkaste vackraste känsla som finns). Kvinnor har svårt att känna, men so what? Tycker min katolska familj...


    Man kan inte bestämma sådant åt folk, att bara för att du är kvinna så ska du vilja ha pengar/presenter/vänskap och för alltid vara nöjd, och om du försöker dig på något annat så är du en hora, och sådana kanske inte kommer till himlen. Man kan inte bestämma åt andra hur de ska prioritera. Folk har i alla tider försökt kontrollera kvinnans sexualitet, och din tråd känns bara som ännu ett sånt exempel. Det luktar manipulation att kärlek ska sättas högst Bara För Att. De kvinnor som inte är lite mer sexfixerade kommer inte träffa på honom som är grym på sex och väcker känslor som slänger med en... Vi kommer bara få massa nya äktenskap istället där kvinnan inte klarar av sexet något mer, för att det är obehagligt och ångestframkallande då hon inte känner attraktion.


    Jag personligen står i full beredskap att leva resten av livet själv, och även dö ensam, men jag kommer inte ha tråkigt på vägen. Jag kör mycket själv-utveckling och driver en blogg om kemi. Det är jätteroligt faktiskt. Och det finns en liten chans att den man som jag kände galen attraktion till (det var bara 1 sån man i mitt liv, och jag fick ha honom under ett år) kommer komma tillbaka. Jag kommer vänta och leva på hoppet, men under tiden tänker jag inte bli försörjd och göra ett sex som jag inte vill göra (mardröm)... Inte ens för alla pengar i världen.

  • StudierKemi
    Carolatom07 skrev 2023-03-03 18:21:22 följande:
    Så är det. Man blir glad för varje människa idag som väljer tvåmsamheten, det där ridderliga och romantiska, där man är beredd att stå vid partnerns sida oavsett vad som händer, för att man älskar denne.

    Andra söker bara bekräftelsen för stunden, och ser det som en egoboost för varje man eller kvinna som de lyckas attrahera.

    Hur ska vi alla kunna leva i tvåsamhet när statistiken visar att kvinnor tycker att 12% av männen är så fula så man vill kräkas i en hink, och män tycker att 1% av kvinnorna är så fula så man vill kräkas. Statistiken säger även att män tycker att 18% av kvinnorna är sjukt attraktiva, och kvinnor tycker att 1% av männen är sjukt attraktiva. Som du kanske ser så är monogami ohållbart för dem flesta eftersom kvinnor tenderar att vilja ha "samma män" (de är få), men män går igång på vad som helst nästan.


    Skillnaderna sitter inte i skallen högst upp, dessa skillnader kommer från könet mellan benen, och det att kvinnor är av naturen försiktiga med att bli gravida och eventuellt dö i förlossning. De vill i såna fall bara ta risken med barnafödande med den bästa mannen. Det går inte att lära bort en sådan inpräntad rädsla i någons kropp. Män har inte en sådan rädsla. Männens roll är att sprida gener, och kvinnans roll är att sålla gener. 


    Hur ska monogami fungera då, när det är brist på attraktiva män? Kvinnor gör inte detta mot männen för att jävlas med dem, så ta inte det här personligt. Detta är enbart biologi, och inte logik. Man vill ha en attraktiv man för att ens kunna känna sexuell lust, det här är allvarliga saker för kvinnan. Btw, det är inte svårt för kvinnor att attrahera en hane, men det är svårt för henne att få den hanen hon VILL ha, typ omöjligt. Livet är orättvist för oss alla. Jag själv är kvinna och jag fick inte som jag ville i dejting.






  • StudierKemi
    Anonym (Man33) skrev 2023-03-04 19:31:34 följande:
    Kvinnor skaffar inte snygga män eller lämnar fula män så ditt inlägg saknar relevans.
    Jag vet vilken typ av man som du är, jag har pratat med några stycken såna som dig. Du verkar se sex som något "mekaniskt" som man bara gör, du tänker för logiskt under sex, eller vad man ska säga. Alla fungerar inte sådär som du. Vilka variationer det finns bland folks hjärnor! Människors kroppar ser olika ut, och människors hjärnor ser olika ut. Vi har t.ex. män som är logiskt styrda, och män med utvecklad känsla istället. Vi har kvinnor som är kreativa introverta och kvinnor som är jordnära extroverta o.s.v.! Vilka variationer. Och jag personligen måste ha en snygg man för att kunna känna sexuell lust. Jag skulle definitivt avslutat allt med en ful man även om han var den underbaraste personligheten, för att annars skulle han få väldigt mycket lust & orgasmer av mig, men jag skulle inte få lika mycket känslor av honom, inte lika många orgasmer tillbaka (för jag skulle hakat upp mig på hans utseende). Fy fan vilken orättvisa. En kvinna förtjänar mer än så.
  • StudierKemi
    Carolatom07 skrev 2023-03-04 19:39:40 följande:
    Attraktion och skönhet/ snygghet sitter som du kanske vet i betraktarens öga. När du säger att det finns för få attraktiva män går du endast efter din egen upplevelse och dina referensramar. "Statistiken visar". Jag brukar säga som en vis man sa: "Det finns lögner, förbannade lögner och statistik". Titta på människor omkring dig när du går på stan och titta särskilt på sällskapande par. Inte sällan ser den ene bra mycket mindre attraktiv ut än den andre. När folk blir förälskade, blir de i de flesta fall attraherade av personligheten. När jag går på stan och ser par som verkar väldigt kära i varandra, har jag ofta tänkt: "Vad ser hon hos honom?" eller "Vad ser han hos henne"? Svaret är att personligheten ofta väger tyngre än utseendet. Jag ser snygga män, som misslyckas med att attrahera kvinnor. Varför? För att de personlighetsmässigt kanske inte har så mycket att tillföra en kvinna.

    Om jag träffar på en man där jag gillar personligheten men inte utseendet, så kommer jag att avbryta kontakten, eftersom jag tänker ett steg framåt hela tiden (vilket du själv tydligen inte gör). I en sådan kompisrelation som jag nämnde skulle jag KANSKE ha blivit kär i personligheten (över tid), men jag skulle aldrig blivit kär i utseendet (sådant vet man på en gång). Varför ska jag fortsätta prata med någon där kroppslig attraktion inte finns? Vet du inte hur detta skulle ha slutat? Är du ny på familjeliv? Vad handlar många trådar om som männen själva startar? Hälften av trådarna som männen startar handlar om att Kvinnan Som De Är Ihop Med Känner Inte Sexlust! Därför vill jag göra rätt på en gång och inte råka bli kär i en personlighet som finns inuti en ful kille.


    Dock så blir man oftast utnyttjad för sex om man bara vill umgås med supersnygga män. De använder en för sex och kastar bort en sedan när man är i behov av hjälp med någonting, som om man vore ett skräp som hör hemma i soporna. Verkligheten är grym. Det jag vill få fram är att det är lika svårt att vara kvinna som att vara man, fast olika kön står inför olika utmaningar. Män har svårt att få sex öht, men när de väl får sex så har de inte svårt att känna attraktion. De har inte svårt att gå upp i gnistor och eld. Kvinnor har andra utmaningar, de tvingas att välja mellan att känna attraktion till någon, eller att känna kärlek till någon (till en fin personlighet). Det går inte att välja mellan attraktion och kärlek, båda är exakt lika viktiga!!! Det här är fruktansvärt egentligen. Det är bara det som jag vill förmedla (jag har ingen egentlig lösning att leverera). Det är lika hemskt att vara kvinna som att vara en man.


    Man får nog bara acceptera att kvinnans livscykel går ut på att vara gift i några år med en man som hon inte känner attraktion till, men att mannen har en fin personlighet och är hjälpsam, och det är värt att vara med honom ändå, och att få barn med honom. Men sedan måste den mogna kvinnan 40+ skilja sig och gå vidare, prova sex med en alfahane några gånger. Prova på att känna attraktion för första gången.... Den fula mannen i det förflutna, hennes exman, har redan haft sin guldålder när han hade en fru, han fick attraktion då men sedan är det slut... Jag tror att det är såhär som det måste vara, och det går inte att förändra att folk går skilda vägar så småningom, eftersom kvinnor också behöver känna attraktion någon gång i livet (men detta kommer inte att hålla med alfa hanen, de kommer att bli utnyttjade ett kort tag). Det är bara att acceptera, Carolatom07, att allting är tillfälligt. 

  • StudierKemi
    Carolatom07 skrev 2023-03-05 04:01:57 följande:
    Samtidigt tror jag inte ditt tänk är representativt för alla kvinnor, många kvinnor här på Familjeliv har en tendens att tro att deras uppfattningar är kvinnors överlag. Kärlek kan tvärtom göra att attraktionen växer med tiden. Jag förstår helt vad du menar med att vilja känna attraktion, detta behov brukar öka hos både kvinnor och män efter 40, och då är det vanligt att både män och kvinnor brukar börja testa sin gångbarhet genom att småflirta med eller göra sig attraktiva för andra, jag är inte oskyldig till ett sådant beteende själv, ska jag erkänna. Men kärleken är för många kittet som håller ihop ett förhållande. Jag tror inte på att man, som många idag gör, alltid måste bejaka sin sexuella lust och därför vara ombytlig. Som vuxen ska man kunna lägga band på tillfälliga impulser och nycker, det har med karaktär och självdisciplin att göra, men också för att visa att man är en mogen människa som förstår att vissa saker man gör kan såra andra allvarligt. Även om vi har ett ansvar för våra egna liv, så har vi också ett ansvar gentemot varandra, hur vi behandlar andra.
    Jag tror inte att du förstår riktigt. Att vara i ett förhållande där kvinnan förväntas att göra sex med en ful man är destruktivt för henne. Det är inte bra för den psykiska hälsan att ligga med någon som inte är gjord för sex för han ser hemskt ut. Hur vill du behandla kvinnor egentligen? Att de ska offras åt dessa förbjudna 80% av männen som aldrig får ligga, som inte är skapta för samlag? Bara för att? Btw, de som inte duger till samlag kan duga till annat i samhället. Jag har stor respekt för män som gör mycket kemi eller matematik t.ex., trots att de inte ser bra ut! De lägger energin på rätt saker. Sån värld vill jag ha. Och nej, attraktion växer inte fram över tid. Jag har ett avslutat äktenskap i bagaget, det blev inte bättre och bättre över tid, så försök inte att lura någon. Om du tror att någon attraktion växer fram över tid så har du många tjocka, sjuka tanter 60+ som du kan utveckla band med. Det kommer med största sannolikhet inte att uppstå attraktion från din sida, så sluta ljug om såna saker.
  • StudierKemi
    Carolatom07 skrev 2023-03-05 15:35:53 följande:
    Men snälla nån, du utgår ju från DINA upplevelser och tror att det är så för alla! Jag vet flera exempel på förhållanden där attraktionen faktiskt växt över tid, för att kärleken mellan dem har blivit starkare. Om jag träffar en kvinna som jag har mycket gemensamt med, och hennes utseende inte är 100% utan kanske mellan 60-80%, kan jag lova dig att jag inte skulle döma henne för enstaka utseendemässiga skavanker, så länge hon inte ser ut som något träsktroll såklart.

    Jag tycker din kommentar visar att du är upprörd över något som saknas i ditt liv. Varför inte försöka hitta den där perfekte mannen, du har ju alla möjligheter. Men tala inte om hur det är för andra, genom att utgå från dina upplevelser. Det är ett fel som många tyvärr gör här på Familjeliv.

    Som sagt, statistiken visar att män har lättare att känna attraktion. Du kommer med noll forskning till mig, och då blir det ju lite tråkigt att diskutera vidare. :


    Kvinnor utan man och barn- lyckligast enligt forskning (familjeliv.se)


    www.familjeliv.se/forum/thread/80397312-kvinnor-utan-man-och-barn-lyckligast-enligt-forskning


    Kvinnor verkar vara mer solitära/ensamlevande än vad vi tidigare har trott. Hur är det annars möjligt att de lever längre och hälsosammare utan en man och barn vid sin sida? Lugnet är viktigast av allt. I förhållanden bråkar man så mycket så att de flesta förhållanden håller absolut inte. Människor blir stressade när de lever i par, svårt att komma överens, det är mycket friktion, och då får någon av parterna hjärtinfarkt tidigare än vad man annars skulle ha fått om man istället levde själv. Jag vill gärna försvara ensamheten och själv-utvecklingen. Jag ser det som meningslöst att en kvinna ska göra en gubbe till "livets mening", usch och fy. En större hjärna borde vara en kvinnas, en människas, viktigaste mål i livet. Då blir man även depressions-resistent!!!


    Varför vill du så hemskt gärna att man sitter still och är turturduvor? (då kvinnor generellt inte vill göra sex) Du är drogpåverkad av naturens droger, och inga droger är bra. Jag tycker inte att du tänker helt logiskt, det finns viktigare saker i livet än att ha en kvinna vid sin sida. Man behöver inte nödvändigtvis bli kemist, även om det är den yrkesgren som ger en mest variation i tillvaron. Själv-utveckling kan även vara att man målar tavlor, lär sig nya språk, spelar instrument eller utvecklas spirituellt med bibeln, men i vilket fall som helst så måste hobbyer sättas först, och inte att finna kärleken. 80% av männen kommer inte att finna kärleken, vad borde de göra enligt din världsuppfattning??? Det du säger är ohållbart.

  • StudierKemi
    Anonym (hippsan) skrev 2023-03-05 15:43:37 följande:
    Men jisses, du kan ju inte säga att utseendet är det viktigaste för alla kvinnor när det kommer till attraktion. För dej är det kanske det men långt i från för alla. 

    Jag har aldrig brytt mej om utseende och haft killar som varit allt från vanliga till fula. Ska jag vara ärlig har jag aldrig haft någon som kan anses vara snygg. Attraktion har det funnits och det har kommit av humor och att kunna prata med killen. Just humor och att skratta och skoja tillsammans redan från början är en viktigt del för mig, funkar inte det kommer det inte någon attraktion. Är sexet sen bra så ökar det attraktionen till mannen. 

    Var det inte du som var förlovad med indiern och då lät det mera som att liknande värderingar, samma religion och att kunna mentalt klicka var det viktigaste och sex/attraktion var inte alls viktigt.  
    För att klicka för ett förhållande så behövs liknande humor, värderingar, och andra delar som inte har koppling till sex. Men om vi bara tittar med ett tunnelseende på sexet så pratar vi om andra saker. Jag har legat med ett tiotal, och en av dem var 20 år äldre, och han och jag hade liknande humor och livsstil och jag gillade honom mycket på något särskilt sätt. Han gav mig presenter och älskade att ge mig oralsex, helt löjligt mycket oralsex. Han var perfekt "på pappret". Ändå var han ogift och hade inga barn. Och jag klarade av att ligga med honom några få gånger trots att han verkligen ansträngde sig, sedan ville jag inte mer. Det handlade om hans utseende, och inte de andra delarna runtom, då han var bra. Ibland kan det uppstå någon mekanisk attraktion men den är kortvarig (man kan få orgasm vid styrketräning också, p.g.a. magmuskler som påverkas. Någon mekanisk kortvarigt, oäkta orgasm). Den långvariga attraktionen bygger på ett tilltalande utseende. 
  • StudierKemi

    Varför fortsätter folk att prata om att man behöver ha ett förhållande? Den stora majoriteten av männen ser inte ens bra ut, och statistik visar om och om igen att kvinnor lever hellre själva än ihop med män som har tydliga brister. Ni får skylla er själva, männen, att kvinnan lurar er på pengar och går, för att varken hon eller ingen annan vill ha sex med någon som är ful. Det är kvinnor som är det attraktiva könet och det är jobbigt för kvinnan att ligga då. Ni ber om att bli utnyttjade på pengar, det för att ni vägrar att se forskning! Jag har lite bråttom i skrivandets stund, men det finns diagram som visar att männens attraktion dalar sakta gentemot kvinnor. Män ser inte om en kvinna är en 8:a eller 9:a utseendemässigt. Eller om kvinnan är en 6:a eller en 7:a o.s.v. Kvinnors kroppar och hormoner fungerar inte så. Kvinnor tappar all attraktion mellan en man som är en 8:a och en 7:a på attraktionsskalan. Hon vill leva själv!


    Jag tycker även att det är trist att påpeka det här mycket självklara: Attraktion är inte bara ett utseende, utan det är även översnittlig intelligens hos individen. Jag skriver mer senare, ska gå på ett utvecklingssamtal nu med dottern. :)

  • StudierKemi

    Jag kan försöka förklara hur viktig intelligensen är när det gäller att kunna känna attraktion (en känsla som kan dala FORT hos kvinnor, men inte i rasande tempo hos män). Jag hade umgåtts med en mycket snygg man förut, och jag gjorde typ (?) allt jag kunde för att behålla honom. När det tog slut ändå (det var han som lämnade mig), så mådde jag dåligt länge, men dag efter dag flöt på ändå. En dag skulle jag åka och träffa släkten, och på pendeltågsstationen så såg jag bara PLÖTSLIGT någon man som såg likadant ut (!) som den man som jag älskade utseendet (och personligheten, och intelligensen m.m.) på förut. Jag fick ett adrenalinpåslag... Men jag tyckte samtidigt att han såg så läcker ut. Jag gick fram och tillbaka och tittade på honom nyfiket... Men när jag snappade upp att den här mannens blick inte är lika "vaken" och att han på något sätt inte kändes lika intelligent som den första mannen som jag var kär i (svårt att förklara, han gav intryck av att vara osäker, och tittade inte mig i ögonen, han hade inga tankar alls om mig), så dalade min nyfikenhet/intresse väldigt fort, när han visade så mycket osäkerhet och inte kunde uppfatta att en kvinna iakttar honom. = Ingen attraktion, trots ett önskvärt yttre (Han såg ut som Jake Gyllenhaal).

Svar på tråden En attitydförändring måste ske angående förhållanden.