Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Hur många gillar SD-killar?

    Jag röstar inte på SD och vill inte ha en partner som gör det heller. Nu spelar invandringsfrågorna nästan ingen roll längre eftersom alla partier dragit sig alltmer åt höger i den frågan.

    Däremot har jag otroligt svårt för partier som SD (och KD) som har så traditionell syn på kvinnor och familjepolitiken. SD vill tex helst inte ha kvar pappamånaderna utan formulerar det så att familjen ska bestämma själv hur den vill göra. Då vet vi alla att det finns många pappor som inte skulle ta ut någon tid alls, och riskera att bonda dåligt med sina barn (och i följderna av det kan bli att ha svårare att ha umgänge med sina barn efter en eventuell skilsmässa - precis som papporna till oss som är lite äldre, och det inte fanns pappaledighet då). 

    SD har också haft många medlemmar som aktivt visar vilken skev kvinnosyn de har, i olika uttalanden (främst politiker på kommunal nivå i olika kommuner). Det kanske inte är Jimmies fel, men det visar ändå vilken typ av människor som dras till det partiet och som vill vara aktiva i kommunalpolitiken. 

    Så nej, jag har rätt svårt att fördra det som partiet står för i dessa frågor, även om de försöker förklä med andra ord. 

Svar på tråden Hur många gillar SD-killar?