• Domas
  Tue 14 Mar 23:52
  9000 visningar
  205 svar
  -2
  205
  9000

  Hur många gillar SD-killar?

  Tjena 


  Jag är som sagt en av de killar som röstar på SD och som man hört eller tänker ibland själv så har ju vissa svårt för detta partiet av olika anledningar.


  Behöver inte gå in på varför dom har det, men jag undrar bara hur stor är egentligen polariseringen eller splittringen mellan könen?


  Jag är 29 bast och är i den kategorin där jag inte kan hjälpa att tänka att det möjligtvis finns en stor verklighetsdissonans mellan könen idag. Alltså de som är i min ålder mellan 20-30 kanske.


  Många tjejer röstar ju "vänster" eller vänster ut i de yngre åldrarna men där man sedan oftast går över och blir höger sen runt 40-50.


  Vad hade ni sagt om ni fått reda på att er kille ni dejtade sa att han röstade på SD? Liksom hur stor är procenten att kvinnor idag mellan säg 25-35 ogillar partiet och liksom inte kan tänka sig att ens prata mer med en sån människa.


  Några egna erfarenheter jag har själv är att en tjej höll med mig jag dejtade och de andra hade jag sagt till så fort som möjligt då jag vill få det ur vägen och se vad dom tycker eller om dom är lättledda av media osv. så man slipper att va ihop med en som gått på lite alltför mycket skrämselhistorier.


  Precis som tjejer inte fjantar runt när dom vill ha nånting seriöst och kan ställa krav för vad dom vill ha för typ av man.


  Så var går gränsen egentligen är SD-killar super-nej, ok?, Bra eller dåliga?


  Motivera också gärna varför och möjligtvis vilket parti ni röstar själva på om ni har lust till det. Förmodligen är det väl så att någon som röstar M eller KD har större acceptans för SD än t.ex. en MPare.


  Är polariseringen så stor som "dom" vill påstå eller bryr sig folk inte ens?


  Mvh

 • Svar på tråden Hur många gillar SD-killar?
 • Wed 15 Mar 06:22
  #1
  -2 +5

  Intressant fråga! Själv skulle jag nog i princip säga upp kontakten om det rörde sig om SD, men kanske inte en person som bara lite lätt drogs åt höger. För mig handlar det om mina personliga grundvärderingar där saker som allas lika värde, humanism och viljan att hjälpa dem som befinner sig i underläge är viktiga och det går inte riktigt ihop med högerextremism. Samtidigt ogillar jag alla former av extremism och skulle inte heller vilja dejta en kommunist eller en högreligiös person.

 • Anonym (MR kliste­r)
  Wed 15 Mar 06:36
  #2

  Jag tror att risken att tjejen tackar för sig är ganska stor, på samma sätt som att det är självskrivet att jag lämnat en kvinna som röstar på vänsterpartiet. 

  Nu röstade jag dock inte SD utan M men  är inte främmande för att byta partitillhörighet då Uffe är helt osynlig. 

 • Anonym (SD?)
  Wed 15 Mar 06:51
  #3

  Sexy Dad?
  Super Dick?
  Snygg Dase?

 • Anonym (Naivi­tet)
  Wed 15 Mar 06:54
  #4

  Nu är jag närmare 50 men svarar ändå.
  Som ung röstade jag på vänstern 18-35 , självklart skulle vi hjälpa flyktingar att komma till trygga Sverige. Vi hade ensamkommande pojkar i kvarteret som var väldigt traumatiserade men fick ingen större hjälp att bearbeta det.
  Våra svenska tonårsflickor i området råkade flera gånger ut för våldtäkter och vågade inte gå ut på kvällarna. Knarket flödade och kriminellt förehavanden ökade.
  Det blev ett helt annat klimat.
  35-45 röstade jag mer blått för att integreringen inte blivit bra, gängkriminellt våld ökade och även bredde ut sig.
  Nu sist efter att 3 bekantas flickor våldtagits , misshandlats och inte kunnat bo kvar i vår stad fått skyddat så har jag vaknat.
  I år röstade jag på SD , Sverige är för lamt, vi deltar med kriminella och lägger massa pengar på kriminella.
  De som sköter sig och ser Sverige som en ny möjlighet till ett bra liv är välkomna.
  Tyvärr är majoriteten( de som syns ) inte ett dugg tacksamma och alla tar inte vara på chansen.
  För 15 år sedan hade jag aldrig befatta mig med en som röstar på SD.

 • Anonym (...)
  Wed 15 Mar 07:31
  #5

  Jag röstar inte på SD och vill inte ha en partner som gör det heller. Nu spelar invandringsfrågorna nästan ingen roll längre eftersom alla partier dragit sig alltmer åt höger i den frågan.

  Däremot har jag otroligt svårt för partier som SD (och KD) som har så traditionell syn på kvinnor och familjepolitiken. SD vill tex helst inte ha kvar pappamånaderna utan formulerar det så att familjen ska bestämma själv hur den vill göra. Då vet vi alla att det finns många pappor som inte skulle ta ut någon tid alls, och riskera att bonda dåligt med sina barn (och i följderna av det kan bli att ha svårare att ha umgänge med sina barn efter en eventuell skilsmässa - precis som papporna till oss som är lite äldre, och det inte fanns pappaledighet då). 

  SD har också haft många medlemmar som aktivt visar vilken skev kvinnosyn de har, i olika uttalanden (främst politiker på kommunal nivå i olika kommuner). Det kanske inte är Jimmies fel, men det visar ändå vilken typ av människor som dras till det partiet och som vill vara aktiva i kommunalpolitiken. 

  Så nej, jag har rätt svårt att fördra det som partiet står för i dessa frågor, även om de försöker förklä med andra ord. 

 • Anonym ((:)
  Wed 15 Mar 07:39
  #6
  -1 +1

  Ja alltså för mig skulle det vara helt otänkbart.
  Jag är helt med på att alla har rätt till sin åsikt så jag respekterar alla oavsett men skulle inte kunna vara med någon som jag inte alls delar värderingar med.
  Jag förstår att man kan tycka det är skrämmande och jobbigt med invandring osv av flera skäl men för mig är det viktigt att komma ihåg att alla människor har ett värde, vi "svenskar" är inte mer värda än andra. Alla oavsett sexualitet och könstillhörighet är lika mycket värda osv, sånt ska inte behöva påverka någons liv negativt utan jag tycker det är självklart att man respekterar varandras olikheter. 

  Men det finns ju tjejer av alla sorter så du får nog leta bland dina jämlikar om du vill ha ett hållbart förhållande. 

  Jag är 33 år och brukar rösta på S men i dagsläget finns det inget parti jag riktigt sympatiserar med, tycker regeringen generellt är pajig just nu och orkar inte med politiken alls.😅 Men just SD har jag extra svårt för just för att jag anser att de diskriminerar folkgrupper vilket känns förlegat och ofräscht och rent historiskt brukar sånt inte bli så vackert i slutändan. 🙃

 • Anonym (nej tack)
  Wed 15 Mar 07:46
  #7
  +2

  Jag skulle också vara helt ointresserad. Hade Sd fått fritt spelrum hade de gärna förvandlat Sverige till ett land liknande Ungern, Turkiet eller Ryssland och jag tycker att det är väldigt oattraktivt med män som inte kan se/förstå de kopplingarna. Jag kan förstå att man känner oro för invandring och integration med mera, men inte att man är beredd att helt offra den svenska friheten på kuppen. Otroligt enkelspårigt och korkat och därmed helt ointressant.

 • Anonym (Q)
  Wed 15 Mar 07:51
  #8

  Tack och hej hade jag sagt.

 • Wed 15 Mar 07:52
  #9

  TS, jag tror att fler tjejer skulle välja bort dig för att du antyder att de som inte gillar SD inte fattar bättre, än för själva SD.

  Som tidigare påpekats, invandringsfrågan är inte så het längre. De flesta, även kvinnor, har insett att vi har haft för stor invandring och att vi nu får betala ett högt pris för det. Många har tyckt så länge. Opinionsundersökningar som b la Göteborgs universitet har gjort, visar att majoriteten - fler män än kvinnor, men även många kvinnor - egentligen alltid har velat ha en mer restriktiv invandring än vad vi har haft..

  Det är egentligen bara delar av vänstern som inte håller med, men tror du själv att du skulle passa ihop med en vänstertjej? Du har nog större chans på högertjejer, men det finns andra skäl att ogilla SD. Det finns betydligt fler invandringskritiska än som röstar på SD. Många tycker att SD är för extrema, för nationalistiska, för socialkonservativa. Då passar man kanske inte heller ihop med en partner som har de värderingarna. 

 • Wed 15 Mar 07:56
  #10

  SD har stort väljarstöd så rimligen bör inte alla som röstar på dem vara singlar. Sen beror förstås allting på hur pass politisk nan är och hurnan skyltar med sina åsikter. Själv med jag inte vad min pojkvän röstade på, han vill inte säga. Känner dock att vi har ungefär samma värderingar.

Svar på tråden Hur många gillar SD-killar?
Logga in
Bli medlem