Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Räkna kcal som gravid?

    Jacksparrow skrev 2023-03-18 11:12:38 följande:
    Räkna kcal som gravid?

    Hej! Jag är gravid i v 6 och funderar på detta med vikt och kcal. Jag var mitt uppe i en viktresa när jag blev gravid och vet nu inte hur jag ska tänka. Vägde in mig på 85 kilo hos min bm till 165 cm så jag har en del övervikt jag vill bli av med samtidigt som jag inte vill utsätta fostret för något som inte är bra. 

    Jag har försökt läsa på om att gå ner i vikt under graviditet men det står så hemskt olika i forskningsrapporter. Vissa skriver att övervikt ökar risken för missfall, fosterskador osv, andra skriver att viktnedgång under graviditet kan orsaka samma saker. 

    Jag tänker inte någon extrem bantning eller svält utan mer äta mkt protein och grönsaker i kombination med motion. 

    Finns det fler överviktiga här som blivit gravida? Hur har ni gjort och tänkt? 


    Räcker det inta att äta bra mat och motionera? Skippa all skitmat, godis och liknande. 
  • Anonym (A)
    Anonym (Mamma) skrev 2023-03-18 12:00:13 följande:

    Du ska bara äta normalt, inte satsa på viktnedgång alls. Fråga BM och dietist hur en normal kvinna äter under graviditet, portionsstorlekar mm. Många tror att man ska äta extra men ett foster behöver knappt något, en extra macka till em-fikat sa min BM till mig när jag var halvgången.


    Fast vad som är normalt varierar, om du menar att man ska äta som vanligt. Har man stor övervikt så är det inte fel att skippa skitmat och tomma kalorier. 
Svar på tråden Räkna kcal som gravid?