Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    Donald Trump som SD nominerade till Nobels Fredspris säger nu att han inte skulle försvara Natoländer i Europa vid en rysk attack. "Jag skulle inte försvara er. Jag skulle de facto uppmuntra dem att göra vad fan de vill"

    Hoppas att media ställer Jimmie Åkesson mot väggen för SDs dyrkan av den despotiske före detta presidenten..

    svenska.yle.fi/a/7-10050869


     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-11 15:18:36 följande:
    Ja men hade du velat vara utan den gasen då, på riktigt, i den här kylan..?
    korkad kommentar. Sverige är o te beroende av rysk olja!
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    KillBill skrev 2024-02-11 17:14:15 följande:
    korkad kommentar. Sverige är o te beroende av rysk olja!
     Sverige är inte beroende av rysk olja skulle det stå..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-11 18:45:18 följande:
    När elkrisen var som värst, var det vettigt av regeringen att fixa alla källor till energi och värme som gick att få hit. Hade de INTE gjort det, och folk hade fått frysa, så hade det blivit skrik om det också - om hur inkompetent regeringen var, som inte hade säkrat upp den ryska gasen och oljan när de hade möjlighet!

    Moderaterna var kritiska till att den förra S ledda regeringen inte omedelbart ströp rysk gas import (våren 2022 när energikrisen var som störst).  Nu befinner sig inte Sverige i någon energikris och med Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson vid rodret så importeras rysk gas för fullt.   Sverige leds av ett gäng hycklare..


     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-11 19:14:56 följande:
    Men du fattar ju inte, att man kan vara tvungen att frångå vallöften om det är "for the greater good". Och det var det - minns du inte paniken när folk röjde upp i sina gamla eldstäder och skorstenar och kaminer som de aldrig hade använt, och köpte ved för fantasipriser? Nu vet vi att det inte blev så hemskt, men det visste inte Kristersson med regering och stödparti DÅ.

     


    Det är uppenbart du som inte fattar. Kristersson krävde ett stopp för import  av rysk olja och gas när energikrisen var som värst. Nu när Kristersson sitter vid makten och när vi inte har någon energikrisen så importerar Sverige rysk gas för fullt. Ser du inte hyckleriet?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-12 00:28:09 följande:
    Det är väl en säkerhetsåtgärd. Nu vet ju alla att det KAN bli energikris här också. Då är det bra att säkra upp införseln av all energi man kan få tag i. Du skulle inte heller bry dig om var värmen kom ifrån, om du hade frusit rejält innan...
    Nej Det är ingen säkerhetsåtgärd. Sverige har inget behov av rysk gas eller rysk olja. Det handlar i stället om att Ulf Kristersson (precis som men mycket annat) sa en sak för valet och gör en helt annan sak efter valet. Det är skamligt att Ulf Kristersson inte har stoppat denna import som bidrar till att finansiera Vladimir Putins och Rysslands  krig mot Ukraina.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Åkesson sa en sak före valet och nu när arbetslösheten ökar kraftigt så gör han tvärtom. Jag kan tänka mig att det finns tusentals ursinniga byggarbetare just nu..


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-14 16:52:41 följande:
    Fast det måste ju göras någonting där. A-kassan var från början en omställningsförsäkring, sedan började folk uppfatta den som en livstidsförsörjning. Det har vi inte råd med. Det är en OMSTÄLLNINGSförsäkring, man får anstränga sig för att skaffa nytt jobb, och verkar det som att det inte går så får man gå ner till samma standard som andra som har t.ex. socialbidrag. Det är liksom inget konstigt. 
    Du sprider desinformation. A-kassan är en omställningsförsäkring som ger arbetslösa rätt till ersättning under 300 dagar. Det är alltså inte livstidsersättning.

    Det visste Jimmie Åkesson när han lovade att fälla regeringen om den försämrade A-kassan men nu gör han gemensam sak högerpartierna.   SD lär tappa stort bland alla tusentals byggarbetare som blivit arbetslösa efter regeringens usla bostadspolitik som resulterat i rekordarbetslöshet i byggbranschen. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-14 19:17:56 följande:
    Fast i praktiken har människor ofta erhållit bidrag som bygger på en lön de hade för många år sedan. Det funkar så eftersom de hoppar mellan A-kassa, sjukpenning, aktivitetsersättning, föräldrapenning och alla andra bidrag som det finns. Där MÅSTE vi sätta en gräns, typ att det bara går att få ett bidrag på SGI-nivå i max ett år efter att man arbetade senast, och sedan ska det inte spela roll vad bidraget heter. Därefter får man hjälpas åt i familjen, eller gå till soc. Vi har inte råd med det här. 

    Det vi diskuterar här är att SD ställer sig bakom högerregeringens försämring av A-kassan trots att SD före valet lovade att man skulle gå i opposition om regeringen valde att skära i A-kassan. 

    Faktum är att att Sverige har sämst A-kassa och  högst arbetslöshet i Norden

    Faktum är att arbetslösheten just nu ökar kraftigt bland byggarbetare och sjukvårdspersonal och det beror på den SD-styrda (M/KD/L) regeringens usla bostadspolitik och på att den SD-styrda (M/KD/L) regeringens inte kompenserat kommuner och regioner för den kraftiga inflationen.

    Byggarbetare och sjukvårdspersonal får nu lida pga. SDs svek. 

    kollega.se/a-kassa/svensk-a-kassa-samst-i-norden




    - - -


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-02-14 18:55:30 följande:
    Tänka sig att du ignorerar att ersättningen höjs de första 100 dagarna TomteVill du att jag påminner dig om att innan pandemin, så trappades ersättningen ner efter de första 100 dagarna? det var under S-retarderingens tid...

    Tänk att du ignorerar att A-kassan inte inflationsjusterats..


    Den höjning som du pratar  kompenserar inte för den inflation som Sverige har haft de senaste åren. I verkligheten så kommer A-kassan även för de som får en  höjning vara mindre värd än den A-kassa som gällde för bara två år sedan..

    Här kan du se vad S och SD sa om A-kassan före valet 2022.  Det är tydligt att SD har svikit sina väljare.. 

    ka.se/2022/09/09/ska-ersattningen-till-a-kassan-sankas-efter-arsskiftet/

     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026