Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    Rataxes skrev 2023-09-10 20:08:50 följande:
    Berätta gärna hur du själv vill ha det. Ska vi ha öppna gränser där människor kommer och går? Eller ska vi ha en reglerad invandring som bygger på lagar och förordningar där den som får avslag respekterar beslutet? Berätta gärna för du har, förmodar jag, en åsikt om detta.

    Vad snackar du om? Den svenska invandringen har alltid varit reglerad och sedan 2015 så har kraven skärpts betydligt för att få uppehållstillstånd i Sverige vilket är en nödvändighet. Däremot ska vi inte bygga upp ett angiverisamhälle i Sverige. Det är sådant som totalitära stater håller på med. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-10 20:23:46 följande:
    Det fungerar ju inte!

    Många som får avslag håller sig undan.

    Varför vill du att de ska få fortsätta hålla sig gömda? 
    Det är regeringens stasi-lagar som inte fungerar. Inga yrkesgrupper vill ha dem.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Henke81 skrev 2023-09-11 02:40:50 följande:

    Det rimliga är väl ändå som en generell tumregel då att myndigheter SKA anmäla om de misstänker att nån vistas olaglig.. Det tycker jag är helt okontroversiellt. Fast det är ju lite oklart i vilka sammanhang det skulle röra sig om?

    Frågorna är fler än svaren i den här debatten. Hur långt har man kommit i processen?


    Hänger du inte alls med i debatten? Alla berörda arbetstagarorganisationer samt arbetsgivarorganisationen SKR är emot den SD-styrda M/KD/L regeringens lagförslag som är på remiss. Om du läser på kommer du förstå varför.  Sverige är inte en totalitär stat /ett angiverisamhälle.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-11 06:56:40 följande:

    Jag trodde en gång i tiden att akademiker var intelligenta. Sedan insåg jag att faktiskt en ganska liten del av de akademiska utbildningarna kräver intelligens.

    Massor av folk från den ofantliga sektorn visar sig vara samma slags verklighetsförnekare som 2015 sprang runt med skyltar och skrek "refugees welcome". De här tydligen kvicknat till ur sin dvala och hittat något nytt att posera om.

    Skicka inbetalningskort till dem. Jag vill inte höra ett enda ord från dessa om att resurser saknas i den ofantliga sektorn så länge de skriker om stasilagar .


    Det är flera miljoner akademiker som protesterar mot regeringens angiverilagar. Det har inte slagit dig att det kan vara hos betraktaren som intelligensen tryter?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-09-12 19:55:52 följande:
    Anser du att det är rätt att personer som inte har bedömts äga giltiga skäl att uppehålla sig i Sverige skall få belasta välfärden?

    Anser du att det är rätt att personer som inte har bedömts äga giltiga skäl att uppehålla sig i Sverige skall få arbeta och verka i Sverige?
    Personer som inte har rätt att vistas i Sverige bör lämna landet men det innebär inte att lärare ska ange elever eller att läkare ska ska ange patienter.  Det är för övrigt en ståndpunkt som även delas av en del av regeringsunderlaget. Det är skönt att notera att det åtminstånde finns några i regeringsunderlaget som säger nej till SD:s och M:s stasilagar..

    www.molndalsposten.se/asikt/liberalerna-larare-ska-inte-behova-ange-elever.7ff99b8b-f681-4490-97db-356b826d8329

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026