• Lisia

    Jag tror min sambos kollega är kär i honom

    Sedan 4 år tillbaka har min sambo sedan 7 år jobbat på samma ställe som en annan tjej. Hon är lite yngre och har alltid varit singel. Hon har alltid känts lite skum och hon älskar att festa och dra igång AWs osv. Dessa har jag aldrig varit bjuden på från hennes håll fastän att en del utomstående till det arbetet dykt upp på dessa AWs. Det kom även upp till ytan nyligen att hon och min sambo skrivit mycket till varandra på messenger. När hon jobbar och han är ledig, när han jobbar och hon är ledig, nära båda jobbar eller när båda är lediga. Det är mycket GIFs och internskämt. Hon skriver även alltid "hahaha" med stora bokstäver väldigt ofta och nog för att sambon är rolig men tack vet ja så rolig är han inte! Hon har även vid flera tillfällen gått till jobbet på sin lediga tid när sambon jobbat för att "hänga". Vid flera tillfällen har dom chattat vid 00 på natten om slumpmässiga saker och det är alltid hon som skriver först. Min sambo lovar att han bara tycker hon är jobbig och att han bara har ögon för mig och ofta svarar han ej på hennes meddelanden men hon skriver ändå. Jag har vid flera tillfällen kommit förbi hans jobb och hon varken hälsar på mig eller söker kontakt, snarare  tvärtom. Den senaste tiden har hon dessutom skrivit och tjatat till min sambo om att festa ihop (jag får se deras konversationer). Varenda gång han säger att han inte kan så skriver hon om att hitta ett annat datum då han kan! Nu så har hon tillslut frågat min sambo om jag vill följa med på hennes fest efter att han vid ett tillfälle valde att säga "vid nästa fest kanske min sambo kan få följa med?"
    Det är första gången på över 4 år. Vad tror ni? Ska jag försöka bli vän med henne eller är detta ett trick för att få min sambo att hänga mer med henne? Kan även tillägga att han har en del kvinnliga kollegor som sagt till mig att hon svansar efter honom så mycket hon kan. Hur hanterar jag detta? Min sambo vill inte tro på att hon skulle vara intresserad av honom på det sättet men min magkänsla säger att hon kommer göra allt för att komma honom nära och försöka få mig ur bilden. Vi ska på en fest där även hon kommer att vara, ska bli intressant att se hur hon agerar runt mig. Har ni några tips på hur man bäst kan bemöta henne?
  • Svar på tråden Jag tror min sambos kollega är kär i honom
  • Lisia

    Tack för svaren! :) Jag håller med i mycket, jag har dessutom även frågat honom om det är så att han VILL ha kvar henne som vän men då säger han NEJ för han ser hur det lett till problem i form av de diskussioner vi haft där jag försöker vara tillmötesgående men samtidigt tydlig med att jag är obekväm med henne och hela situationen. Faktiskt ska han byta jobb detta året så snart jobbar de inte ihop längre. Det känns bara komplicerat då de varit vänner (jobbvänner) så länge. Hur gör man? Slutar han bara svara, eller konfronterar han henne nästa gång hon är för på? Problemet är att hon är bästis med en annan föredetta gemensam kollega som verkar "wingmanna" situationen. Han berättade att de alla jobbade en dag och denna "bästisen" frågade om han skulle med dom och hänga efter jobbet (han sa nej). Även att denna bästisen till tjejen/kollegan pratar mycket om henne och lyfter hennes bästa sidor när han jobbar med henne. Dessutom har dessa tjejer gjort en chatgrupp med min sambo och hetsar honom till festande där var och varannan vecka. Nu blev jag tillslut medbjuden av båda via min sambo då och jag vill inte bli lurad till att tro att deras intentioner är något annat än vad det är bara för att jag plötsligt blir inkluderad. Jag tar själv mycket avstånd och försöker behålla lugnet i situationer likt denna. Men är det berättigat att be han radera sin kontakt med denna tjej/snart föredetta kollega?

  • Lisia

    Intressanta svar! Jag vill självklart kämpa för vårt förhållande och vi har kommunicerat om allt men det känns som att "hon vinner" om han skulle markera med något meddelande. Att "åh hans partner är avis, alltså är jag ett hot". Jag vill inte ge henne eller hennes kompis det. För ett år sedan stötte vi på varandra ute allihopa(jag, min sambo och hans kollegor/hon) och jag minns hur jag fick en puss på kinden av honom och hon såg ut som att hon skulle börja gråta. Vi ska ju även gifta oss nästa år som hans kollega vet om och han har ring på fingret men det har aldrig verkat vara något hon tagit på allvar. Att "sluta svara" verkar inte funka bra för hon kan låta det gå en månad utan att hans svarat henne men ändå skriva och "hitta loopholes" där han tillslut måste svara. Sen är han för snäll och lite trög ja, det är han själv medveten om men när det börjar skada vårt förhållande alltså sådana tjafs man helst sluppit, så undrar man varför det fortsätter? Jag frågade "vill du ha henne som vän så kan jag försöka bita ihop och göra det bästa av situationen, OM det går, kan inte lova något". Han säger nej. Så ja.

Svar på tråden Jag tror min sambos kollega är kär i honom