Inlägg från: Kvittning |Visa alla inlägg
  • Kvittning

    Jag tror min sambos kollega är kär i honom

    Lisia skrev 2023-05-24 17:16:15 följande:

    Intressanta svar! Jag vill självklart kämpa för vårt förhållande och vi har kommunicerat om allt men det känns som att "hon vinner" om han skulle markera med något meddelande. Att "åh hans partner är avis, alltså är jag ett hot". Jag vill inte ge henne eller hennes kompis det. För ett år sedan stötte vi på varandra ute allihopa(jag, min sambo och hans kollegor/hon) och jag minns hur jag fick en puss på kinden av honom och hon såg ut som att hon skulle börja gråta. Vi ska ju även gifta oss nästa år som hans kollega vet om och han har ring på fingret men det har aldrig verkat vara något hon tagit på allvar. Att "sluta svara" verkar inte funka bra för hon kan låta det gå en månad utan att hans svarat henne men ändå skriva och "hitta loopholes" där han tillslut måste svara. Sen är han för snäll och lite trög ja, det är han själv medveten om men när det börjar skada vårt förhållande alltså sådana tjafs man helst sluppit, så undrar man varför det fortsätter? Jag frågade "vill du ha henne som vän så kan jag försöka bita ihop och göra det bästa av situationen, OM det går, kan inte lova något". Han säger nej. Så ja.


    Jag tycker du tänker rätt i inledningen av ditt inlägg. Han verkar ju uppenbarligen inte bry sig om henne så då finns det ingen anledning för dig att göra det heller. Och som du säger, ge inte henne eller hennes kompisar möjlighet att lägga på dig att du är avis. 

    Se det istället som ett nöje att vara extra kärleksfull (men inte klängig) med din partner när ni träffas allihop och iaktta reaktionerna. Och få kollegorna att älska dig så att de alla blir på din/er sida. 

    Låt det inte påverka ert förhållande. det är klart att det är en jobbig situation för honom att hantera också så se det något som ni gör tillsammans och inte något där han blir pressad från henne genom ovälkommet flirtande och från dig att ta avstånd mer än han redan gör.
Svar på tråden Jag tror min sambos kollega är kär i honom