Inlägg från: Anonym (trist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (trist)

    Rätt att skippa möhippa?

    Anonym (Fyrklövern) skrev 2023-07-10 13:37:04 följande:
    Rätt att skippa möhippa?

    Min äldsta barndomsvän gifter sig i sommar. Vi bor sedan många år i olika delar av landet, lever väldigt olika liv och hörs och ses sällan nuförtiden, men när vi väl får tillfälle att ses är det alltid trevligt och som tiden stått stilla.

    Hennes nuvarande tjejgäng har länge planerat en möhippa och jag blev inte inbjuden förrän för några dagar sedan. Jag tog det inte personligt för jag har full förståelse för att man inte kan hålla koll på alla gäster eller hur de känner bruden.

    Sen kom det konstiga.

    Arrangören har valt att lägga möhippan med start nio på morgonen en fredag. Förvisso har väl många semester nu, men långt ifrån alla. Jag jobbar men råkar vara ledig just den fredagen.

    Sen visade det sig att trots att de ännu inte vet hur många som kan vara med, har arrangören bokat flera aktiviteter för max 8 personer. När jag fick min inbjudan var det fullt på alla aktiviteter utom själva upphämtningen med frukost och en svindyr festival som arrangören bestämt att bruden skulle få gå på ihop med så många deltagare som möjligt. "Tyvärr är det ju fullt på x och y och z - men du kanske kan tänka dig att köra oss? Vi vill gärna dricka bubbel och så behöver vi en bil till x och y".

    Det kändes  verkligen som att jag blev inbjuden bara för att fixa logistik åt de personer som de tyckte var de "riktiga" deltagarna. Och som att de medvetet krånglat till möjligheterna att vara med så att bara deras egna lilla gäng kan komma.

    Jag drog en vit lögn om att jag fått förhinder och tyvärr inte kunde komma, men att jag önskade dem en fantastisk dag. Då svarade hon "okej, men kan du swisha 300-500 kronor ändå för alkohol och annat? Det börjar dra iväg med kostnader för oss". Då surnade jag till och svarade vänligt men bestämt att jag inte hade lust att betala för en fest som jag inte kan gå på, med aktiviteter jag aldrig fick vara med i, och att jag köper henne och maken en bröllopspresent istället för de pengarna. Hon blockerade mig efter det...

    Är det bara jag som tycker att det är otroligt fräckt att bjuda in någon på en möhippa utan att den får vara med på samma villkor som alla andra?


    Vilken trist och uteslutande möhippa. Och att de har mage att föreslå att du ska köra dem när du inte är inkluderad i roligheterna känns ju fruktansvärt dåligt.

    Jag skulle skippa den, eller vara med på någon del som kändes ok, om det kändes viktigt för brudens skull. 
Svar på tråden Rätt att skippa möhippa?