• Elin P

    Anpassning för barn som ligger långt fram i skolan?

    Min son fick träffa specialpedagog som testade vilken nivå han behövde på olika uppgifter. Bland annat gav de honom nationella prov för åk 3 då han gick I åk 1 och han fick göra dessa. Sonen hade alla rätt på dessa prov och det hjälpte till för att skolan skulle förstå att de måste anpassa mer. Under hela lågstadiet sen så fick han i princip bara göra egna uppgifter mer i form av projekt,  inte göra samma som de andra och det fungerade bra.

    Blev problem sen i åk 4 med ny lärare. Sonen gjorde uppgifter plus nationella proven för åk 6 och blev klar med detta i åk 4. Efter detta var skolan hjälplösa då de inte visste vad de skulle göra med honom (skolan var upp till åk 6). Vi valde i det läget att byta skola och även att sonen hoppade över åk 5 helt. Han började i åk 6 i Kunskapsskolan och det har fungerat bättre för honom. Man jobbar där mer individuellt och får uppgifter på "sin" nivå. Sonen har inte behövt sitta uttråkad där. Jag uppfattar att de ser särbegåvning som något positivt. I förra skolan var det mer ett handikapp att ligga före tyvärr. 

    Kan vara mycket komplicerat att ha ett särbegåvat barn. Jag rekommenderar kontakt med föreningen Filurum om du inte redan är med där.

Svar på tråden Anpassning för barn som ligger långt fram i skolan?