Inlägg från: Kaninsvans |Visa alla inlägg
  • Kaninsvans

    Glömde fryst blandfärs framme

    Har världens dilemma! 
    Tog fram några grejer från frysen igår, bland annat ett halvkilo blandfärs i originalförpackningen som jag lyckades glömma framme. Den har alltså legat i ~19° i 15h, från början fryst men nu tinad.
    Öppnade förpackningen för att lukta och det luktar ingenting, och färgen är helt normal den också.
    Den verkar alltså helt ätbar om man ska gå efter lukt och färg, men vågar man äta den? 

  • Svar på tråden Glömde fryst blandfärs framme
  • Kaninsvans
    LFF skrev 2023-09-12 11:01:46 följande:
    Nej, jag hade inte ätit den. Färs är jag extremt försiktig med även om den luktar ok.
    Kanske dum fråga men vad är det farliga? Om det är bakterier i det borde de väl ändå dö när det tillagas? Eller har jag missat något?
  • Kaninsvans
    Anonym (Malin) skrev 2023-09-12 13:41:37 följande:

    Ja. Ät den. Den har varit fryst och tinat. Hade kunnat göra likadant - dvs ta fram färs på kvällen innan och steka till typ lunch. Iom att det är som en frysklamp som långsamt tinar så blir det ingen fara. 

    Iofs har du plattat ut den så den var tunn som ett bakplåtspapper hade jag nog kanske funderat lite till, men inte annars. 


    Pixie99 skrev 2023-09-12 14:07:19 följande:
    Absolut ingen fara. Den har ju i princip bara tinat upp. Det tar betydligt längre tid än så för bakterier att börja växa till. Färdigmald köttfärs ska dessutom alltid stekas ordentligt, dvs aldrig ätas "rare" eller "bloody", så eventuella bakterier dör ändå under tillagningen.

    Hoppas ni har rätt, färsen ska stekas hårt till det jag ska ha den till så förhoppningsvis ska det inte vara några problem då
Svar på tråden Glömde fryst blandfärs framme