• Anonym (XXX)

    Känner mig som världens sämsta mamma

    Anonym (Nyme) skrev 2023-09-14 12:45:29 följande:

    Till TS 
    jag valde att föda med planerat snitt pga att jag är förlossningsrädd och inte vill riskera eventuella förlossningsskador eller skador på bebis. 


    jag kunde lyfta och bebis mådde bra efter. hoppas du mår bättre snart i kroppen. Det enda man behöver lyfta i början är ju som bebis. 


    jag valde aktivt att inte amma utan ersättning från start av den väldigt enkla anledningen att jag absolut inte vill amma.

    jg känner ingen skuld jag känner ingen skam. 

    jag mår bra och mina barn mår bra av mina val. Barnen har sovit gott av flaskan för de aldrig behövt känna sig hungriga. Jag har mått bra och när mamma mår bra så mår barnen bra.


    Försök tänk om. 

    du har skapat ett liv ett barn i din kropp! Var tacksam och känn glädje över det istället för att älta sådant du ändå inte kan göra något åt. 


    bebis mår inte dåligt av ett kejsarsnitt och du slipper förlossningsskador.

    bebis mår inte dåligt av ersättning och pappa kan hjälp till med matning. Du slipper stress kring amning. 


    Nej du, så är det verkligen inte. Det där "när mamma mår bra så mår barnen bra" är den farligaste floskeln som finns. Den kan ju användas till att rättfärdiga vad som helst. Alkohol och lugnande medel under graviditeten till exempel. Eller att barnet ständigt hittar nya, främmande karlar i mammas säng, när det blir mörkräddt och går in till henne om natten. Eller att mamma dumpar barnet hos pappan, flyttar till sin älskare i Grekland och bara "umgås med" barnet över Facetime. Nä. 

    Det är klarlagt att det finns många hälsovinster för barnet i att födas naturligt (nu menar jag via ett normalt förlossningsförlopp såklart, och inte ett patologiskt som drar ut på tiden i ett dygn eller mer) samt av att ammas (både fysiska och psykiska). Det här råder det ingen tvekan om.

    Men OM man som TS inte kan föda naturligt eller amma, så ska man vara glad över att man befinner sig i ett riktt land som Sverige, där det går att få barnen att överleva och växa ändå. 
Svar på tråden Känner mig som världens sämsta mamma