Inlägg från: Anonym (Du är bäst!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Du är bäst!)

    Känner mig som världens sämsta mamma

    Det är inte hur du föder eller hur du matar ditt barn som gör dig till en bättre eller sämre mamma. Du är så nyförlöst och känslorna stormar! Kan du se att du är en nybliven mamma, till ett nyblivet barn, och ni håller båda på att lära er hur det ska vara? 

    En vän till mig gjorde också snitt efter en tids förlossningsarbete, precis som du. Amningen fick de heller aldrig till, barnet fattade inte riktigt grejen. De fick köra ersättning istället, superbra tänker jag för då kunde pappan hjälpa till lika mycket. 

    Men mamman drogs med det dåliga samvetet upp när barnet skulle börja äta på riktigt. Mamman är rädd för att bli dömd som en dålig mamma om hon inte lyckas få i barnet tillräckligt med mat. Vid 3,5 års ålder trugas fortfarande barnet, matas, mutas med skärmar, och serveras så många mål mat att ungen knappt hinner bli hungrig. Tur att barnet slutar äta när magen är full, annars hade de nog haft problem med övervikt. Matglädje - det har de inte hemma. Allt för att mamman är orolig att bli dömd av sin omgivning.

Svar på tråden Känner mig som världens sämsta mamma