Inlägg från: Anonym (Trött) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Trött)

    Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?

    Jag känner en kvinna som vickade ett tag på en skola med mestadels invandrarbarn. Det var ett himla tjat om haram och halal (All nakenhet och sex är haram)De som inte är muslimer ses som smutsiga och orena. Ändå är det vi som betalar den fina skolan de gick i. Fattar inte hur integrationen någonsin ska lyckas när så många barn itutas att hata svenskar och svensk kultur.

  • Anonym (Trött)
    Anonym (*) skrev 2023-10-05 18:37:02 följande:

    Jag är sen på bollen här, märker jag, och jag har inte läst igenom tråden, men jag arbetar som lärare på högstadiet och undervisar i bl.a. biologi. Jag har haft muslimska elever som har suttit och hånflinat och hånskrattat när jag har undervisat om evolution, i synnerhet när jag har sagt att människans närmaste släkting är schimpansen. Jag har också haft muslimska elever (killar) som, när jag har undervisat i sexualkunskap, helt obekymrat har sagt att de skulle misshandla sin kompis om han berättade att han var transgender.


    Beundrar er lärare som orkar med dessa elever. Jag skulle bli så provocerad.
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-05 19:40:04 följande:
    Men lägg av. Ditt argument är "Jag känner en kvinna". Jag känner också en svensk som är nazist och som tycker att alla icke svenska människor, alla som inte är vita, ska utrotas. Och han är svensk, han är född i Sverige, uppfostrad av svenska föräldrar enlig svenska traditioner och kultur. Ska vi därför börja generalisera och tycka att svenskar är sådana hatiska människor med nazistiska åsikter?

    Det är inte alls så många barn som hatar Sverige och svensk kultur. Däremot har vi ett rasistisk parti som idag styr landet och vars främsta uppgift är att sprida hat och desinformation mot just muslimer. Snacka om att känna sig hatad och icke accepterad bara för att man är muslim. 
    Du har noll koll på verkligheten ute i förorten. 
  • Anonym (Trött)
    Anonym (XXX) skrev 2023-10-05 20:26:17 följande:
    Fast vi är ju hela tiden de som GER dem något. Här ger vi en fristad till flyktingar (låtsas- eller inte, de flesta dock låtsas-), vi ger dem bostäder, försörjning, svenskaundervisning, skolgång, utbildning, läkar- och tandvård, mödravård och förlossningsvård, alla möjliga möjligheter. ALLT!

    Och när det gäller sanktioner mot muslimska länder som tillämpar dödsstraff eller kroppsbestraffningar t.ex., så är det väl också bara i sådana sammanhang där vi GER dem något? T.ex. SIDA-understöd. Jag tycker inte alls att det är fel att sätta vissa villkor för gåvor och understöd, för vi skulle inte behöva ge dom något alls. Och DE har ingen rätt att påverka oss, för vi har inte fått något av dem. Det är bara vi som ger och ger och dom som tuggar i sig...
    På tal om detta; de rika oljeländerna i Mellanöstern ger aldrig bort något eller tar emot flyktingar men Sverige gör det trots att vi blir ett fattigare och farligare land i rask takt. 
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-06 10:25:13 följande:
    Ja, det kan inte vara lätt men som lärare ska man vara pedagogisk och kunna övertyga med argument.

    Det måste också vara svårt att möta tex rasistiska åsikter från svenska elever. Är det tex "inbördes kulturkrock" när nazisterna opponerar sig mot lärare och uttrycker sina bruna åsikter på en lektion? Min dotter berättade att några elever (svenskar) hånskrattade och pekade på en annan mörkhyad elev när läraren pratade om sambandet mellan apor och människor. Jag menar deras åsikter strider mot våran kultur, våra värderingar, åsikter och traditioner, eller? Läraren i det här fallet gjorde och sa inget.
    Svenskar är ett av världens mest toleranta och minst rasistiska folk. Det finns mycket mer rasism mellan invandrargrupper (ex vanligt att människor från Mellanöstern ser ner på mörkhyade från Afrika eller på människor som har annan tro) och även mot svenskar. Svenska barn som går i invandrardominerade skolor utsätts för rasism och hån medans vi svenskar i de allra flesta fall inte accepterar att vara barn beter sig rasistiskt. 
  • Anonym (Trött)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-10-06 10:54:18 följande:
    Det är ett jättestort problem, framför allt i Malmö, att judiska barn trakasseras av muslimska barn.
    Ja det finns skolor i Malmö där man ej kan undervisa om Förintelsen utan att det blir aggressiv stämning. Helt sjukt. 
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-06 11:10:16 följande:
    Både högerextremister och islamister är lika hatiska när det gäller judar. Men det var inte muslimer som försökte utrota judarna under andra världskriget, det var kristna. Och idag har vi SD, ett parti med nazistiska rötter som styr landet. På deras portaler frodas antisemitism och på deras fester är inte sällsynt att man heilar.
    Sd är ett av de mest Israelvänliga partierna. Det är därför ex NMR hatar Sd. Men du blandar ihop allt i en gegga pga du fått högerextremism på hjärnan.
  • Anonym (Trött)
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-06 11:18:41 följande:
    //
    Vilken tidning är källan? Det finns säkerligen enstaka Sd- medlemmar som är nazister men de har ej stöd från ledningen utan utesluts. Äkta nazister skäms ej för sina åsikter utan är stolta så om Sd hade velat vara ett nazistiskt parti hade de varit det. Jag är själv inte sverigedemokrat men rätt ska vara rätt i debatten.
Svar på tråden Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?