Inlägg från: Anonym (Knock) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Knock)

    Two faced

    Om hon nu är en sån vidrig person så kanske det är dags för dig och ta avstånd så du slipper störa dig så mycket. Sättet du beskriver henne på tyder på en hel del hat eller avund till att hon lyckas med saker du inte lyckas med.

    världen är orättvis, det bästa du kan göra är att ta avstånd så du slipper störa dig.

  • Anonym (Knock)
    Anonym (1EN) skrev 2023-10-05 13:34:08 följande:

    Jag har ett neutralt förhållningssätt till kvinnan, så lite onödig kontakt som möjligt. Men hon nästlar sig in, bjuder in mina närmsta till sig. De tycker hon är lite märklig säger de men vet inte hur otäck hon är. Jag har inte berättat vad jag vet om henne för jag vill verkligen inte bli inblandad i något med den här kvinnan. Hon är som ett virus. Går man emot henne börjar hon ljuga ihop historier och sprider. Så jag osynliggör mig för henne så gott jag kan. Men eftersom hon tyvärr finns i min omgivning har jag sett henne göra folk illa i många år. Och det är sant att människorna i hennes liv byts ut med jämna mellanrum, som en av er skriver, inom några år är det andra som är i hennes krets. Det har funnits män på löpande band, hon lyfter dem först och sen pladask fäller hon dem och påstår massa dåligt om dem, gör slut eller de gör slut, sen vill hon ha tillbaka dem men när de insett vill de inte mer. Då blir hon som galen. Det är hemskt synd om barnens pappa, han blir aldrig fri från henne och kan aldrig ha en ny relation för hon skrämmer bort hans nya relationer med hotfulla samtal/meddelanden och förföljer dem. 


    Jag förstår inte vad hon tror sig vinna på att vara såhär konstig. Kan det handla om psykopati? Jag vet att hon skadat djur i sin ungdom, det är väl ett tecken på empatistörning. 


    Det låter inte som ett neutralt förhållningssätt när du beskriver riktigt negativa saker om henne med rätt mycket förakt.
    Känner du människan intimt, eller är det mest vad du hört från andra (tex hennes ex). Det finns alltid två sidor av alla historier och det du hört är nödvändigtvis inte sant, vinklat felaktigt eller hela sanningen. 
  • Anonym (Knock)
    Anonym (1EN) skrev 2023-10-05 18:01:38 följande:

    Neutral vid möte med henne såklart. Här kan jag anonymt rådfråga gällande hennes beteende. 
    Jag har känt människan i många år tyvärr då hon finns i min närhet vare sig jag vill eller ej. Jag hade gärna valt bort henne. Jag vet att hon använt fysiskt och psykiskt våld mot människor och djur.


    Välj bort henne då, det kan man faktiskt med alla som förpestar ens tillvaro. Om det så är en chef eller kollega kan man byta jobb. Om det är en familjemedlem så kan man säga upp kontakten osv.

    Att spekulera om diagnoser gör liksom ingen skillnad, även om hon har en personlighetsstörning så hjälper det ju inte dig. vill du ha kvar henne i ditt liv så får du nog börja var lite mer ödmjuk, förlåtande och sluta tänka på hennes brister (med eller utan diagnos).
Svar på tråden Two faced