Inlägg från: Lönnsirap |Visa alla inlägg
  • Lönnsirap

    Förbereda sig för medarbetasamtal

    Agda90 skrev 2023-10-10 15:56:52 följande:
    Förbereda sig för medarbetasamtal

    Det är dags för nytt medarbetarsamtal imorgon. Har försökt förbereda mig för den nya chefen är en speciell människa. Chefen kan utan problem vända i humöret på ingen tid alls. Från trevlig och fokuserad på att arbeta framåt till sur och bitter som gnäller på att hon avskyr skitsnack och parfym. 

    Hur som. Vi är 7 stycken i arbetsgruppen och det är BARA mig hon har varit på väldigt mycket att jag måste förbereda mig för det här samtalet. Jag har inga problem att förbereda. Det gör jag alltid. 
    Problemet är att i vår arbetsgrupp finns det ingen verksamhetsplan, ingen vision, inget nedskrivet. Vi har inte ens arbetsbeskrivningar!! Varje gång man frågar chefen om det finns en vision får man till svar "jadå, det finns det" och när man frågar vad det är blir svaret "tillits baserad ledning". Att chefen litar på att jag sköter mitt jobb är alltså visionen för min avdelning. Skrattretande idioti på högsta nivå!! Hur ska man kunna utveckla en avdelning utan att ha någon verksamhetsplan eller vision på pränt??

    Så jag ska alltså ha individuella mål och utvecklingsplaner utan att veta vad målet med min avdelning är. 

    Jag har skrivit något om fortbildning och delaktighet i utveckling av avdelningen.Men jag skulle behöva lite hjälp med fancy pancy ord som gör att chefen blir tyst.  Jag kan ju inte säga att jag letar andra jobb för att jag är trött på hennes oförmåga att arbetsleda // Tungan ute

    Har någon här några tips?


    Säger som pingvinerna på Madagaskar; Le, och vinka.

    Det låter som att du snarare bereder dig på konflikt, snarare än på sammarbete.... och att du har en vision om hur chefen är som inte stämmer med verkligheten.

    Jag tänker att ha attityden att försöka få chefen tyst är en urusel plan.

    Le och vinka 
  • Lönnsirap
    Agda90 skrev 2023-10-11 13:11:51 följande:
    Pingvinerna på Madagaskar... där fick jag mig ett skratt. 
    Jo, jag "log och vinkade". Chefen malde på om allt möjligt. Jag snappade upp ett par saker som var bra. Men överlag hade jag kunnat vara utan det där samtalet. 
    Jag tänker att medarbetarsamtalet, precis som lönesamtalet är väldigt beroende av vilket förtroende man har för varandra. 

    Och man gör väldigt klokt i att inse att vissa chefer faktiskt inte riktigt passar en, men att man ju får respektera den chef man faktiskt har.

    Själv har jag några år bakom mig nu med en chef som jag faktiskt inte riktigt uppskattat. Och naturligtvis kan man lämna, men mak kan också faktiskt jobba på ändå 
Svar på tråden Förbereda sig för medarbetasamtal