• Aliona

    Kub och nipt

    Visst kan du göra nipt, men kommer du verkligen att skuta oroa dig? Eller kommer du bara hitta andra anledningar att oroa dig för? På din text verkar det mer som att du behöver hjälp att hantera oron, än att få hjälp att hantera det du oroar dig för. Ser su skillnaden? 


    Men till din fråga om kub-resultaten. 1:20.000 är ju det bästa resultatet man kan få, så där borde du vara lugn. 1:5056 är ju också jättebra resultat. Tänk dig en grupp med 5056 gravida kvinnor. Bara 1 kommer föda barn med trisomi, medan 5055 inte gör det. Ser du hur liten risken är att just du skulle vara den där enda?


    Sen är det klart att någon kommer att få barn med trisomi ändå. Det betyder inte att resultatet är otillförlitligt, utan att någon är just den där enda på 5056 personer. 


    Om du skulle vilja abortera om barnet visade sig ha trisomi så skulle nipt ev vara motiverat, men för dig gör det ju ingen skillnad. Det finns massor av sjukdomar barnet kan ha eller få, som du inte kan förbereda dig på. Försök tänka bort det istället och låta det hända om det händer. 

  • Aliona

    För övrigt var jag några år yngre än du, och hade väl runt 1:2500. Jag tyckte att det var bra resultat. Jag var inställd på att ett dåligt skulle vara 1:100 eller max 1:200. 

Svar på tråden Kub och nipt