• Anonym (.)

    Soc?

    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 09:42:21 följande:
    Tack för svaret!
    Jo. Är det inte egentligen bara barn de bryr sig om. Åtminstone primärt är det ju så åtminstone. 
    Jag ska vara tydlig med något som kan ha verkat lite vagt. Det finns absolut värre fall än vårt, men med det sagt så har vi rejäla problem. Många av de problem vi har hade man kunnat ta sig an om det inte vore för min respektive. 

    Nu skr du inte vad problemet är med din sambo fru/man, men finns det en fungerande förälder så utgår soc från att denne tar hand om barnen. I alla fall hos oss jobbar dom så.


    Du får nog förtydliga problemet och vad för slags stöd ni behöver. Det kan du göra på eget initiativ, det behöver inte finnas en startad utredning för det.

  • Anonym (.)
    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 11:10:30 följande:
    Problemet med FR är att min resp. inte vill.

    Tillbaks till upplägget med soc. Om vi nu antar att det har kommit in en till anmälan på oss som kommer att resultera i ett samtal. Kan jag ta ett snack i förväg med dom som gör att dom förhåller sig mer skeptiska? T.ex. preppa dom med frågeställningar....där dom inte bara sväljer svaren. Men resp. är mästare på att låta trovärdig och som någon sa, om soc är överarbetade så kommer det låta som alltsom ser dåligt ut just är extrema tillfälligheter.
    Ok så det har kommit in soc-anmälan? Din oro är att din fru/sambo kommer snacka bort problemen gentemot soc? Är du konflikträdd?? Varför tar du inte själv upp din partners problem i det gemensamma samtalet med soc?
  • Anonym (.)
    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 12:24:23 följande:
    👍
    Jag är bara så rädd att bli helt överslätad. Det är ju inte en ren slump att vi nu alltså har fått 3 anmälningar på oss. Vi befinner oss onekligen i en tuff sitts, men den hade kunnat vara hanterbar. Min oro är lite uttrycket ...svårt att lära gamla hundar sitta. Jag oroar mig för att X inte är mottaglig för utbildningen i tillräckligt stor utsträckning. Min plan är att kontakta soc idag och sitter och planerar lite hur jag ska få till det.
    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 12:17:20 följande:

    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 11:56:18 följande:
    Jag kan ta konflikter, men vill ogärna gå in i en som känns fruktlös.
    Det viktiga är att dom tar det jag säger på allvar. Jag kommer att säga saker som inte min resp. gillar men kommer inte kunna hårdargumentera. 
    Anonym (Nisse) skrev 2023-10-30 11:56:18 följande:
    Jag kan ta konflikter, men vill ogärna gå in i en som känns fruktlös.
    Men sluta mesa och sätt ner foten. Om hon behandlar era barn så illa att ni får tre soc-anmälningar på er så måste du ju agera?
  • Anonym (.)
    Anonym (Nisse) skrev 2023-11-27 10:50:14 följande:

    Jag var på väg att starta en ny tråd men väckar liv i den här....

    Det har vart lite rörigt med allt som hänt, men en snabbspolning frammåt är att jag kommer att prata med soc enskilt idag. Det jag undrar är vilka maktmedel soc har. Dom kan ju ta barnen vet jag, men så långt kommer det inte att gå. Är det det som dom har som bakomliggande hot för att få saker att hända? Jag önskar att soc kunde "tvinga" på mig och min respektive ett regelverk och rutiner. Jag har en god bild av vad som behöver göras men jag och barnen blir helt gaslightade hela tiden. 


    Det är väl inte riktigt grejen med soc att dom ska springa runt och hota folk. Är du missnöjd med din fru så får du 1) prata med henne 2) skilja det om det inte funkar.
Svar på tråden Soc?