• Jemp

    Ångrar katten

    Det finns ju flera alternativ här. Ett är att prata med uppfödaren om att antingen lämna tillbaka den eller få råd. 


    Men det är en ung katt! En vecka är heller inte tillräckligt för att få den att känna sig hemma, så beteendet kommer variera ett tag framöver. 


    om det gör ont när han trampar på er på nätterna kanske klorna är för långa? Busbett osv lär man sig ofta hantera med tiden, katter kan få lite överslag.

    Men absolut- du har skaffat en familjemedlem, en ung sådan, och hemmet och livet påverkas såklart. Min treåring börjar lugna sig nu, men blev nästan som ett barn till som unge i form av stök osv (men såklart lättare än människobebis).

  • Jemp

    Nej nej nej! 


    Som djurägare har man ett ansvar att stimulera katten ordentligt. Det är generellt inte det bästa för en ung katt att släppas ut bland diverse faror! 

  • Jemp
    Anonym (Trött) skrev 2023-11-09 10:09:38 följande:

    Ja, jag försökte klippa, för de är så långa att han fastnar hela tiden och jag vill inte att han skadar sig. Han betedde sig likadant när uppfödaren skulle visa hur man klipper klorna. Han beter sig inte det minsta otryggt här. Han leker, hoppar upp i famnen etc hela tiden. Jag har bra hand med djur och har alltid haft. Han sov intill mig redan första natten.


    Så uppfödaren lämnar ifrån sig en katt med alldeles för långa klor, och har försökt visa hur man gör utan att själv klippa?? 
  • Jemp
    Anonym (Wera) skrev 2023-11-09 14:16:48 följande:
    Jag tror katten har normala klor men TS är inte van vid katter så hon vet inte hur de ska se ut.
    En katt med klor som fastnar och som gör ont om han går på människor har inte lagom långa klor.
  • Jemp
    Anonym (crazy cat lady) skrev 2023-11-09 14:56:28 följande:
    Det beror på hur man bor. Bor man så katten inte kan gå ut själv kan man bygga en rastgård, näta in balkongen eller gå ut med katten i koppel om inget annat alternativ finns.

    Det är galet många som inte fattar vad en katt är för ett djur. En katt är INTE en liten hund. Den behöver praktisera smyg och jakt dagligen. Helst ute. I brist på ute får man stimulera katten inne och försöka efterlikna jaktsituationer med diverse leksaker.

    Om katten inte vänjer sig vid utevistelse vid ung ålder, när ska den då göra det? Självklart ska man inte släppa ut en ovan kattunge eller ungkatt i det fria utan övervakning. Man är ute tillsammans med den tills den är van och trygg. Då kommer den att börja bege sig ut på egna strövtåg när den är redo.

    Rastgård odyl, absolut.
    De flesta bor inte lämpligt för att släppa ut katt. Ts fick ju t.o.m. råd att göra det från balkongen. Man behöver inte vänja katten alls att vara ute på egen tass. 


    Och precis som jag skrev: ja, man är skyldig att aktivera katten. Och hunden, för den delen. 

Svar på tråden Ångrar katten