• Anonym (kamel­hårsul­ster)
  Mon 20 Nov 2023 17:18
  3658 visningar
  61 svar
  61
  3658

  Vad händer med män 45+

  Tecum skrev 2023-11-20 17:07:53 följande:

  Du skriver att han aldrig hjälpt till mycket hemma, då är det ditt fel som vant honom vid det. Iofs borde han kunna steppa upp ändå men det blir svårare när han blivit så bortskämd.


  Eller så kan partnern välja att bete sig som en vuxen istället, för att hen ser att andra inte får stekta sparvar inkörda i gapet jämt?

  Jag får ibland säga åt min man att inte hjälpa mig (eller vår nu vuxne son) när vi inte har bett om det, för det kan vara väldigt irriterande och vi är inte och vill inte bli hjälplösa.

  Man får hitta en balans helt enkelt.
 • Anonym (kamel­hårsul­ster)
  Tue 21 Nov 2023 10:16
  #19
  Anonym (balansera mera) skrev 2023-11-20 17:38:22 följande:
  Fåse nu, du läxar upp din man och din son när de inte gör som DU vill, och så kallar du det för "balans"?

  Det är alltså du som sätter spelreglerna för alla
  Det är du som avgör vad som är viktigt och oviktigt
  Och så menar du att det skulle vara balans? 

  Jag tror att du inte riktigt vet vad balans betyder. Balans betyder INTE allt på mina villkor, balans betyder lika mycket åt båda hållen.
  Hur är det att "läxa upp" att bara säga "tack men jag behöver ingen hjälp, jag håller på med detta nu"?

  Är du så lättkränkt, verkligen? 
 • Anonym (kamel­hårsul­ster)
  Sat 25 Nov 2023 09:08
  #59
  Anonym (Perspektiv) skrev 2023-11-25 01:06:50 följande:

   


  Jag tror att många chefer är vana att ta beslut och berätta för andra vad de ska göra, och tar med det beteendet hem. Det innebär också att de ofta tar beslut lite snabbare, så även när jag är på väg att fatta samma beslut eller göra samma sak så börjar jag något senare. Det kan ibland tolkas som oengagemang, lathet, välj vad som helst. 


   


  Det är absolut värt att reflektera över.

  Men när man lämnar saker till sin partner för att de själva sagt att de ska ta tag i det/ det definitivt är deras beslut och noll händer på ett halvår, eller t.o.m. ett år, då blir jag trött.

  Jag testade nämligen när min man fick för sig att han skulle digitalisera bildarvet efter sin mor, ihop med sin far, som aldrig hade tid att ses. Delvis eftersom min man själv inte ringer honom mer än max en gång i halvåret och resten av tiden gnäller för att han aldrig hör av sin far. Min man sa att han skulle kolla på någon kassett bilder varje helg, och snabbt avgöra vad som var värt att spara.

  Jojo...

  I drygt ett år hade vi då två flyttlådor med diabilder och album stående mitt i vardagsrummet. Min man lyckades få till ETT möte med sin far, men då hade han givetvis ingen lust att titta på gamla bilder.

  Det slutade (som jag redan visste) med att ca 40 diabilder blev överförda och resten gick på sophögen. 
Svar på tråden Vad händer med män 45+