• Anonym (balan­sera mera)
  Mon 20 Nov 2023 17:38
  3555 visningar
  61 svar
  61
  3555

  Vad händer med män 45+

  Anonym (kamelhårsulster) skrev 2023-11-20 17:18:23 följande:
  Eller så kan partnern välja att bete sig som en vuxen istället, för att hen ser att andra inte får stekta sparvar inkörda i gapet jämt?

  Jag får ibland säga åt min man att inte hjälpa mig (eller vår nu vuxne son) när vi inte har bett om det, för det kan vara väldigt irriterande och vi är inte och vill inte bli hjälplösa.

  Man får hitta en balans helt enkelt.
  Fåse nu, du läxar upp din man och din son när de inte gör som DU vill, och så kallar du det för "balans"?

  Det är alltså du som sätter spelreglerna för alla
  Det är du som avgör vad som är viktigt och oviktigt
  Och så menar du att det skulle vara balans? 

  Jag tror att du inte riktigt vet vad balans betyder. Balans betyder INTE allt på mina villkor, balans betyder lika mycket åt båda hållen.
 • Anonym (balan­sera mera)
  Thu 23 Nov 2023 15:42
  #47
  -2 +1
  Anonym (Anonymia) skrev 2023-11-22 18:15:41 följande:
  Väldigt åldersdiskriminerande inställning du har. Det är visst möjligt att ha både karriär och partner efter 45. Svårt är det för alla, oavsett ålder, men man kommer ingenvart utan att anstränga sig lite. 

  Sen är det inte snällt mot hälsan att bara negligera den, oavsett ålder. Det kommer att slå tillbaka mot en senare i livet och, i vissa fall, t.o.m. kanske förkorta livet. Kul att spendera sina sista år med kroppsliga plågor. För att inte tala om hur dåligt man lär må inombords. 

  Sen så måste man inte träna som en elitidrottare för att uppnå ett hälsosamt tillstånd. Att hålla en normal vikt är inte så svårt. Man kan t.o.m. unna sig lite gott flera gånger i veckan, så länge man rör på sig regelbundet och har någorlunda koll på sitt kaloriintag. 
  Jag skulle snarare kalla det för realistisk inställning till ålder.

  Man behöver givetvis inte slappa ihop helt men det är nog bra om man fattar och då menar jag fattar på riktigt som i ja det gäller även mig att ålder är något INGEN kommer ifrån och något ALLA måste kunna acceptera.

  Att springa runt och tro att man kan stoppa åldrande genom att motionera, skönhetsoperationer, smink, etc eller skaffa sig en yngre partner... är ju inte speciellt friskt psykiskt utan snarare en slags fobi /  verklighetsflykt.

  Det läggs väldigt mycket fokus på att hålla sig i trim fysiskt men väldigt lite fokus på den mentala delen. Livet handlar om mer än att bara leva så länge som möjligt det handlar lika mycket om kvalitet, och livskvalitet innefattar mer kalorier, puls och antal km man kan springa. Jag kan absolut tänka mig offra några levnadsår mot att få ett BRA liv.
 • Anonym (balan­sera mera)
  Thu 23 Nov 2023 22:41
  #52
  +3
  Anonym (Anonymia) skrev 2023-11-23 20:46:17 följande:
  Du är inte realistisk nånstans. I princip alla människor mår bra av en frisk och normalviktigt kropp vilket man får av en sund diet och i att träna och få upp pulsen regelbundet. Helt oavsett vilken åldersgrupp man tillhör då. 

  Ingen har heller pratat om att stoppa åldrandet. Däremot går detta att bromsa till förmån för ett längre och friskare liv. Kost, motion och vikt är också väsentliga delar till att nå det målet. 

  Och sedan - förstår du inte att ett fysiskt gott skick hos människor också påverkar den mentala hälsan positivt? Att allt är psykosomatiskt och hänger ihop?

  Nej, att frossa i kalorier kommer inte att generera en god livskvalitet i vare sig kropp eller sinne. Vuxna människor är inte gjorda för att missbruka mat och bli överviktiga. Fetma har snarare en motsatt effekt på psyket i att det gör oss deprimerade. Läs på lite om detta innan du uttalar dig igen. 
  haha, så typiskt FL, svart eller vitt, antingen så springer man minst 2 mil om dan eller så spenderar man hela sin tillvaro i soffan med chipspåsen i hande, det finns såklar iiiiingenting däremellan.Drömmer
 • Anonym (balan­sera mera)
  Fri 24 Nov 2023 09:45
  #55
  Anonym (Anonymia) skrev 2023-11-23 22:50:30 följande:
  Höhö, så roligt att du inte ens har koll på vad du själv yrar om Tomte

  Det typiska ligger helt hos dig. Det var du som pratade om att äta överflödiga kalorier, inte jag.

  Sen kan du lägga ner dina löjliga strawmans också. Jag har aldrig sagt nåt om att springa flera mil om dagen. Rent trams från din sida.
  Nja, jag pratade om att man INTE behöver dega ner sig helt men att den psykiska delen, dvs livskvalitet är precis lika viktigt. Men det verkar ha försvunnit i ditt svartvita filter.

  Trampade jag på en öm tå?
Svar på tråden Vad händer med män 45+