Inlägg från: Anonym (Anonymia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonymia)

    Vad händer med män 45+

    Anonym (Man) skrev 2023-11-22 04:44:30 följande:

    Ja e på väg in i de åldern,  å har börjat kanna meg tröttare å inte alls lika sugen på att göra saker,  från att va full med energi å kört på i ett, ja tror de har med testoronet i kroppen att göra , inte säker men mindra lust å ork har man !!


    O endå skriver du som värsta tonåringen ba' Drömmer

    Ta testosterontillskott då. Eller sluta trolla. Riktigt lamt förövrigt av alla som använder åldern som en ursäkt för sina slappa levnadsvanor.

    Jag är i bättre skick nu efter 40 än jag någonsin var i 20 och 30-årsåldern. Ju äldre man blir desto mer skäl finns det till att träna och ta hand om sig när kroppen inte längre sköter sig per automatik likt i ungdomens dagar.
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (Man) skrev 2023-11-22 05:18:45 följande:
    Haha ja e stark are å mer aktiv än va du någon sin har varit, ja säger att kroppen  har för ändrats nu !!
    Gå och lägg dig trollsvante. Och fortsätt jobba på att få bort din osmakliga dallerbuk så fort som solen nått över trädtopparna igen. 

    Till TS (förutsatt att utsagan är sann) så låter det nästan som att du skulle behöva ställa ett ultimatum. Funkar inte detta så insistera på ett blanda in en tredje part att hjälpa i situationen, ex. en terapeut. 
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (Man) skrev 2023-11-22 05:42:29 följande:
    Haha länge sedan men stöte på en idiot , men ska tänka på de :)
    Ditt problem i ovannämnda text är ju lättåtgärdad  annars, bara att låta bli att titta dig i spegeln i fortsättningen.

    Till trådstartaren ville jag påpeka att det tyvärr huserar en del manliga troll på forumet så därför kan det vara svårt att avgöra ibland om en tråd är seriös eller inte.

    Hoppas er situation löser sig med hjälp av terapin som du nämnde.
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (XXX) skrev 2023-11-22 17:46:17 följande:

    Det är många - av båda könen för den delen - som slappar till någonstans där, ja. Jag tror att det dels beror på rent fysiska orsaker: ämnesomsättningen går ner, vilket gör att det skulle krävas mycket stora ansträngningar för att hålla kvar vikten där den är, och hormonproduktionen som ger "driv" gör också det. 

    ...och dels på att man kommer till den där insikten, att nu blir det inte mer än så här. När man var ung var ju ALLT möjligt, och det var värt det att förbättra sig själv både fysiskt och intellektuellt, att försöka bli den bästa människan inför framtiden som låg öppen. Någon som är smal och snygg, har en fin akademisk titel, är allmänbildad, språkkunnig, berest och beläst.

    Men runt 45 fattar man att ytterligare ansträngningar inte kommer att ändra så mycket. Man kommer aldrig att göra den där stora karriären, bli känd eller få uppleva den där stora kärleken.

    Och då kan man kanske äntligen börja följa den inre röst som man har kämpat ner förut i alla år, den som säger att den vill ta det lugnt, ha det bra, äta något gott, se en bra film, chatta lite på något forum.. det gör ju ingen skillnad längre om man plågar sig i motionsspåret i regnet, eller åker till simhallen och trängs i bassängen.


    Väldigt åldersdiskriminerande inställning du har. Det är visst möjligt att ha både karriär och partner efter 45. Svårt är det för alla, oavsett ålder, men man kommer ingenvart utan att anstränga sig lite. 

    Sen är det inte snällt mot hälsan att bara negligera den, oavsett ålder. Det kommer att slå tillbaka mot en senare i livet och, i vissa fall, t.o.m. kanske förkorta livet. Kul att spendera sina sista år med kroppsliga plågor. För att inte tala om hur dåligt man lär må inombords. 

    Sen så måste man inte träna som en elitidrottare för att uppnå ett hälsosamt tillstånd. Att hålla en normal vikt är inte så svårt. Man kan t.o.m. unna sig lite gott flera gånger i veckan, så länge man rör på sig regelbundet och har någorlunda koll på sitt kaloriintag. 
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (balansera mera) skrev 2023-11-23 15:42:01 följande:
    Jag skulle snarare kalla det för realistisk inställning till ålder.

    Man behöver givetvis inte slappa ihop helt men det är nog bra om man fattar och då menar jag fattar på riktigt som i ja det gäller även mig att ålder är något INGEN kommer ifrån och något ALLA måste kunna acceptera.

    Att springa runt och tro att man kan stoppa åldrande genom att motionera, skönhetsoperationer, smink, etc eller skaffa sig en yngre partner... är ju inte speciellt friskt psykiskt utan snarare en slags fobi /  verklighetsflykt.

    Det läggs väldigt mycket fokus på att hålla sig i trim fysiskt men väldigt lite fokus på den mentala delen. Livet handlar om mer än att bara leva så länge som möjligt det handlar lika mycket om kvalitet, och livskvalitet innefattar mer kalorier, puls och antal km man kan springa. Jag kan absolut tänka mig offra några levnadsår mot att få ett BRA liv.
    Du är inte realistisk nånstans. I princip alla människor mår bra av en frisk och normalviktigt kropp vilket man får av en sund diet och i att träna och få upp pulsen regelbundet. Helt oavsett vilken åldersgrupp man tillhör då. 

    Ingen har heller pratat om att stoppa åldrandet. Däremot går detta att bromsa till förmån för ett längre och friskare liv. Kost, motion och vikt är också väsentliga delar till att nå det målet. 

    Och sedan - förstår du inte att ett fysiskt gott skick hos människor också påverkar den mentala hälsan positivt? Att allt är psykosomatiskt och hänger ihop?

    Nej, att frossa i kalorier kommer inte att generera en god livskvalitet i vare sig kropp eller sinne. Vuxna människor är inte gjorda för att missbruka mat och bli överviktiga. Fetma har snarare en motsatt effekt på psyket i att det gör oss deprimerade. Läs på lite om detta innan du uttalar dig igen. 
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (balansera mera) skrev 2023-11-23 22:41:38 följande:
    haha, så typiskt FL, svart eller vitt, antingen så springer man minst 2 mil om dan eller så spenderar man hela sin tillvaro i soffan med chipspåsen i hande, det finns såklar iiiiingenting däremellan. // Drömmer
    Höhö, så roligt att du inte ens har koll på vad du själv yrar om Tomte

    Det typiska ligger helt hos dig. Det var du som pratade om att äta överflödiga kalorier, inte jag.

    Sen kan du lägga ner dina löjliga strawmans också. Jag har aldrig sagt nåt om att springa flera mil om dagen. Rent trams från din sida.
  • Anonym (Anonymia)
    Anonym (balansera mera) skrev 2023-11-24 09:45:48 följande:
    Nja, jag pratade om att man INTE behöver dega ner sig helt men att den psykiska delen, dvs livskvalitet är precis lika viktigt. Men det verkar ha försvunnit i ditt svartvita filter.

    Trampade jag på en öm tå?
    Nej, jag har inga ömma tår. Kommer inte heller med en massa löjliga överdrifter om att jogga flera mil om dagen, olikt dig. Du är ju den som tänker svartvitt här.

    Och livskvalitet handlar om balans. Fler kalorier än kroppen behöver är inte balanserat.
Svar på tråden Vad händer med män 45+