• Tue 21 Nov 2023 17:10
  2273 visningar
  53 svar
  53
  2273

  Lantställe och ont om plats, orättvist

  Det verkar rimligt att se över en förändring, men det kommer ju inte hända om ingen tar upp det. Att den som alltid fått ha det bästa rummet fortsätter ha det är ju inte konstigt i sig om det inte förs på tal. 


  Att du ibland sover i gästhuset är bevisligen ingen ögonöppnare.

 • Tue 21 Nov 2023 17:18
  #22
  -1
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 13:36:30 följande:

  Jag har ju skrivit att jag inte vill sova i allrummet, det delas med brodern, jag/vi sover i gästhuset men nu vill dom ha det. 


  hur kan du tolka det som att jag ska ha alla ytor?? Men är det inte märkligt att en bestämt att denne ska ha enda rummet med dörr? resten för dela på det som finns. och nej, denne borde fatta att alla vill sova där då brorsan och vi sover där när vi är själva i huset, det vet dom eftersom vi talar om när man bytt sängkläder etc  


   


  Du skriver både att ni alltid sover i allrummet och att ni alltid sover i gästhuset, så det är svårt att följa. 


  Ena sekunden delar ni med den yngre av bröderna, i nästa sekund har ni haft gästhuset men nu vill det nya paret ha det så diskussionen om förändring är på g? 

 • Tue 21 Nov 2023 17:50
  #25
  Anonym (D) skrev 2023-11-21 17:40:28 följande:

  Enklast är kanske att familjen med småbarn sover i gästhuset. Då kan de hålla sig där med småttingarna till en mer rimlig tid, och kan även lägga barnen i lugn och ro. 

  Brorsan med flickvän och du och din man kan turas om att ta rummet med dörr.
  Även om relationen är ny är ju de inte de enda som kan vilja ha lite privatliv på semestern. 

  Gemensamt bekostad husvagn är inte en dum idé tills ni har råd att bygga ut. 


  Hänger ju på att man inte vill umgås på kvällen i så fall. 
 • Tue 21 Nov 2023 18:28
  #29
  -1
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 18:26:44 följande:

  Jag menade tidigare år, men skrev att vi även sover i gästhuset, skulle vart tydligare. 


  alla funkar olika, jag hade ju fattat direkt att aha, dessa vill inte längre sova i allrummet då dom sover i gästhuset. (Har skrivit det flera gånger i tråden att vi numera gör det) 
  samt att vi sover i rummet med dörr när vi är själva där. Detta vet dom om då vi alltid berättar om vi bytt sängkläder. 


  dom är inte dumma i huvudet att dom inte kan fatta att vi inte längre vill sova i allrummet när dom har småbarn som vaknar kl 06. 


  hur skulle du själv tänka? ditt lilla barn vaknar tidigast av alla och väcker övriga genom att sätta på ett skrikit youtube.låste lån tala om för dig att det inte är så kul då? 


  Klart man blir tjurig, jag är ingift  inte så lätt att bara prata ut med alla, dom verkar antingen nöjda eller konflikträdda  

  förrän det kommit en ny i familjen som såklart vill sova ensam med sin partner -i gästhuset där jag som ingift också vill sova. 


   


  Du framstår nog som den mest konflikträdda? 
  Nej, bevisligen fattar de det inte automatiskt och att ni sover i sovrummet när plats finns säger exakt inget om att ni är missnöjda med nuvarande upplägg. 
 • Tue 21 Nov 2023 18:45
  #36
  Anonym (Hej) skrev 2023-11-21 18:32:48 följande:

  Ja absolut att jag är det. Den äldsta som tagit sovrummet är ganska bestämd av sig med och ingen man vill tjafsa med. vi har faktist aldrig tjafsat under våra 25 år så försöker undvika det. 


  så du hade själv inte haft hyfs eller förståelse för ett par som sover i allrummet att det kanske inte är så trevligt att sätta på teven kl 06, utan det måste nån tala om för dig. 


  jag skriver ju gång på gång att vi inte längre sover i allrummet, vi sover i sovrummet när vi är själva och i gästhuset när alla är där, vi gjorde det när barnen var små för då kvittade det  alla barn vaknade samtidigt, vi har barn i samma åldrar som i dag är 15-20 år. 


  ok....


  Men du har inte förståelse för att nya paret nu vill turas om med gästrummet? 

  Jo visst hade jag haft förståelse för det. Till att börja med hade barnen inte fått tv i allrummet utan snarare stanna i sovrummet. Om det alltid varit på ett sätt är det lätt att fortsätta i samma fotspår om ingen säger nåt på 15 år. ?Bevisligen? säger jag för hade de reflekterat över det och Varit villiga att byta hade du ju inte haft problemet.

  men det är alltid charmigt att komma med påhopp så fort man inte får medhåll. 
Svar på tråden Lantställe och ont om plats, orättvist