• Anonym (M)

    Kan man få hjälp/diagnos när det inte "syns på skolan"?

    Anonym (petra) skrev 2023-11-24 12:36:40 följande:

    Hon låter varken bipolär eller adhd på din beskrivning, men jag är ingen läkare eller psykolog så jag uttalar mig bara utifrån en vanlig människas betraktelse. Har man adhd eller är bipolär så är det inte möjligt att skärpa sig på förskolan och skolan under åtta års tid utan att någon märker något. Det är min åsikt. 

    Hon sover lite, men det finns ju många barn som har ett litet behov av sömn. Att vakna var tredje timme som baby är inte något anmärkningsvärt, de kan ju vakna varje timme t om. 22-07 är lite för lite sömn, men ändå inte extremt. 

    Det är endast hemma hon får utbrott och beter sig illa. Hon har magont och mår inte bra. Hon kanske känner precis som du när hon ska hem att nu blir det tjafs och bråk och jag vet inte hur jag ska avstyra det. Då får hon ont i magen av stress. 


    Jo det kan man visst. Min son fick sin adhd diagnos när han var 6 år. Han är jättelugnt på skolan och var det även på dagis. Han gör som han blir tillsagd, stör inte, inga konflikter etc. Men hemma är det konflikter med alla både oss ochvsyskonen. Anledningen till att vi gjorde en utredning var att läkaren vid 3-årskontrollen misstänkte autism eftersom han tyckte att han inte fick ögonkontakt med honom. Jag var helt 100 på att han inte hade autism. efter utredning så fick han diagnosen adhd. När jag berättar det för folk så blir alla förvånade eftersom han som är så lugn kan väl inte ha adhd
Svar på tråden Kan man få hjälp/diagnos när det inte "syns på skolan"?