Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Säga upp sig och bli arbetslös inom bristyrken?

    Vad menar du med möjligt? Klart det är, men du har ju inte rätt till a-kassa utan får leva på sparpengar eller liknande.

  • Jemp
    CCA skrev 2024-01-11 19:58:26 följande:

    Tack för era svar. 

    Att läsa är just nu inte ett alternativ dels för att jag inte vet vad jag vill bli och det finns heller inte fysiskt kapacitet då jag kört kroppen i botten. Blev rekommenderad sjukskrivning redan innan sommaren men är trött på kortsiktiga lösningar (vilken en sjukskrivning skulle vara precis som alla sidospår jag prövat).

    De jag menar med möjligt? Är just det ni beskriver att efter karens (som jag vet att man får) så måste jag tillbaka till samma situation om jag inte lyckats hitta något annat innan. För min del är det väldigt stor skillnad på att leva utan pengar i tre månader och att göra det på obestämd tid

    Det är också extra tungt eftersom en del av mej älskar mitt jobb och jag mer än gärna skulle vara kvar men det sker på bekostnad av min hälsa och familjeliv..


    Ja, som arbetslös har du kravet på dig att söka/ta alla jobb du kan få, så då lär du ju komma tillbaka. Den vettigare vägen att gå är ju att söka nytt jobb innan du säger upp dig, alternativt sjukskrivning om du mår såpass dåligt att du inte kan jobba. 
Svar på tråden Säga upp sig och bli arbetslös inom bristyrken?