• AliciaNN

    Vi som genomgår IVF 2024

    Hej alla!

    Vi ska genomgå vår först IVF och jag har tagit Menopur-sprutan i 4 dagar nu, idag är 5:e dagen så ikväll ska jag också ta Ganirelix-sprutan. Idag under dagen har jag börjat få lite ont i äggstockarna, det typ svider lite hela tiden, ingen skillnad om jag sitter still eller om jag rör mig. Inte så som mensvärk så att det är svårt att stå upprätt eller göra saker utan bara svider och är väldigt medveten om att jag har äggstockar haha! Tungan ute

    Är det någon mer som känt så? Är det normalt? Har varit lite nervös inför sprutorna och att påverka kroppen så mycket så jag blir förstås lite nojig över vad som egentligen sker därinne...

    Lycka till alla som håller på, det är inte lätt det här inte...

  • AliciaNN
    Alma2013 skrev 2024-03-25 13:26:27 följande:

    AlicaNN

    Du kommer känna att du har äggstockar och smått o gott när du tar sprutorna. Jag brukar tycka det är värst efter du tagit sista sprutan (otrivelle) då mognar de ytterligare innan de ska plockas ut. Det brukar hjälpa med en varm gosig vetekudde & alvedon. Efter äggplocket brukar jag svullna upp i magen och brösten, det brukar ta ca. 2 veckor tills jag är återställd igen, om man inte blir gravid förstås. (Äggstockarna blir svullna och fylls med vätska) känns som mensvärk typ fast med svullnad.
    Du behöver inte vara orolig, det är normalt att du känner av. Glad


    Tack för lugnande svar! det är inte lika intensivt idag men känns fortfarande. och tack för varningen att det kan kännas ännu mer efter ovitrellen, då är jag beredd haha.
    Skönt att höra andras erfarenheter, jag har ju ingen att prata om detta med ?in real life? så jag sitter här på jobbet med ömmande äggstockar och låtsas att allt är som vanligt. Cool
  • AliciaNN
    Alma2013 skrev 2024-03-26 01:22:17 följande:

    AlicaNN: Jag förstår precis, jag har inte heller berättat för nån. Det är mitt 7.de äggplock. 
    Man kan känna sig rätt ensam. 
    Jag finns här om du behöver prata eller undrar nåt. Jag hoppas det ska gå bra för dig. 
    När har du Ultraljud?

    Villplussanu: Gud nej, det är långt ifrån försent. Den borde ha fäst i livnodern typ igår/idag ungefär. Så du är ju bara i början. 

    Jag är också på ruvardag 4, insättning 21/3 2 dagars 5 cellig. Kul att följas åt. Håller tummarna för dig!


    Tack! Lycka till med ruvandet, jag håller tummarna!!

    På torsdag har jag första ultraljudet. Slits mellan hopp och förtvivlan, tänker naivt att det här kommer gå hur bra som helst, att de hittar ägg på torsdag och jag kan plocka ut en del och få minst 1 fint ägg att ruva på och förhoppningsvis något mer till frysen för ett till försök utan att behöva göra om allt. Men så läser jag här om de som bara haft ett ledande ägg och fått börja om, eller att inget ägg tagit sig eller är omogna osv. I min journal har läkaren skrivit "informerar om begränsad chans" som hon också pratade om vid inledande mötet då jag har lågt AMH-värde (pga. ålder), och vi vet ju ännu inte kvaliteten på ägg och spermier (även om min man hade bra resultat på antal och bra simförmåga) och då sjunker hoppet när jag påminns om vad hon skrev. Om ett par dagar får jag veta...
  • AliciaNN
    Björkenli skrev 2024-03-27 15:51:12 följande:

    Jag har börjat stimulering nu i förrgår. 
    Förra månaden missades ägglossningen! På första ultraljud- ingen äggblåsa på gång att växa alls. På nästa- så hade ägglossningen varit. 
    Och jag kände av ägglossningen,  får så mycket hormoner då.

    I februari fick jag ingen äggblåsa ens med stimulering. 

    Så nu är inte mina förhoppningar så stora om Mac säger så.

    Fyllde 40 i januari. 

    Sen känns det oklart med doserna... har haft Gonal-f 300 innan.  Sen förra månaden skulle jag testa mild stimulering Letrizol vissa dagar och Gonal-f 150 enheter vissa dagar.

    Nu blev det något missförstånd och läkaren trodde att jag ville köra mild igen men sa då bara Gonal-f, eftersom det blev så konstigt med ägglossningen för tidigt med Letrizol.

    Men jag hade inga önskemål för mild utan ville att han skulle rekommendera det han tycker är bäst helt enkelt.
    Men så jobbade han inte igår...

    En annan läkare svarade bara att "jag ser att han rekommenderade mild".. ja men det var ju för att han missförstod, att jag ville ha det!...

    Önskar jag fick prata med honom..


    Vad jobbigt, hoppas du får tag i läkaren, jag tycker ju att det skulle kännas tryggast att köra på deras rekommendationer, inte något som läkaren tror att man själv vill prova... speciellt när det inte lyckats gångerna innan. Hoppas det löser sig för dig!
  • AliciaNN

    Jag var på ultraljud idag, och det visade 10 äggblåsor varav 5 mogna och 5 på väg att mogna så det blir äggplock på tisdag. De var mellan 9 och 17 mm så hon trodde några till skulle hinna mogna till tisdag.

    Några dagar till med sprutorna alltså, ska bli skönt att slippa. Sen bokade de också återföring fem dagar efter äggplocket, känns ju hoppfullt när de är så avslappnade runt det hela men förstår ju också att de behöver planera för att allt går som tänkt. Är iallafall lättad att det fanns blåsor och att vi kan gå vidare, ett steg till på väg  Glad

  • AliciaNN
    helstanonym89 skrev 2024-03-28 19:01:55 följande:

    Och jo, testdag rd12 hade jag! Funderar på att be om ett blodprov nästa vecka efter påsk. Har börjat få mer symtom på graviditeten nu, brösten ömmar igen, mår lite illa (min graviditet för 16 år sedan mådde jag illa till vecka 21! Jobbigt!) och är trött. Upp och kissar på natten, väldigt mycket ?drag? i magen, jättesvullen! 


    Hoppas!! Solig
  • AliciaNN
    Björkenli skrev 2024-03-28 20:58:04 följande:

    Alicia- det låter mycket lovande!!
    (Jag skulle själv vara i himmelriket om jag kunde få så många- jag ska bara glad om det blir mer än 1 säger det, och ändå kostar ivf lika mycket som om jag skulle haft många..). Håller alla tummarna!!!!


    Jag förstår det, 10 var vad jag hade "naturligt" också under utredning så det verkar vara däromkring mitt antal blåsor är. Kanske lite bättre/fler utvecklade nu när de fått lite skjuts av sprutorna.

    Jag hoppas ni hittat en bra kombination av läkemedel och dos nu, håller tummarna inför tisdag! Kan tänka mig att det känns väldigt frustrerande när det är 0 blåsor på ultraljudet! Rynkar på näsan
  • AliciaNN
    Alma2013 skrev 2024-03-29 15:57:59 följande:

    Helstanonym89: 
    Jag förstår precis, jag fick också missfall förra sommaren. Men man måste tänka att den här gången är inte den gången, alltså inte jämföra. 
    Det kommer gå bra för dig och nu kan du försöka njuta av det. 🥰 

    Jag är på ruvardag 8 idag och ömma brösten har avtagit helt. 
    Jag testade på ruvardag 6 (Dagen otrivelle-sprutan ska vara ute ur kroppen. Testet var blankt och inte ett spår av nåt streck. Brösten ömmade men hade minskat i ömhet.
    Jag testade igen 2 gånger igår ruvardag 7 då brösten ömmade mer igen än dan innan. 
    Morgon och eftermiddag. Så blankt det bara kan bli även i alla möjliga ljus 😂 

    Idag ruvardag 8 så har ömheten försvunnit, men så satt jag i bilen och kände hur jag mådde illa. Jag tänkte att jag kanske blev åksjuk. Illamåendet sitter kvar och jag är så otroligt varm. 

    Så jag tänkte nu har jag hållit mig ett tag och tänkte jag tar ett test. 
    Tro det eller ej!!! Ett bra synligt plus. 🤗🤗 Jag är gravid!!!!
    Jag har gråtit av lycka och bara skakar. 
    Nu hoppas jag lilla fröt vill stanna. Såå lycklig just nu. 
    Efter 7st ägg plock, men 6st utan paus från februari 2023. 
    Jag vill bara lägga sprutor, plock och allt där till bakom mig. 

    Jag hoppas ni alla kommer få lägga allt det här bakom er snart också. 
    Jag trodde inte jag skulle få vara den som skrev att jag fick ett plus på stickan. 


    Grattis!! Vad roligt och oj vad du har kämpat för att komma hit! Nu håller vi tummarna att allt går bra SoligGlad
  • AliciaNN

    Äggplocket gjort idag, det gick faktiskt väldigt bra och gjorde inte ont alls men förstås lite lätt obehag av sticken både lokalbedövningen och själv sticken in till äggblåsorna.

    Vi fick ut 8 ägg, nu är det bara att hoppas att något kommer ta sig!! Ytterligare ett steg avklarat och nu är det ur våra händer, inte annat att göra än att vänta...

  • AliciaNN
    Stella31 skrev 2024-03-30 14:02:56 följande:

    Åh jag känner mig inte så hopfull för att det ska ha lyckats, det känns som det brukar kännas före mensen ska komma 🙁 är på ruvardag 9 och har testdag på måndag. 

    Det är ju bara vårt första försök med ivf men blir ändå besviken då jag får menssymptom istället för grav symptom 😒


    Hur har det gått? {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som genomgår IVF 2024