• Anonym (Chipsnissen_no1)

    Varför smakar chipsen så mycket sämre nu än för 20-30 år sen?

    Det måste vara fler än jag som lagt märke till smakförsämringen. Estrellas lättsaltade potatischips smakar numer mera socker än salt. Deras dillchips är hårdare och mer svårtuggade, medan OLW:s är mer lättuggade.och godare. Inte heller grillchipsen smakar lika gott som innan, dessutom har man den dåliga smaken att skryta med chips med potatis med skalet kvar, som också det innebär en försämring. Tillochmed ICA:s egna chips som är billigare är numer också godare än både flera av OLW:s och Estrellas sorter. Sourcream & onion är väl de som fortfarande håller måttet, liksom vissa sorter med chilismak.

  • Svar på tråden Varför smakar chipsen så mycket sämre nu än för 20-30 år sen?
  • Anonym (Smakar det så kostar det)

    Billigare tillverkning och ökade marginaler för producenten. Precis som vanligt med andra ord. 

  • Anonym (nam nam)

    Äter just nu OLW dill o gräslök. Hur kan det vara så gott? Och deras grillchips. Mmm. Chipsen är lika goda nu som de var förr Tungan ute

  • Anonym (Biologi)

    Det mesta som är sämre idag än förr är ju feminismens fel. Detta kvalar nog in där också. 

  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (nam nam) skrev 2024-01-24 18:33:11 följande:

    Äter just nu OLW dill o gräslök. Hur kan det vara så gott? Och deras grillchips. Mmm. Chipsen är lika goda nu som de var förr Tungan ute


    Oj, att du ens stoppar i dig kolhydrater och fett. Inte så konstigt att damerna klagar kanske?

    Håller med dig TS. Smakar vidrigt.
  • Tukt

    Kan man verkligen veta hur smaknyanser var för 30 år sedan? Känns tveksamt...
    Men tänker att "förr" så var det fint med det "onaturliga". Alltså hellre pulvermos än hemgjort, hellre konserver än färskt. Allt det var  modernt på den tiden.
    Med andra ord var det en typ av smak. Ovanpå det inte så mycket regler med smakförstärkare och annat.
    I dag är det fint med det "naturliga", grovt surdesgbröd, hemlagat och färska råvaror. Och såklart det samma med chipsen.
    Med andra ord så går förändras saker, även om det per automatik inte betyder att det är sämre, generellt.

  • Anonym (nam nam)
    Anonym (Vidrigt) skrev 2024-01-24 18:38:33 följande:
    Oj, att du ens stoppar i dig kolhydrater och fett. Inte så konstigt att damerna klagar kanske?

    Håller med dig TS. Smakar vidrigt.
    Pratade med damer igår som tipsade om OLW glazed ribs. Jag sa att jag smakat och håller med om att de är goda Tungan ute
  • Anonym (Vidrigt)
    Anonym (nam nam) skrev 2024-01-24 18:44:22 följande:
    Pratade med damer igår som tipsade om OLW glazed ribs. Jag sa att jag smakat och håller med om att de är goda Tungan ute
    Glöm inte att badsäsongen närmar sig bara.
  • Anonym (wandrer)

    Kan det va för att dina smaklökar är helt annorlunda efter 30 år hahah

  • Anonym (Chipsnissen_no1)
    Tukt skrev 2024-01-24 18:43:55 följande:

    Kan man verkligen veta hur smaknyanser var för 30 år sedan? Känns tveksamt...
    Men tänker att "förr" så var det fint med det "onaturliga". Alltså hellre pulvermos än hemgjort, hellre konserver än färskt. Allt det var  modernt på den tiden.
    Med andra ord var det en typ av smak. Ovanpå det inte så mycket regler med smakförstärkare och annat.
    I dag är det fint med det "naturliga", grovt surdesgbröd, hemlagat och färska råvaror. Och såklart det samma med chipsen.
    Med andra ord så går förändras saker, även om det per automatik inte betyder att det är sämre, generellt.


    Estrellas lättsaltade och OLW:s ranch-chips var ju en riktig smakupplevelse när man var barn. Visserligen sägs det ju att smaklökarna förändras med tiden, men många upplever tydligen samma. Så det kan ju vara åt bägge hållen s.a.s.

  • Anonym (A)
    Anonym (wandrer) skrev 2024-01-24 18:47:55 följande:

    Kan det va för att dina smaklökar är helt annorlunda efter 30 år hahah


    Det är nog så det är
Svar på tråden Varför smakar chipsen så mycket sämre nu än för 20-30 år sen?