Inlägg från: Anonym (Nino) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nino)

    Mitt fel att hon inte kan studera?

    Hon kan nog inte hyra lägenhet själv, men ett rum borde ni kunna hitta.

    Och eftersom dottern inte bor hemma så borde både du och pappan kunna ge henne de pengar på mat, hygien osv som ni inte måste lägga på henne. Får hon 2000 kr av er båda så blir det 4000+1200+1800 kr, dvs 7000 kr. Detta borde ni kunna ha råd med ett rum plus mat.
    Dottern får ju också anstränga sig lite själv och hitta ett extrajobb så att hon kan köpa annat hon vill ha.

    Det är ju flera månader kvar till gymnasiet om hon börjar i augusti så det är ju nu det är dags att börja leta. Det är ju absolut inte försent än att hitta ett rum att hyra. Var bara noga så att hon hamnar på ett bra ställe, tex en familj eller hos en tjej/kvinna/äldre dam. Och att dottern givetvis också måste sköta sig när hon bor inackorderad hos någon.

  • Anonym (Nino)

    Det är ändå 6 månader kvar att lösa allt!

    Sedan förstår jag inte varför 3 personer MÅSTE ha en 4a för 11000 kr/mån?

    Skaffa en billig 2:a istället. En person får sovrummet, de andra två delar på vardagsrummet. Går de 3 år i skolan så kan de turas om.

    Det finns smarta lösningar för att dela av rum, de kan ha bäddsoffa etc. En 2:a går säkert att hitta för vi säger 6000 kr (och billigare)

    2000 kr var i hyra, 200 var i el, 200 var för bredband, 50 kr hemförsäkring = 2450 kr. Studiebidrag och inackordering är 3000 kr så då blir det 450 kr kvar att lägga på busskort tex.

    Sedan betalar föräldrarna 2000 kr var, det är ju kostnad för mat som ändå skulle betalas. Dottern kan äta för 2000 kr och har då 2000 kr kvar till idrottsgrejer, smink och kläder.

  • Anonym (Nino)
    Anonym (råkade läsa) skrev 2024-02-11 16:27:09 följande:
    Du måste vara trött i mössan, alla som läser på högskolenivå får studielån och min son har gått direkt från gymnasiet dit. Då är man inte 20.
    Personen pratar om gymnasienivå, då får man csn-lån tidigast hösten det år man fyller 20 år.
  • Anonym (Nino)

    Alexandra, skämtar DU?

    Varför skulle de INTE kunna dela på en 2:a och dela upp vardagsrummet i 2 så att alla tre får eget space?

    Har man inte råd med en 4:a för 11000 kr i månaden så har man inte.

    Vi är VÄLDIGT bortskämda i Sverige med att ha egna rum osv, vill man flytta hemifrån som 16-åring så har man inte råd med vad som helst!
    Finns många vars barn får dela rum, många länder där folk får bo med roommates, college där vuxna delar rum 2 och 2 osv.

    Ska ts dotter ha råd att gå på gymnasiet så kan familjen inte vara kräsna. En 4 herregud! Om de anser 2a vara för liten trots att det ENKELT går att dela till 3 rum med hjälp av rumsavdelare så får de väl kolla på 3or då.

    Tänka på utbudet är också en bra ide, 4or är jäkligt svårt att få tag i, en 2a mycket lättare. Plus att någon måste ju ha råd att stå på kontraktet.

  • Anonym (Nino)
    Anonym (Alexandra) skrev 2024-02-11 18:43:51 följande:
    Skämtar absolut inte. Ungdomar som satsar hårt på sin idrott samtidigt som studierna måste ha bra förutsättningar. Det fungerar liksom inte att trycka in tre tonåringar i en trång tvåa där de inte har plats att återhämta sig ordentligt och samtidigt tro att både idrotten och studierna kommer fungera felfritt ändå. Det är inte läge att börja snåla där för att tekniskt sett "kan man ju ha en bäddsoffa i vardagsrummet".
    Bäddsoffa var ett exempel. Det går också att strunta i att ha ett vardagsrum.

    Nu är det ju så att ts skriver att de INTE HAR RÅD att betala så att barnen kan bo i en 4:a tillsammans. Då är ju alternativet att ha en mindre lägenhet eller att inte dottern kan satsa på sin idrott alls!

    Varför skulle de INTE ha plats att återhämta sig i en 2a om vardagsrummet delas upp i 2 rum?

    Och som sagt, 4or växer INTE på träd och är ofta många, många års kö på i städet där hyran ligger på 11000 för en 4a.
    De kommer förmodligen inte ens hitta en.

    Vad som är bäst och vad som är realistiskt är två helt olika saker. Nu har de inte råd med vad som är bäst. Då får de välja ett annat alternativ eller så får dottern gå på gymnasiet hemma.
  • Anonym (Nino)

    Alexandra, så om man inte har råd med dubbla boenden som förälder så tar man inte ansvar för sin privatekonomi? Ts kanske har fler barn, ska hon betala flera tusen i månaden till alla barn som vill gå i gymnasiet i andra städer och har hon inte råd har hon inte tagit ansvar??

    Varför skulle 3 ungdomar LIDA i en 2a? En 2a behöver inte ens vara liten och trång, det finns stora 2or också. Och många smarta lösningar med rumsavdelare.
    Visst, de får inget vardagsrum men de får varsitt rum och kan dela kök. 


    Eller så skaffar de en 3a om de nu har råd med det.

    Och som sagt, även om de nu SKULLE ha råd med en 4a, berätta gärna hur de ska få tag i en på 6 månader. Det är inte rimligt. Utbudet av större lägenheter är ganska lågt i de flesta städer och köerna är långa. 


    Tumma ner detta inlägg också om du vill men detta är ju fakta. Det vet alla som söker lägenhet.

  • Anonym (Nino)

    Det måste ju inte vara någons FEL att något inte går att uppnå?

    Det finns mycket man kan vilja i livet men måste avstå utan att man måste skylla på någon annan.

    Alla kommer heller inte ens in på sin drömutbildning och då får man ta näst bästa helt enkelt.

    Att inte kunna flytta in i en 4:a som 16-åring är inte någons fel. Det är livet.

    Jag frågar IGEN Alexandra - även om de haft råd, hur ska de få tag i en 4:a i en större stad på bara 6 månader? 4:or har ofta flera ÅRS kö. Och föräldrar får inte köa för sina barn. Och barn får stå i kö först vid 16 år. Och få måste de hitta ett bolag UTAN kö och hos dessa har större lägenheter ett hårt tryck eftersom det oftast finns mycket färre 4or än 2 eller 3rumslägenheter.

    Så rent praktiskt, Alexandra, du har duckat den här frågan, HUR tänker du att de andra föräldrarna ska få tag i en 4a?

Svar på tråden Mitt fel att hon inte kan studera?