Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    Mitt fel att hon inte kan studera?

    Anonym (Svikare?) skrev 2024-02-11 14:36:53 följande:
    Visst. Men när pappan säger att skolan står för boende och det även ingår mat, då litade jag på det.
    Sedan var det inte ens säkert att hon skulle gå där eller välja något annat.

    Här begick du det stora misstaget tyvärr. Vänd på varje sten och försök lösa det. 
    Mitt absoluta råd är att om dottern ev ska t ex sikta på college med sportinriktning, ta reda på hur det funkar redan i årskurs 1 i gymnasiet. Där finns inte mycket utrymme för överraskningar.

  • Anonym (J)
    Anonym (Been there) skrev 2024-02-11 15:41:44 följande:

    Hej TS!
    Sorry för OT, men känner igen det du skriver. Det var jag för 3 år sedan. Med den skillnaden att jag var den förälder som drev på och den andra föräldern inte hade så mycket insyn. Min dotter hade varit utanför och ensam hela högst och jag såg denna mycket speciella utbildning som hennes livs chans! Till utbildning och ett nytt sammanhang. För vår familj blev detta en total katastrof. Ett år senare tvingade jag med min dotter på provtagning och då hade hon benzo, hasch och amfetamin i kroppen. Allt samtidigt. självklart fick hon flytta hem igen men är ännu inte helt drogfri trots insatser från SOC mm. Det var mitt livs sämsta beslut att låta henne gå på en skola på annan ort.
    Jag ville ge dig ett annat perspektiv, kanske är det bättre att hon bor kvar hemma? 


    Nu är det riksintag för idrott det handlar om. Hårdsatsande ungdomar som inte kommer in utan sportsliga meriter och många timmars träning utanför skoltid. Spårar det ur kommer är Chansen väldigt liten att det inte upptäcks.
  • Anonym (J)

    Att kombinera gymnasiet och idrotten kräver mat med tillräcklig energi och tillräckligt space fär återhämtning och studier. 


    Jag har haft barn på idrottsgymnasium och det går liksom inte att ha dåliga förutsättningar. Som tur var kunde barnen bo hemma eftersom vi bor nära. Gymmet de tränade på kl 7 varje morgon låg på vägen till mitt jobb annars hade det blivit krångligt att ta sig dit.
    Glöm inte att idrotten kommer kräva resor (betalda) men mer fickpengar. Beroende på sport kan det också krävas ny utrustning då ungdomar utvecklas mycket i den åldern.Sen kan jag bara reflektera över att om ungdomen vill och ska satsa hårt framöver krävs mycket bättre planering och framförhållning av alla inblandade.

  • Anonym (J)
    Anonym (Yio) skrev 2024-02-12 08:52:14 följande:
    Varför tycker du att ungdomar som kämpar med det fysiska behöver bättre förutsättningar och mer space än dom ungdomar som kämpar med hjärnan?

    Finns massor av ungdomar som delar rum på internat världen över, delar rum på universitetsnivå.
    Klarar man inte gymnasiet eller sin idrott för att man får dela 2 vänner på ett stort rum, ja då är man varken någon stjärna i skolan eller idrotten ändå. 
    Tycker mest att det låter som att ungdomar blivit väldigt bortskämda om dom förväntar sig att dela en 4a i gymnasiet.

    Idrottarna kämpar både fysiskt OCH med hjärnan. Hur bodde/bor dina hårdsatsande barn? För du har väl erfarenhet? Vilken sport var det?

  • Anonym (J)
    Anonym (NIU) skrev 2024-02-12 10:35:47 följande:

    Jag har skummat genom tråden. 

    Någonstans skriver någon om riksintag till idrottsutbildning. Någonstans att det bara är att TS barn ska läsa gymnasiet på annat ort. Vilket gäller? RIG, NIU eller "bara" att plugga på annan ort?

    Om det är RIG då står kommunen för allt! Inklusive resor hem och till skolan. Är det NIU står föräldrarna för kalaset men vissa skolor har lite extra erbjudande som att eleverna kan få matlåda med sig hem = gratis middag.

    Jag har en dotter som läser NIU på annan ort. Hon delar en 2:a med en annan elev som läser samma som min dotter. Pengar in är studiebidrag och inackorderingsbidrag(hur stort bidraget är beror på hur långt det är till skolan). Vi betalar hyra (2980 kr mån) + el + bredband + försäkring. Vi ser alltid till att frysen är på fylld med matlådor för 3 av 5 dagar i veckan hinner tjejerna inte laga mat då de tränar så många timmar efter skolan. Lägenheten hyrs av klubben som hyr ut i andra hand. De har en deal med det lokala kommunala bolaget att kunna göra så. 

    Hela familjen har varit engagerad i att kolla upp vad som gäller och vi har hjälpts åt. Det går inte att lägga allt på en person. 


    Bra där. Det är få i tråden som förstår vad som kräv.
Svar på tråden Mitt fel att hon inte kan studera?