Inlägg från: Anonym (Yio) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Yio)

    Mitt fel att hon inte kan studera?

    Anonym (Alexandra) skrev 2024-02-11 18:43:51 följande:
    Skämtar absolut inte. Ungdomar som satsar hårt på sin idrott samtidigt som studierna måste ha bra förutsättningar. Det fungerar liksom inte att trycka in tre tonåringar i en trång tvåa där de inte har plats att återhämta sig ordentligt och samtidigt tro att både idrotten och studierna kommer fungera felfritt ändå. Det är inte läge att börja snåla där för att tekniskt sett "kan man ju ha en bäddsoffa i vardagsrummet".
    Varför tycker du att ungdomar som kämpar med det fysiska behöver bättre förutsättningar och mer space än dom ungdomar som kämpar med hjärnan?

    Finns massor av ungdomar som delar rum på internat världen över, delar rum på universitetsnivå.
    Klarar man inte gymnasiet eller sin idrott för att man får dela 2 vänner på ett stort rum, ja då är man varken någon stjärna i skolan eller idrotten ändå. 
    Tycker mest att det låter som att ungdomar blivit väldigt bortskämda om dom förväntar sig att dela en 4a i gymnasiet.
  • Anonym (Yio)
    Anonym (Alexandra) skrev 2024-02-12 09:10:57 följande:
    Fast dom här ungdomarna kommer ju kämpa BÅDE med sin idrott OCH med hjärnan? Det är ju inte som att de kommer slippa ha matte eller biologi, bara för att de även satsar på en idrott? Fattar inte ens varför du gör såna kopplingar? 

    Tonåringarna behöver ju både plats för att fysiskt vila upp sig, kunna mentalt vila upp sig, samt hitta en lugn vrå att plugga i. Är ju inte konstigt alls.

    När det kommer till universitetsstudenter som delar rum finns det ju även "common rooms" eller vardagsrum där de kan slappna av och ladda batterierna. Det kommer inte finnas i en tvåa där både sovrum och vardagsrum används som sovyta och enda stället att hänga på är kring köksbordet som också ska var matplats och kanske även en plats att plugga på. 
    Idrottsprogram brukar inte ha i närheten av så mycket plugg som natur eller samhäll:)
    Finns många ungdomar som har sport eller andra intressen utanför skolan. Som också tränar flera h om dagen.
    Klart jag fattar att det är hård fysisk träning att gå idrottsprogram. Men det är både tonåringens intresse och egna val. 
    En trea ska väl ändå 3 elever kunna dela på utan att det är synd om dom?
    Dom kan väl hänga både i varandras rum och i köket?

    Jag delade 18 kvm med min kille när jag pluggade på universitet. Inga som helst problem. Kokskåp i hallen och dusch i källaren. Var absolut inget konstigt eller ovanligt.
    Men idag, dom små liven verkar ha blivit så väldigt mycket mer sköra än tonåringar nånsin varit förut.
  • Anonym (Yio)
    Kvittning skrev 2024-02-12 23:07:21 följande:
    Idrottsprogram är ju normalt att man går natur eller sam + att man har idrott. 
    Det är olika. Finns massor av olika NIU-utbildningar och andra linjer med idrottsprofil. 
    Känner en som gick på Wackstanäs. Även haft bekanta som gick handbollsgymnasium. Var inte i närheten av samma kurser och lika mycket plugg som natur!

    Du har väl läst Aftonbladets granskningsserie om svenska hockeygymnasium? Skolorna verkar inte bry sig speciellt mycket om varken ämnena utanför hockeyn eller elevernas hälsa...
  • Anonym (Yio)
    Anonym (NIU) skrev 2024-02-13 08:54:01 följande:
    Min dotter läser ekonomi. Det är mycket plugg och ett stort intresse från skolan och klubbens sida gällande hennes hälsa samt skolgång. Hon har höga krav på sig själv också och accepterar inte ett betyg under B. 
    Ja, det finns väl sisådär 50-70 hockeygymnasium i landet. Alla behöver inte vara dåliga för att dom hittat grova brister på några.
    Bra att din dotters hockeyskola är en av dom bra!
  • Anonym (Yio)
    Anonym (NIU) skrev 2024-02-13 09:09:25 följande:
    Nej du, det är ingen hockeyskola. Det är en annan sport. 
    Jaha. Det var ju hockeygymnasierna jag syftade på som verkar strunta i andra ämnen än hockeyn och som inte verkar bry sig om elevernas hälsa. 
Svar på tråden Mitt fel att hon inte kan studera?