Inlägg från: Anonym (Je) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Je)

    Ångrar min otrohet

    Jag har varit med om det du skriver om, fast jag var den som blev drabbad. Min partner berättade. Det blev en ganska stor kris i förhållandet (vi var unga då). Jag minns att jag sa att om det händer en gång till så vill jag inte höra om det, då är det bara att packa och dra. Min partner ville vara ärlig, men jag kände att ärligheten mest var för egen räkning, för att skuldkänslorna blev för jobbiga att hantera på egen hand. Personligen så hade jag inte velat veta. Alltså om det bara hade hänt en enda gång och aldrig mer. Och om det hade kommit fram senare, ja då hade det väl det då. Det är väl straffet man som otrogen får ta, att leva i ovisshet om det kommer en dag när det uppdagas.

  • Anonym (Je)
    Anonym (Krkf) skrev 2024-03-07 15:59:01 följande:

    Fast hur menar du att det där ska gå till? Ska man säga tex att det är lugnt att han är otrogen En gång, bara att man inte vill veta det?


    Där har du ju automatiskt gett honom ett frikort i princip. Varsågod att ligg med någon annan, en gång! Sen, hur vet du att det bara blir en gång då?


    Det där tror jag är väldigt dumt. Sen, vad spelar det för roll om det baaaara är en gång? Det är en gång för mycket. Man ska aldrig vara otrogen. Då kan man dra. Det är väl bättre att ströva mot det istället. Att då lämna men inte säga varför, om det är att du inte vill få reda på det. 


    Problemet är att då står man där och lägger skuld på sig själv istället, att det är något fel på en och undrar sönder sig. För all framtid kanske. Tänk, så är man vän med detta otrogne snubbe istället kanske. Helt ovetandes. Det hade inte jag velat vara. 


    Nja jag håller inte med. Men det där är nog individuellt. Jag hade hellre velat veta än att vara i en lögn. 


    Nej självklart ska man inte säga att det är lugnt. Det var en stor kris i förhållandet. Och det hände innan jag hade sagt att det var okej om det är så du menar.  Jag var länge osäker på hur och om vi kunde gå vidare, sen var det inte så att hen låg med någon. Men det finns ju andra typer av otrohet. Ja, hen bönade och bad och lovade dyrt och heligt att det aldrig skulle hända någon mer gång. Vilket det inte heller har gjort (har nu barn och barnbarn ihop, är fortfarande ihop).Jag har absolut inte gett något frikort, hade det fortsatt hade jag gjort slut. Det är det jag menar. Det var absolut inte baaara en gång, det var verkligen en stor kris. Men det verkar som att det finns 2 åsikter i detta. Antingen är man FÖR att berätta eller så är man EMOT. Och det är självklart individuellt, hur man är och hur man tänker. Jag får för mig att ju yngre man är, ju hårdare är man kring det här. Innan man själv drabbas av det så att säga. Jag har aldrig lagt nån skuld på mig själv i detta heller, det är klart man blir ledsen men det blir ju också en form av psykologiskt övertag mot den andre (otrogne) också.
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-08 13:27:32 följande:
    Men gösses vilket löjligt argument... om otroheten nu är så jäkla bra för alla varför ska man vara tyst om det då?

    Samtliga otrogna i denna tråd fortsätter motsäga sig själva konstant... att vara otrogen är tydligen skitbra för relationen, och att hålla tyst om det någon man gör av ren empati och inte aaaaalls pga feghet och egoism men man vill ändå inte att ens partner ska få reda på vilka fina saker man gör och vilken hjälte man är.

    Snack om patetiskt!
    Du kanske har sett att vi är flera drabbade som hade önskat att inte få vetskap om detta. Det är kanske några otrogna som svarar också. Jag tycker det är mer egoistiskt att berätta för att lätta sitt dåliga samvete. Man sårar sin partner jävligt mycket och som någon skrev så tappar man känslorna på 5 röda sekunder. Det tar otroligt lång tid att bygga upp nån form av förtroende igen. Nä, bättre att den otrogne håller käften, skärper sig och jobbar på sig själv. Och aldrig gör om samma misstag (om det nu var ett misstag) Istället för att dyvla över all jävla dynga på sin partner. 
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-08 14:45:42 följande:
    Ni är är en väldigt litet undantag, och kan knappas ses som nån mall för majoriteten. Den absolut majoriteten vill själva kunna avgöra om de vill eller inte vill fortsätta ha en relation med en skithög.

    Vad spelar det för roll av vilken anledning den som berättar gör det när det i slutändan ändå resulterar i att du får chansen att förhålla dig till det och göra dina egna val?

    Är att inte bli sårad det enda som spelar någon roll i livet? Att att bli manipulerad att slösa bort sitt liv på en skithög spelar ingen roll bara man slipper bli sårad? Att skaffa barn med någon man absolut inte skaffat barn med om man vetat vad för slags person den egentligen är spelar ingen roll, bara man slipper bli sårad?

    Känns ju som ett ofattbart svagt och omoget sätt att resonera kring relationer där man är så panikslagen över att bli sårad att man hellre är beredd att leva i en lögn och bli blåst år efter år bara man slipper bli sårad. Jag tror att relativt få människor är så svaga att de resonerar på det sättet. De flesta vill nog själva kunna avgöra vilken slags relation och vilken slags partner de lever med ÄVEN om det innebär att bli sårad. 
    Som jag förstår det så handlar det om ett misstag. ETT. Inte år efter år. Du får det att verka vara mer än det. Om det är en notorisk otrogen kan man snacka om skithög, men då märker man det troligtvis på andra sätt också än bara att nån ljuger om just detta.
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-08 15:10:23 följande:
    ETT misstag just nu ja, men hur ska han kunna förhindra att ETT misstag blir 150 om han inte får reda på det och får en chans att göra något åt det?

    Om ETT misstag räcker för att avsluta relationen eller ej är upp till honom att avgöra, och det du och andra propagerar för är att skita i vad han tycker och frånta honom chansen att själv välja.

    Det spelar lixom ingen roll vad du, jag eller TS tycker är bäst för honom, den ENDA som kan avgöra det och borde få chansen att göra det är han själv.
    Håller inte med.
  • Anonym (Je)

    TS många skriver här att du bör berätta, men jag håller med dig. Säg inget. Lär dig av det istället och lär dig leva med det. Ångesten går över. Du är ingen notorisk skithög för att du har gjort ETT misstag. Alla gör misstag, särskilt när man är ung. Så är det. 

  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-08 16:52:27 följande:
    Och jag tror att du låter dina egna skuldkänslor och panik över att bli påkommen med dina egna "äventyr" bita dig själv i svansen och rättfärdigar din egen brist på ärlighet genom att hävda respektera sin partner tillräckligt mycket för att ge personen chansen att själv välja är detsamma som "elakhet".

    Skuldkänslor uppstår av en anledning, oftast för att man gjort något som strider mot den man trott eller tror sig vara. Att bara försöka förtränga dem är sällan en bra lösning, de kommer påverka en på ena eller andra sättet och oftast inte på ett positivt sätt.

    Det må hända att du är totalt förtappad och bortom all räddning, men TS har fortfarande chansen att avgöra vilken slags person hon vill vara, en som gör ett misstag men kan sen stå för det och respekterar sin partner tillräckligt för att låta honom själv välja vad han vill göra av det, eller en feg och falsk person som förutom att hon bedragit sin partner dessutom förnekar honom möjligheten till egna val och manipulerar honom att vara kvar i relationen genom lögner och undanhållande.

    Alla kan göra misstag, det behöver inte definiera en som person, det är snarare hur man sen hanterar sina misstag som säger mer om vilken slags person man är.
    Hur man hanterar sina misstag kanske är olika beroende på vilken ålder man är i, och vilken relation man är i. Om det finns ett överhängande eventuellt hot om något sådant skulle komma fram. Vet du vilken relation TS har till sin partner? Eller är det så att sanningen ska fram till varje pris som helst. Särskilt om man är tjej ska man tänka både en och två gånger innan man gör något överilat. Du tycker uppenbarligen inte lika som många andra här, men det finns ingen orsak för dig att gå till personangrepp mot andra som skriver till TS. ?Det kan hända att du är förtappad och bortom all räddning?, till ?typ så?. Vad vet du om den saken? Det verkar som att du bara vill bråka för bråkandets skull. Trist. 
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-15 10:58:21 följande:

    ALLT människor gör är mänskligt, mord och pedofili är oxå mänskligt eftersom det görs av människor. Så dina argument om att det är bara mänskligt att ljuga är ju lite smått patetiska.

    Det intressanta frågan är... beter sig alla människor så?
    Är alla människor bekväma med att ljuga?
    Ljuger alla människor lika mycket?


    Ljuger alla människor om samma saker?
    Är andra ok med att man ljuger för dem?
    Ska man ta hänsyn till det eller kan man bara skita i det?
    Är det ok att få andra att göra som jag vill genom att ljuga för dem?

    Ditt sätt att resonera är något man oftast ser hos väldigt störda människor som helst saknar samvete och har extremt skeva värderingar.
    Och ditt sätt att i varje svar du gör till någon gällande den här frågan, innehåller alltid ett personligt påhopp mot den du besvarar. Man är störd eller har snedvridna värderingar osv. Vad tycker du det säger om dig? 
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-18 17:15:29 följande:

    Men ska vi vara ärliga så har denna tråd som 99% av alla "ska jag berätta?" trådar förmodligen aldrig handlat om att berätta öht utan snarare om att få andras medhåll om att man gör rätt i att lura andra så man ska slippa få skit för vad man gjort så man inte ska känna sig som en allt för stor douchebag och slippa kräkas alltför mycket i munnen när man ser sig själv i spegeln.  Och medhåll för sånt får man ju alltid på FL så det är ju inte så svårt att uppnå det målet Flört

    Hon var ju rätt tydlig med att hon inte tänker berätta.


    Nähe, säger du det.... wow vad förvånad man blir Drömmer
    Hon var rätt tydlig med att hon inte skulle berätta det ja. Det har de flesta insett? 🥴
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-21 18:12:37 följande:
    Det är väl snarare du som har ett behov av att inbilla dig saker för att rättfärdiga din egen falskhet och agerande. Jag springer inte runt och blåser folk så jag har då heller inget behov av att rättfärdiga något för mig själv 

    Det är ju ingen slump att det bara råkar vara just otrogna människor som alltid förespråkar att den som blir bedragen inte ska få veta något.Drömmer
    Där har du fel. Jag har skrivit tidigare om att jag inte skulle ha velat veta något. Jag är INTE den som varit otrogen, utan den som blivit drabbad. Det är minst en person till här i tråden som tycker samma sak och blivit drabbad. Så att din mening att det bara är otrogna människor som alltid förespråkar att den som blir bedragen inte ska få veta nåt är inte sant. Du verkar inte ha några nyanser i det här. För dig verkar allt svart eller vitt. Fram med sanningen bara oavsett hur det drabbar. Man behöver inte vara en dålig människa för att man har gjort ETT dåligt val i sitt liv. 
  • Anonym (Je)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-22 18:04:43 följande:
    Om du ska skriva med flera nicknames så är det ju bra om du håller reda på vilken som är vilken Anonym (jag vet, men ingen annan) Drömmer

    Men iof ska man väl kanske inte bli förvånad att en person som propagerar för lögner och manipulation argumenterar på det sättet. Som sagt, ditt sätt att argumentera är lika genomruttet som det du argumenterar för
    Jag har bara använt detta nickname. Och svaret gällde det du skrev i ditt sista stycke. Jag ser att du fortsätter med dina personliga påhopp också. Nice, man börjar nästan bli lite masochistiskt efter att ha haft med dig att göra. 😄
Svar på tråden Ångrar min otrohet