• Anonym (Hmm)

    Ångrar min otrohet

    Jag har varit otrogen mot min parter. det hände för några veckor sedan. Det var absolut inte planerat och nu i efterhand väldigt konstigt att det ens hände. Inte någon person jag känner attraktion till alls. Vi var ute och festade och jag följe med honom hem. Jag har nu sån fruktansvärd ångest över detta att jag inte vet vad jag ska ta mig till. jag har inte berättat detta för min parter och han verkar inte ha någon misstänkte om att detta hänt heller. Var väldigt berusad och har mycket minnesluckor från kvällen men jag förstod vad som hänt på morgonen när jag vaknade och jag var i chock. Känner mig otroligt äcklig. Någon som varit i liknade situation? Jag har bestämt mig för att inte berätta för övrigt. Det hade sårat alldeles för mycket?

  • Svar på tråden Ångrar min otrohet
  • Anonym (Anonym)

    Din partner har rätt att veta. Den är hans beslut om det är möjligt att förlåta och gå vidare. Sveket är redan gjort.

    Jag har genomlidit samma sak. Jag var den otrogne. 1gång. Fylla. Ånger. Jag berättade för jag anser att det är den respekten min respektive är förtjänt av. 

    En dyrbar läxa för mig där jag vet med säkerhet att inte är något jag kommer göra igen.

  • Anonym (B)

    Jag har varit otrogen mot många ex när jag var ung men då har jag nästan aldrig känt ånger. De gånger jag har känt ånger så berättade jag för den ena (relationen fortsatte) men inte för den andra utan jag gjorde slut istället av omtanke mot honom. Han behövde inte veta sanningen men jag gjorde det som var rätt mot honom, att slippa vara med någon som varit otrogen. De gångerna hade jag inte haft sex med någon ska tilläggas, men otrohet är ju inte bara sex.

  • Um Hamza

    Minns du att du gjorde ett aktivt val att följa med? Minns du att du deltog aktivt i sexet? Du har ju blivit utnyttjad, om du har såna minnesluckor så har den andra personen definitivt dragit fördel av din situation.  Är du 100 på att du inte blev drogad? Det låter inte alls bra att det var först på morgonen du förstod vad som hänt. 

  • Anonym (Krkf)

    Sårar desto mer att inte få veta. Luras o inte ens ha en möjlighet att välja själv 

  • Anonym (Hmm)

    Nej det minns jag inte. Jag frågade honom på morgonen om vi hade haft sex och då svarade han ja men att jag hade viljat avbryta det vilket vi hade gjort. Känns inte som det spelar någon roll om jag gjorde ett aktivt val eller inte. Jag gjorde det ändå och jag är livrädd att min parter ska få reda på det för jag har ingen aning om vad jag ska säga till mitt försvar

  • Anonym (H)

    Berätta det är inte upp till dig att avgöra om relationen är värd att satsa på. Om du älskar din partner och har lite respekt mot honom så berättar du såklart så är det upp till honom. Hur skulle det kännas om han väljer att lita på dig på falska grunder? Dessutom kan sanningen alltid komma fram på ett inte så roligt sätt annars. Tex om ni slarvat med kondom och du smittar din partner med någon könssjukdom (eftersom du inte fattat vad som hänt förrens på morgonen så kan det ju vara så att ni slarvat med skydd) eller att någon vet något och skvallrar. 

    Ett annat tips är att du ser över dina alkoholvanor. Om man dricker sig så full och hamnar i säng med fel man så har man nog inte så sunda alkoholvanor och borde avstå alkohol. Om det inte är så du blev drogad då, men finns det en sådan misstanke så bör det anmälas och kollas upp innan någon annan far illa.

    Vem vet din partner kanske kan förstå problematiken och kan stötta dig i att ta tag i problemet beroende på omständigheter men risken finns också att han faktiskt lämnar också. 

  • Anonym
    Anonym (Hmm) skrev 2024-02-28 22:46:45 följande:

    Nej det minns jag inte. Jag frågade honom på morgonen om vi hade haft sex och då svarade han ja men att jag hade viljat avbryta det vilket vi hade gjort. Känns inte som det spelar någon roll om jag gjorde ett aktivt val eller inte. Jag gjorde det ändå och jag är livrädd att min parter ska få reda på det för jag har ingen aning om vad jag ska säga till mitt försvar


    Jag hade inte berättat.
  • Anonym (Kille)

    Hur gammal är du? Den typen av beteende kan jag förstå när man är under 25 år för då är hjärnan inte utvecklad och dessutom tar man inte alltid relationer så seriöst. Är du över 35 år skulle jag säga att ditt beteende är jättekonstigt.

  • Anonym (Hon)

    Såg någon att du gick hem med mannen? Har ni gemensamma vänner? Är svaret ja på dessa frågor så bör du berätta för sambon, annars kommer han höra det från någon annan än dig vilket sårar ännu mer.  Den man du var otrogen med kan du absolut inte lita på, har ni gemensamma bekanta så kommer det komma fram förr eller senare. Det är inte värt att leva med den lögnen och ångesten, det är ett bättre alternativ att berätta sanningen, visa på ånger och göra vad som krävs för att bygga upp tilliten. Om han förlåter dig dvs. Min fundering blir ändå -  Om du tänker efter noga inombords, är du verkligen helt tillfreds i relationen?

  • Anonym (Lamma)

    Nej, säg ingenting.
    Det kommer att sabba eran relation. 

Svar på tråden Ångrar min otrohet