Inlägg från: Anonym (Snowihite) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snowihite)

    Ångrar min otrohet

    Min argumentation handlar om vad man tar sig till när man ångrar något man gjort. Det spelar ingen roll om det handlar om otrohet eller något annat som potentiellt kan skada min partner och relation till honom. 

    Först och främst, att vi ångrar oss är psykets sätt att tala om att "det här gör du inte om" 

    Ångern blir inte mindre genom att man berättar för sin partner, det resulterar bara i att två personer mår dålig istället för att bara du.  Vi gör alla saker vi ångrar, speciellt när alkohol är inblandat, Vi får vad man kallar fylleångest som på sätt är psykets sätt att bestraffa oss för att vi gjort något vi i nyktert tillstånd.

    Det är TS som måste leva med vad vad hen gjort oavsett om hon berättar eller ej.  Om jag vore hen skulle jag akta mig väldigt mycket för att gå på kalas där det serveras alkohol.

    Ångern kommer tid nog att ge med sig och tillslut är det hela glömt. 

  • Anonym (Snowihite)

    När jag följer tråden så blir jag betänksam. Man negligerar seriös forskning mot personliga antaganden. 

    Att anta att man vill veta något som potentiellt skadar densamme är inte seriöst.
    Man vet aldrig hur man skulle reagera innan det faktiskt händer.   Någon som aldrig varit i situationen kan inte sätta sig in i vilka känslor och övervägande man gör.  

    Ånger däremot är lätt att sätta sig in i. Vi har alla gjort eller sagt något vi ångrar.

    Att vi alla ljuger flera gånger om dagen är tyvärr sant. De som säger sig inte ljuga måste vara totalt känslolösa.  Vi ljuger för att lugna ner situationer, för att inte skada måra medmänniskor, Vi undviker att berätta sånt som vi vet kommer att göra någon lessen.   

    En livslögn är en föreställning om sig själv, som man bär med sig genom livet, men som inte stämmer med verkligheten. 

    Det vore en livslögn om TS skulle förneka att hen varit otrogen och därefter säga sig vara trogen.

  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-28 18:13:16 följande:
    Är du ute och leker med dubbla konton nu igen Anonym(jag vet, men ingen annan)Drömmer
    Nej. tyvärr inte och det är ingen lögn...  jag är Snowhite och ingen annan...Solig
     
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-28 19:10:10 följande:

    Det är lite skillnad på att någon gång dra en vit lögn och att ljuga 2ggr/5 minut.? Om det vore så skulle jag aldrig mer lita på någon människa utom mig själv!


    Jag  hade lätt kunna gjort en lögndetektortest, att jag inte ens ljuger 1 gång varje dag. Nu är jag ingen narcissistisk person som tror att jag är bättre än någon annan människa, utan att de flesta troligtvis är som mig.


    En nödlögn för mig kan vara att hitta på någon ursäkt, om tex någon ber mig komma på en fest jag inte vill eller orkar gå på. Då jag inte vill såra genom att låta som det är helt ointressant för mig. Men ljuger faktiskt väldigt sällan, och ännu mer sällan för närstående som jag älskar och litar på. De brukar man oftast kunna vara ärlig om det mesta med, utan att de blir för ledsna och besvikna. 


    Sen vet jag inte om man direkt kan klassificera det som lögn om man lugnar ett barn att något inte är farligt, och att man inte är rädd fast man är det. Rätt stor skillnad mot att säga att man inte är otrogen, fast man är det.

    Sen finns det klart människor som ljuger mycket, som mytomaner, psykopater och narcissister,


    Patologiska lögnare är det ganska ont om. Vi uppfostras i tidig ålder att skilja på lögn och sanning,  Vi andra tenderar att använda lögnen för att dölja obehagliga sanningar. Vi har osanna förklaringar till att vi kommit försent till ett möte tex

    Lögnen är ibland mycket behagligare än sanningen. Då väljer vi den.

    Sanningen kan många gånger vara grym och oförsonlig. 

    Vill vi verkligen höra alla sanningar?

    Det ligger en sanning i "vad vi inte vet mår vi i illa av" Jag vill inte vet om min far föredrar mig eller min bror.  Jag vill inte veta mitt  genetiska arv. 
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-28 22:25:31 följande:

    Vidare så är det en stor, stor skillnad på en liten oskyldig vit lögn som används vid få tillfällen. De används oftast för att inte vara elak eller såra. Till skillnad från en lögn som endast är till för att skydda sig själv, men som har potential att skada sin partner och eventuella familj. 


    Eller tycker du att lögner är detsamma? Är det Ingen skillnad på att hitta på en ursäkt för en fest/bröllop man inte orkar gå på, mot att tex ljuga att man har en dödlig sjukdom eller att man bara älskar en person när man ligger runt med halva byn? 


     


     


    Att ljuga om att man har en dödlig sjukdom tycker jag nog är en stor lögn som påverkar många personer. Tänk dig in i att din partner skulle ljuga om att hen har en dödlig sjukdom. Du och familjen blir förtvivlade och ställer upp och stöttar partnern. När du sen får veta att det bara var en lögn, hur skulle du känna dig då?

    Det skulle få väldigt stora konsekvenser för många.  Om man säger att man älskar någon så tenderar det att vara för stunden, "Just nu i denna stund älskar jag dig" man kanske inte älskar hen imorron. Det finns inga garantier, att älska någon för evigt är ett stort åtagande. Om man frågar sin partner efter 40 år om hen fortfarande älskar mig så blir nog svaret "Jag trivs i ditt sällskap"
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-29 00:21:44 följande:

    Att det inte finns några garantier för framtida kärlek ser jag inte som en lögn, ingen kan som sagt spå in i framtiden .


    Om min man i denna stund säger att han älskar mig och ljuger om det, ser jag det självklart som en lögn.


    Om han i framtiden säger att han bara trivs i mitt sällskap, då är han ju väldigt ärlig, och då får man fundera på om man kan nöja sig med det.  Dock kvarstår faktum att han åtminstone är ärlig, och inte påstår att han älskar mig passionerat.


    Det var inte riktigt så jag menade. att säga att man älskar någon så är det en känsla man har just då. Om någon frågar älskar du mig? efter 3 år och jag svarar nja jag trivs väldig bra med dig, är vad jag känner just då. Då kan man inte säga att jag ljög för 3 år sedan.  

    Man älskar inte varandra hela tiden.  
  • Anonym (Snowihite)

    Det brukar inte finnas någon konkret orsak till otrohet. Det är en en särskild typ av människa som är otrogen och det kan hända vem som helst. Det är så beteendevetare brukar uttrycka sig om otrohet.  Men de tillägger gärna att  faran ligger i att ta varandra för givet.

    Jag tror att det faktiskt är möjligt för de flesta att komma över en otrohet, om viljan finns, om kärleken räcker till.

    Att villkora kärleken är ingen framkomlig väg i mina ögon.

  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (Usch) skrev 2024-04-03 14:44:14 följande:

    Ah ok.
    Nej det förstår jag med. Men om min man inte älskar mig längre så förutsätter jag att han avslutar förhållandet. Inte att han är otrogen

    Att man älskar mer och mindre är däremot vanligt, men då ser man till att vattna gräset på hemmaplan om man vill ha mer kärlek i förhållandet. Det hjälper inte att vattna grannens gräsmatta då. 


     


    Förstår hur du tänker, men frågan är slutar man älska någon för att hen varit otrogen? Försvinner känslorna man hade automatiskt eller?
  • Anonym (Snowihite)
    Anonym (typ så) skrev 2024-04-03 15:17:00 följande:
    Fast allt handlar väl inte bara om vad man känner, man kanske oxå behöver  tänka på om man mår bra av att ha en relation med personen?

    Ska man bara ta hänsyn till känslor så skulle man ju lika väl kunna hävda att en kvinna som blir misshandlad av sin partner bör vara kvar i en relation för känslor har ju inte försvunnit bara för att han slår henne ibland?

    OBS! Jag likställer inte otrohet med misshandel, det jag försöker säga är att allt kanske inte bara handlar om vad man känner, det kanske finns fler saker att ta med i beräkningen? 
     Frågan är väl om man älskar sin partners alla fel och brister eller om det är en villkorad kärlek. Typ  "Jag älskar dig bara om du är mig trogen"
Svar på tråden Ångrar min otrohet