Inlägg från: Anonym (Mimmi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mimmi)

    Är det rätt att pappan slutar betala mer än det lägsta lagstadgade underhållet när han träffar en ny kvinna?

    Anonym (Mamman) skrev 2024-03-02 11:31:23 följande:
    Är det rätt att pappan slutar betala mer än det lägsta lagstadgade underhållet när han träffar en ny kvinna?
    Som rubriken: är det rätt att pappan slutar betala mer än det lägsta lagstadgade underhållet till sina barn (som bor hos mamman, han träffar dem sporadiskt), när han träffar en ny kvinna? Jag vet att han kommer undan med det rent juridiskt - men moraliskt? Hur har ni tänkt, hur har ni gjort, vad har ni varit med om?

    Här var det så, att samarbetet om barnen gick bra så länge som min exman var singel. Förutom underhållet, så betalade han alltid hälften av större utgifter som t.ex. vinterkläder och -stövlar, idrottskläder och -utrustning, fritidsaktiviteter, terminsavgifter, hyra av instrument på Kulturskolan, sommarläger, cyklar och sparkcyklar... Detta var aldrig något problem.

    Men sedan han träffade sin nya kvinna, som är en svid-värk-och-brännkärrring som egentligen aldrig har arbetat, utan haft som enda mål i livet att få förtidspension fast hon inte är sjuk, har skulder hos Kronofogden, två struliga tonåringar etc. (DEN sorten! Kräks), så har han dels börjat träffa barnen mer sällan, från att ha haft dem varannan helg (vilket jag i och för sig är glad åt, för jag vill helst inte att de ska träffa den här kvinnan), och dels slutat att betala någonting utanför underhållet. Nu heter det att "det där är DIN grej, det är DU som vill att dom ska idrotta/spela instrument/åka på läger/ha varma vinterkläder så att de kan vara ute/etc., då får DU betala för det". 

    Jag tror tyvärr att det är den nya kvinnan som ligger bakom, att han betalar hennes räkningar i stället, för så här var det som sagt aldrig förut. De bor inte ihop. 
    Han betalar det han är skyldig att göra. Vad han lägger resten av pengarna på har du inte med att göra.

    Hur "vet" (tror) du allt det du skriver om hans nya kvinna? Det jag läser genomsyras av ren och skär svartsjuka. Det är ok att vara svartsjuk, men det är inte ok att prata ner andra människor för att man inte gillar dem. Så här på nätet, anonym, visst... men tänk om hon också är här på FL? Förstår du att det då, när hon visar sin man detta, att det kommer få konsekvenser. Negativa sådana, för dina ungar.

    Du är så bitter. Du vill beställa, boka och blablabla och ta för givet att han ska betala. Nu är det slut med det. Det är bara att acceptera.
    Får inte dina ungar nya skidor varje år? Ok, det får inte alla och det får man räkna med. Det finns de pengar som kommer in. Mer kan man inte göra av med om man inte vill hamna i Lyxfällan.

    Har han det bra med sin nya kvinna? Är hon nöjd med att dina ungar sällan hälsar på? Svar, ja. Högst sannolik. Och det hjälper inte att vara sur eller förbannad. Du kommer inte få mer av hans pengar oavsett.
  • Anonym (Mimmi)
    Hermis123 skrev 2024-03-03 15:52:37 följande:
    jag blir så illa berörd när jag läser sånt! En mamma som kämpar att få ihop ekonomin och försörja sina barn på egen hand måste till varje pris acceptera minimibeloppet av pappan, annars är hon svartsjuk och kontrollerade!  Helt galet samhälle vi har där en man kan lämna sina  barn när dom är typ 8 år gamla och skita i att ta ansvar medans vi andra klappar på och skyller på mamman!  Det är inte hon som får hans pengar! Der är barnen! Han betalar hälften till barnens aktiviteter! Det är hans skyldighet som far! Att lagen ligger efter och ger honom ansvarsfrihet betyder inte att det är rätt!  Alltså ju mer jag läser sånna trådar desto mer rädd är jag för att skaffa barn! Det finns inga män att lita på.    Jag hoppas att pappan ser denna tråd och skäms ihjäääl för sitt beteende!
    Du får bli hur illa berörd du vill, det ändrar inte på faktum att pappan betalar det han är skyldig att betala. Enligt lag. Du gnäller om att det är fel på lagarna, jag är inte heller supernöjd med alla lagar men det är de som gäller. Oavsett vad man tycker.

    Var läser du förresten att mamman "kämpar att få ihop ekonomin"?
    Alla ungar har inte tillgång till allt det där som ts räknar upp och kalkylerar med att pappan ska öppna plånboken för.

    Nu har han iaf en ny kvinna i sitt liv och väljer att prioritera annorlunda. Och det har han rätt till. Om kvinnan har pengar eller ej är liksom ingenting som ts har med att göra. Mannen har sin fulla rätt att skämma bort henne så mycket han vill.

    Ts kallar henne en massa skit, för att hon är svartsjuk. För att hon tycker att hennes ungar ska ha exets pengar. Ja, det är hans pengar. Och han betalar det han ska. Hade han inte gjort det så hade hon fått pengarna oavsett, från Försäkringskassan!

    Vad menar du med att en man kan lämna sina barn och var kommer 8 år ifrån?
    En kvinna kan också lämna sina barn, det är där soc kommer in isåfall. Händer väl inte så ofta men om vi ska könskriga så är det ju så. även en kvinna kan överge sina barn.

    Vem har beskyllt mamman och för vad?

    Det är INTE på något sätt pappans skyldighet att betala extravaganser som ts tycker att ungarna ska ha. Finns inte pengar så kan man inte få guldkanter. Det gäller alla, oavsett ålder.

    Till sist, det är något fel på din ä-tangent. Den verkar haka upp sig.
  • Anonym (Mimmi)
    Anonym (S) skrev 2024-03-03 17:34:31 följande:
    Nu är det ju iofs inte ts som vill ha mera, utan barnen. Det låter på ts som att föräldrarna tillsammans upprättat en viss standard och nu vägrar pappan vara med längre. Då är det såklart inte plötsligt ts som ska "planera bättre", försöka öka sin inkomst, vara beredd att flytta etc, utan då får helt enkelt pappan tala om för barnen att det inte längre blir några musikinstrument, sommarläger, aktiviteter etc etc eftersom han numera vägrar betala för det! Varför ska ts ensam betala för DERAS barn?? Visst kan ts själv berätta för barnen att pappa vägrar betala, men då låter det ju som hon vill svartmåla honom. Bättre han själv får berätta om sitt beslut!
    Man får det man kan bekosta. Man behöver inte betala mer än det som lagen säger. 
    Gnälla går ju, men det betalar inga skidor liksom.

    Han betalar redan nu, end of discussion.
  • Anonym (Mimmi)
    Anonym (Lis) skrev 2024-03-05 13:34:55 följande:
    Nej jag tänker mer att pappan inte ska komma undan och bara tänka på sig själv och skaffa ett billigt boende och bara lägga pengar på sig själv. Bor barnen 90% hos mamman och inte har rum hos pappan är det väl rimligt att del av hans underhåll går till ett större boende så de har varsitt rum och kan ha de flesta av sina saker hos mamman.
    Nej, det ska inte gå ut över pappan om mamman väljer ett boende som hon inte har råd med.
  • Anonym (Mimmi)
    Anonym (Nej) skrev 2024-03-05 15:48:30 följande:
    Fast om han tjänar bra och väljer ett billigt boende är ju upp till honom. Han ska inte tvingas betala mer bara för att han t ex skulle ha ovanligt låg hyra. Orkar inte kolla ts alla inlägg just nu men kan inte minnas att jag har läst om de har egna rum eller inte, och oavsett så är det verkligen inget man ska räkna med som barn. Det kan gott och väl vara så att man delar rum utan att det räknas som att man har olika standard i hemmen, snarare då att mamman erbjuder bättre standard om det är så.
    Du har helt rätt, jag orkar inte skriva mer så säger bara att jag håller med till punkt och prickar.
    Detta ordkrig skippar jag nu. Tungan ute

    Såklart pappan får bestämma över sina inkomster respektive utgifter, hur mycket han väljer att leva för och hur mycket han vill spara.
    Ska han jobba för att ge bort pengarna då kan han ju hellre bara se till att tjäna mindre. ÄVEN om han kanske får lite sämre inkomst i slutänden, bara så att en gniden morsa inte ska få tvinga till sig hans pengar. (Vilket hon högst sannolikt inte kommer att lyckas med oavsett.)
  • Anonym (Mimmi)
    Anonym (Nej) skrev 2024-03-05 17:49:32 följande:
    Ordkrig...? Jag trodde att vi hade en diskussion och hade ingen aning om att du blev så triggad. Lika bra att lägga ner då.
    Inte ordkrig mellan oss heller!
    Vi är väl ungefär på samma bana.
Svar på tråden Är det rätt att pappan slutar betala mer än det lägsta lagstadgade underhållet när han träffar en ny kvinna?