Inlägg från: Anonym (I) |Visa alla inlägg
  • Anonym (I)

    Sonens pappa har skaffat en ny familj och glömt bort vår son

    Jättesvårt att säga vad som är bra att säga.
    Vill han prata om det så lyssna, fråga hur han känner, svara på det han frågar. Kolla om han vill prata med någon utomstående, kurator, psykolog.
    Det du kan tänka på är väl att inte säga att hans pappa inte ville ha honom. Jag tror som nån annan skrev att män överlag har svårare att knyta an till barn de inte önskat från början, framförallt om de inte varit helt inblandade i graviditeten och första tiden. 
    Det du kan och kanske bör säga är att det ligger helt på pappan och inte på sonen, det har inget med sonen som person att göra, det är pappan som är dålig på att knyta an/vara pappa/hålla kontakt mm.
    Män överlag(återigen lite generalisering) är ju sämre på att hålla kontakt med och styra upp att träffa föräldrar, syskon och vänner än vad kvinnor är (något som förhoppningsvis förändras med yngre generationer).

  • Anonym (I)
    Anonym (Alexandra) skrev 2024-03-24 20:20:32 följande:
    Nja, killen är ju 14 och fyra år från att bli myndig. Jag tycker inte att man kan kalla honom för ett "litet barn" längre... Han är en tonåring och på väg att bli vuxen, han är inget småbarn längre. 

    Och situationen ÄR båda föräldrarnas "fel" och ansvar till hur det blev som det blev. Det kommer man inte undan från. TS valde ju att skaffa barn fastän pappan inte var intresserad. 100% hennes val och inget fel med det, men då visste ju hon också att barnet skulle kunna påverkas av att få växa upp utan en involverad pappa. Självklart är pappan inte heller utan ansvar. Han borde ju steppa upp, men man kan ju inte heller tvinga någon att vara involverad i sina barn och finnas där för dem. Personligen är det ju också bättre att inte tvinga ett barn att umgås med en förälder som inte vill ha något att göra med dem. 

    Det är ju jättesynd att den här killen hamnat i kläm här, men det är ju en konsekvens av båda hans föräldrars handlingar, och tyvärr är det ju TS som kommer behöva göra det bästa av situationen här om pappan inte vill vara där för sonen. 
    Så vad är ditt råd till TS? (För det är vad hon frågar efter.)
  • Anonym (I)
    Anonym (Alexandra) skrev 2024-03-25 08:27:23 följande:
    Du vet väl att fler skulle ta dig seriöst ifall du faktiskt läste vad folk skev och inte bara satt och skrek?

    Jag är inte ett dugg misstänksam mot mamman. Precis som jag skrev var min poäng att vi inte vet någonting om situationen eller TS och pappans relation när hon blev gravid. Att som Molly då skriva att "han borde ha skyddat sig" när han mycket väl kan ha gjort det är ju knäppt just för att vi inte vet vad som hände. 
    Lägg ner nu. Ts bad om råd om vad hon skulle säga till sonen. Sluta slänga runt idéer och spekulationer om situationen när hon blev gravid. Folk kommer in i tråden och kanske bara läser det du eller Molly skrivit och hakar på den diskussionen istället för att hålla sig till ämnet.
Svar på tråden Sonens pappa har skaffat en ny familj och glömt bort vår son